Newsroom

Newsroom

Διαβάστε τί έγραψαν Μίκης-Ρουβάς για τη συναυλία της Νέας Σμύρνης (δείτε ανάρτηση στο facebook)

Διπλά χαρούμενος δήλωσε πως ήταν ο Μίκης Θεοδωράκης στον χαιρετισμό του που διαβάστηκε πριν ξεκινήσει η συναυλία του «Άξιον Εστί»…

rouvas2

Διπλά χαρούμενος δήλωσε πως ήταν ο Μίκης Θεοδωράκης στον χαιρετισμό του που διαβάστηκε πριν ξεκινήσει η συναυλία του «Άξιον Εστί» με λαϊκό ερμηνευτή τον Σάκη Ρουβά στη Νέα Σμύρνη.

Διαβάστε όλο το μήνυμα του σπουδαίου μας μουσικοσυνθέτη:

«Η σύνθεση του “‘ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ” έγινε εδώ στην Νέα Σμύρνη, στην οδό Κωνσταντινουπόλεως 39, ανάμεσα στα 1961 και 1963. Χρειάστηκαν 52 ολόκληρα χρόνια για να φτάσει από εκείνον τον απλό δρόμο στην κεντρική Πλατεία την Νέας Σμύρνης. Θεωρώ ότι με τα στάνταρ της χώρας μας, ιδιαίτερα σε σχέση με την μουσική, είναι απολύτως ικανοποιητικό το χρονικό διάστημα…

Όπως καταλαβαίνετε λοιπόν, η χαρά μου για την σημερινή συναυλία είναι διπλή. Χαρά του συνθέτη και χαρά του Δημότη Νέας Σμύρνης. Γι’ αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω, κατ’ αρχήν τον δήμαρχο Νέας Σμύρνης κ. Σταύρο Τζουλάκη, τον Αντιδήμαρχο που είχε την ευθύνη της οργάνωσης κ. Βαγγέλη Χατζατουριάν και το Δημοτικό συμβούλιο της Νέας Σμύρνης για την τιμή που μου κάνουν να γιορτάσουν τα 90 μου χρόνια και στη συνέχεια να ευχαριστήσω τους μουσικούς, τους χορωδούς και τον διευθυντή τους Κωστή Κωνσταντάρα, τον Μαέστρο κ. Θεόδωρο Ορφανίδη, φυσικά τους τρεις σολίστ κ.κ Κώστα Ραφαηλίδη, Σάκη Ρουβά και Γιώργο Γιαννόπουλο, καθώς και όλους εσάς που με τιμάτε σήμερα με την παρουσία σας».

Από την πλευρά του ο Σάκης Ρουβάς μετά από το τέλος της συναυλίας ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook μια φωτογραφία συνοδευόμενη από ένα μήνυμα στο οποίο ευχαριστούσε όλους όσοι βρέθηκαν εκεί και τον στήριξαν και σε αυτήν του τη προσπάθεια:

«Σήμερα βίωσα μια κορυφαία στιγμή στην καλλιτεχνική μου πορεία! Ευχαριστώ πολύ τις δεκάδες χιλιάδες κόσμου που ήρθαν στην Κεντρική Πλατεία της Νέας Σμύρνης και μας στήριξε με την παρουσία του. Είμαι συγκινημένος με την αποδοχή και ευγνώμων που είχα την ευκαιρία να ερμηνεύσω το Άξιον Εστί! Μόνο ταπεινός μπορεί να είναι κανείς μπροστά στο μεγαλειώδες μουσικό έργο του Μίκη Θεοδωράκη σε ποίηση Οδυσσέα Ελύτη!

Γιορτάζουμε τα 90 χρόνια από την γέννηση του Μίκη Θεοδωράκη, που η αθάνατη μουσική του είναι ένα οικουμενικό σύμβολο της συλλογικής μνήμης του Ελληνισμού! Η σημερινή συναυλία είναι ένα δώρο εκείνου προς εμάς. Τον ευχαριστώ! Ευχαριστώ επίσης και τον κόσμο για την ανταπόκρισή του, το Δήμο της Νέας Σμύρνης, το Βαγγέλη Χατζατουριάν και τον μαέστρο Θεόδωρο Ορφανίδη.

Ήταν μια τεράστια πρόκληση για μένα και το χειροκρότημα που δέχτηκα δικαίωσε την προσπάθειά μας. Σας ευχαριστώ μέσα από την ψυχή μου».


 

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

viasmos 6

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

Απίστευτες αποκαλύψεις έκανε μια κοπέλα απ' τη Λάρισα, καθώς αποκάλυψε ότι βιαζόταν επί σειρά ετών…