Διάψευση από ΗΠΑ: Δεν την οικονομική βοήθεια για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες

Οι Ηνωμένες Πολιτείες πάγωσαν ένα ποσό ύψους 125 εκατομμυρίων δολαρίων που προοριζόταν για τη χρηματοδότηση μιας υπηρεσίας του ΟΗΕ που παρέχει αρωγή στους Παλαιστίνιους πρόσφυγες, μετέδωσε χθες η ειδησεογραφική ιστοσελίδα Axios, ωστόσο αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε πως δεν έχει ληφθεί ακόμη καμία απόφαση.

5a5090af1dc524f4658b45c1

Μερικές ημέρες μετά την απειλή του Ντόναλντ Τραμπ ότι θα παρακρατήσει στο μέλλον τη χορήγηση χρηματικής βοήθειας στους Παλαιστίνιους, η Axios ανέφερε πως η χρηματοδότηση πάγωσε έως ότου η κυβέρνηση των ΗΠΑ ολοκληρώσει την επανεξέταση της βοήθειας που παρέχει προς την Παλαιστινιακή Αρχή.

Το ποσό, το ένα τρίτο της ετήσιας εισφοράς των ΗΠΑ στην Υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες (UNRWA) θα κατατίθετο έως την 1η Ιανουαρίου, ανέφερε η Axios, επικαλούμενη τρείς μη κατονομαζόμενους Δυτικούς διπλωμάτες.

Ο αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, που μιλούσε υπό τον όρο της ανωνυμίας, είπε: «Αυτή η ιστορία (του Axios) είναι πολύ παραπλανητική. Απλώς επειδή περίμεναν τα χρήματα την πρώτη του μηνός, και δεν τα είχαν εκείνη τη στιγμή, δεν σημαίνει ότι υπήρξε αναστολή ή ακύρωση. Οι συζητήσεις συνεχίζονται και έχουμε περιθώριο έως τα μέσα Ιανουαρίου για να λάβουμε την τελική απόφαση».

Σε ερώτηση αν έχει ληφθεί οποιαδήποτε προκαταρκτική απόφαση, ο αξιωματούχος απάντησε: «Όχι. Και οι πληροφορίες ως προς αυτό είναι λανθασμένες».

Ο εκπρόσωπος της UNRWA Κρις Γκάνες είπε πως η υπηρεσία δεν έχει «ενημερωθεί απευθείας για μια οποιαδήποτε επίσημη απόφαση από την κυβέρνηση των ΗΠΑ».

Ο Τραμπ δήλωσε την Τρίτη πως θα παρακρατήσει τα χρήματα που προορίζονται για τους Παλαιστίνιους, τους οποίους κατηγόρησε ότι «δεν είναι πλέον πρόθυμοι να μιλήσουν για την ειρήνη» με το Ισραήλ.

«Πληρώνουμε ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΑΡΙΑ τον χρόνο χωρίς καμία αναγνώριση ή σεβασμό. Δεν θέλουν καν να διαπραγματευθούν επιτέλους μια ειρηνευτική συμφωνία με το Ισραήλ… αφού οι Παλαιστίνιοι δεν θέλουν πια να μιλήσουν για την ειρήνη, γιατί να συνεχίσουμε να κάνουμε αυτές τις τεράστιες πληρωμές στο μέλλον;» ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ο Τραμπ.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ο μεγαλύτερος χρηματοδότης της υπηρεσίας και το ύψος της δέσμευσής τους είχε φθάσει σχεδόν τα 370 εκατομμύρια δολάρια το 2016, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της UNRWA.

(Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ)

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

6167427

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

Στο μαζικό συλλαλητήριο για την ΛΑΡΚΟ συμμετέχουν και άλλα σωματεία, φορείς, συνδικάτα αλλά και φοιτητικοί…

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

5860197

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

Τον αυτόχειρα εντόπισαν οι οικείοι του. Λίγες ώρες αργότερα, ένας 84χρονος, έκοψε το νήμα της…

Μυστήριο με την αιτία θανάτου της Χρονοπούλου: «Κανείς δεν μας έχει απαντήσει πώς έπεσε και έσπασε το κεφάλι της» (Video)

χρονοπουλου10

Μυστήριο με την αιτία θανάτου της Χρονοπούλου: «Κανείς δεν μας έχει απαντήσει πώς έπεσε και έσπασε το κεφάλι της» (Video)

«Υπάρχουν πολλά ερωτήματα και σκοτεινά σημεία σε αυτή την υπόθεση - Η ιατροδικαστική έκθεση δεν…