Die Linke στη γερμανική Βουλή: Έπρεπε να αφήσουμε τις ελληνικές τράπεζες να χρεοκοπήσουν

Ο επικεφαλής της Κ.Ο. της Αριστεράς (Die Linke) Γκρέγκορ Γκίζι τόνισε στη γερμανική Βουλή τόνισε ότι χρειαζόμαστε για την Ελλάδα ένα…

Ο επικεφαλής της Κ.Ο. της Αριστεράς (Die Linke) Γκρέγκορ Γκίζι τόνισε στη γερμανική Βουλή τόνισε ότι χρειαζόμαστε για την Ελλάδα ένα σχέδιο ανοικοδόμησης και δήλωσε πως «το μεγαλύτερο λάθος ήταν που δεν αφήσαμε τις ελληνικές τράπεζες να χρεοκοπήσουν. Θα μπορούσαμε τότε να είχαμε αποζημιώσει τους καταθέτες και οι τραπεζίτες… θα είχαν ατυχήσει»».

«Θέτετε σε κίνδυνο το ευρώ στο σύνολό του και μαζί την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση», δήλωσε ο κ. Γκίζι απευθυνόμενος στην Άνγκελα Μέρκελ και, αναφερόμενος στην ελληνική κυβέρνηση, δήλωσε ότι κληρονόμησε το «χάος» από τους σοσιαλδημοκράτες και τους συντηρητικούς προκατόχους της, αλλά τελευταία αποπλήρωσε ήδη επτά δισεκατομμύρια χρέους. «Η ελληνική κυβέρνηση είναι διατεθειμένη για εξοικονόμηση – όχι όμως εκεί όπου θα το θέλατε», πρόσθεσε και χαρακτήρισε «λανθασμένη» την πολιτική της καγκελαρίου για την Ελλάδα. «Στην Ελλάδα υπάρχει κατάρρευση του συστήματος υγείας και τεράστια αύξηση της ανεργίας. Αυτό είναι προ πάντων αποτέλεσμα της πολιτικής της τρόικας, άρα των δανειστών», πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά το θέμα των συντάξεων, ο επικεφαλής της ΚΟ της Linke σημείωσε ότι το 64ο έτος ισχύει μόνο για τον Δημόσιο Τομέα, ενώ ανέφερε ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΟΣΑ, ο μέσος όρος ηλικίας για σύνταξη σε Γερμανία και Ελλάδα βρίσκονται σε παρόμοιο επίπεδο.
Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης, βουλευτές της Αριστεράς ύψωσαν πλακάτ με το σύνθημα «Αλληλεγγύη προς την Ελλάδα», γεγονός το οποίο προκάλεσε την παρέμβαση του Προέδρου της Βουλής Νόρμπερτ Λάμερτ.

ΗΠΑ: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο την ώρα που εκδικαζόταν υπόθεση του Ντόναλντ Τραμπ (Video)

τραμπ πυρ

ΗΠΑ: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο την ώρα που εκδικαζόταν υπόθεση του Ντόναλντ Τραμπ (Video)

Ο άνθρωπος που αυτοπυρπολήθηκε έλαβε ιατρική βοήθεια και μεταφέρθηκε από την περιοχή