Διεθνής ευρωπαϊκός οργανισμός "ξεγυμνώνει" Μητσοτάκη και ΜΜΕ

Ένα άρθρο του δημοσιογραφικού ερευνητικού οργανισμού Investigate Europe, αναλύει ένα προς ένα τα σημεία που αποδεικνύουν, σύμφωνα με την ιστοσελίδα, το «βρώμικο» παρελθόν του Κυριάκου Μητσοτάκη, τις «δραστηριότητες» της συζύγου του, Μαρέβας Γκραμπόφσκι, τη διασύνδεσή τους με το Μιχάλη Χριστοφοράκο αλλά και την ένοχη σιωπή των ελληνικών και όχι μόνο ΜΜΕ.

5a4fae1c1dc524ff4f8b456c

Γράφει ο Investigate Europe ότι μπορεί ο σημερινός ηγέτης της αντιπολίτευσης να παρουσιάζεται από γερμανικά και αμερικανικά ΜΜΕ ως «αστέρι» στην πραγματικότητα όμως αυτά αγνοούν σκληρά γεγονότα τα οποία τον αφορούν όπως για παράδειγμα η εμπλοκή της συζύγου του στα Paradise Papers ή η προσωπική συμμετοχή του στο μεγαλύτερο σκάνδαλο διαφθοράς των τελευταίων 30 χρόνων στην Ελλάδα, αυτό της Siemens.

Η Μαρέβα Μητσοτάκη και η offshore

Έχει μάλιστα ιδιαίτερο ενδιαφέρον ότι ο Investigate Europe αφού αναλύει τους ισχυρισμούς της ΝΔ για την offshore της Μαρέβας Μητσοτάκη, διερωτάται με νόημα ποιο ήταν το κίνητρο για τη δημιουργία της εξωχώριας εταιρία και προσθέτει πως το σημαντικό αυτό ερώτημα παραμένει αναπάντητο. Συμπληρώνει δε ότι παρότι δεν αποδεικνύεται άμεση εμπλοκή του Μητσοτάκη με την offshore υπάρχει μια σύμπτωση που συνδέει τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι με την ίδια τη ΝΔ. Αυτή δεν είναι άλλη από τον γνωστό Σταύρο Παπασταύρου ο οποίος συμμετείχε σε εταιρία μαζί με τη σύζυγο Μητσοτάκη κι ενώ ήταν ειδικός απεσταλμένος της Ελλάδας σε συνομιλίες με τις ελβετικές Αρχές σχετικά με τους εκεί τραπεζικούς λογαριασμούς ελλήνων πολιτών.

Τονίζει μάλιστα το ίδιο αποκαλυπτικό δημοσίευμα ότι κανένα δελτίο ειδήσεων δεν ασχολήθηκε με το θέμα της offshore της κας Γκραμπόφσκι, ενώ η μόνη αναφορά στον αγγλόφωνο Τύπο ήταν από την «Καθημερινή» η οποία ωστόσο δεν ασχολήθηκε με την ουσία του θέματος, αλλά με την απάντηση της Μαρέβας Μητσοτάκη για το θέμα.


Ο υπουργός Μητσοτάκης και τα ρουσφέτια

Ξεπερνώντας το ζήτημα της συζύγου του, ο Investigate Europe επισημαίνει ακόμη ότι την ώρα που ο κ. Μητσοτάκης εμφανίζεται να χτυπάει το πελατειακό κράτος και τον νεποτισμό, αρκετά μέλη της οικογένειας αμείβονται με κρατικό χρήμα. Επισημαίνει μάλιστα το ρεπορτάζ ότι ακόμη και το ίδρυμα «Κωνσταντίνος Κ. Μητσοτάκης» έχει χρηματοδοτηθεί γενναιόδωρα από το κράτος.

Αναφορά γίνεται και στη θητεία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Γράφει συγκεκριμένα ο Investigate Europe ότι αν και η παρουσία του Μητσοτάκη στο εν λόγω υπουργείο εμφανίστηκε ως μια προσπάθεια για στροφή προς την αξιοκρατία, στην πραγματικότητα ακολούθησε την ίδια τακτική διορισμών με τους προηγούμενους. Άλλωστε, θυμάται ο Investigate Europe ότι οι απόφοιτοι της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης κατηγόρησαν τον υπουργό Μητσοτάκη για «υπεράσπιση της αξιοκρατίας στη θεωρία αλλά για την κατάργησή της στην πράξη».

Η εμπλοκή στην υπόθεση Siemens

Από το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του Investigate Europe δεν θα μπορούσε να λείπει η υπόθεση Siemens. Ο δημοσιογραφικός οργανισμός αναφέρει για το συγκεκριμένο ζήτημα ότι σύμφωνα με στοιχεία που υποβλήθηκαν σε δικαστικές διαδικασίες στη Γερμανία, τις ΗΠΑ και την Ελλάδα, η γερμανική πολυεθνική Siemens δωροδοκούσε πολιτικούς στα δύο μεγάλα κόμματα της εποχής (ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία) προκειμένου να εξασφαλίζει κερδοφόρες κρατικές συμβάσεις.

Εξηγεί λοιπόν το ρεπορτάζ ότι ο Μητσοτάκης έχει συνδεθεί με πολλούς τρόπους με το «σκάνδαλο της Siemens», αφού το 2008 βρέθηκε να δέχτηκε ως δώρο τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό της Siemens αξίας 137.000 ευρώ. Ο Μητσοτάκης, αναφέρει το δημοσίευμα, κατέβαλε αυτό το ποσό αργότερα, αφού πρώτα μάρτυρες είχαν καταθέσει στη Δικαιοσύνη ότι η Siemens μοίραζε δώρα σε πολιτικούς. Προσθέτει δε ο Investigate Europe παρόμοια δώρα δόθηκαν και σε άλλα μέλη της οικογένειας Μητσοτάκης συμπεριλαμβανομένης της συζύγου του Μαρέβας.

Στο ίδιος ρεπορτάζ αναφέρεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης διατηρούσε στενή σχέση με τον πρώην επικεφαλής της Siemens στην Ελλάδα, Μιχάλη Χριστοφοράκο ο οποίος απέφυγε να δικαστεί στην Ελλάδα αφού κατάφερε να διαφύγει στη Γερμανία η οποία δεν τον εξέδωσε αφού ο ίδιος είναι γερμανός πολίτης. Πάντως, γράφει το ρεπορτάζ, ο Χριστοφοράκος είχε επαφή (είτε αυτοπροσώπως, είτε τηλεφωνικά) με την οικογένεια του Μητσοτάκη 356 φορές, νούμερο που αντιστοιχεί στο 60% του συνολικού αριθμού των επαφών που είχε με όλα τα πολιτικά πρόσωπα.


Η επιλεκτική αμνησία των μέσων ενημέρωσης

Καταλήγοντας, ο Investigate Europe αναλύει τη στάση των ελληνικών και διεθνών ΜΜΕ τα οποία κατηγορεί για επιλεκτική αμνησία στις υποθέσεις που εμφανίζεται να εμπλέκεται το όνομα του προέδρου της ΝΔ. Αναφέρει για παράδειγμα το ρεπορτάζ ως «σύμπτωση» ότι η σύζυγος του Κυριάκου Μητσοτάκη αγόρασε το 2002 ακίνητο στην Τήνο σχεδόν ταυτόχρονα με τον Μιχάλη Χριστοφοράκο από τον ίδιο πωλητή και με τα συμβόλαια να υπογράφει ο ίδιος συμβολαιογράφος.

Για όλες αυτές τις απίθανες συμπτώσεις και την εμπλοκή του στην υπόθεση Siemens ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν ρωτήθηκε ποτέ από κανένα μέσο ενημέρωσης (το ρεπορτάζ αναφέρει χαρακτηριστικά συνεντεύξεις σε μεγάλα γερμανικά μέσα όπως FAZ, SZ, Die Welt κ.ά). Γράφει συγκεκριμένα το δημοσίευμα ότι κανένα από αυτά τα μεγάλα ΜΜΕ δεν αναφέρονται στις δουλειές του προέδρου της ΝΔ με τη Siemens.

Εξάλλου, λέει το ρεπορτάζ, η επιλεκτική αμνησία είναι ένα διαδεδομένο σύμπτωμα για τον Τύπο. Προς επίρρωση αυτού θυμίζει ότι στα οκτώ χρόνια που ο Σόιμπλε υπηρέτησε ως υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, κανένα ευρωπαϊκό ΜΜΕ δεν θυμήθηκε να αναφέρει ότι κάποτε είχε παραδεχθεί ότι τη δεκαετία του ’90 το κόμμα του είχε πάρει βαλίτσα με μετρητά ως δώρο από έναν μεγάλο έμπορο όπλων.

Μαρίνα Σάττι: Αποστομωτική απάντηση σε όσους απορούν, πώς θα τραγουδήσει τις ψηλές νότες στο «Ζάρι» (Video)

marina satti

Μαρίνα Σάττι: Αποστομωτική απάντηση σε όσους απορούν, πώς θα τραγουδήσει τις ψηλές νότες στο «Ζάρι» (Video)

Τραγούδησε ζωντανά την εισαγωγή του κομματιού και έγινε viral στο TikTok.

O γνωστός ράπερ Εθισμός «σπάει κόκκαλα» με το νέο του τραγούδι – Η αναφορά στον Κώστα Βαξεβάνη και στις υποκλοπές

433140002 767928198614916 439479898267640574 n

O γνωστός ράπερ Εθισμός «σπάει κόκκαλα» με το νέο του τραγούδι – Η αναφορά στον Κώστα Βαξεβάνη και στις υποκλοπές

Ο Εθισμός μέσα από τους στίχους του θίγει συχνά υποθέσεις που απασχολούν έντονα την ελληνική…