Διαψεύδει το Μαξίμου τα περί αιτήματος του ΔΝΤ για μέτρα και το 2018

Διαψεύδουν κατηγορηματικά κυβερνητικές πηγές είδηση που κυκλοφόρησε νωρίτερα σήμερα και ήθελε το ΔΝΤ να θέτει ζήτημα λήψης μέτρων και για το 2018, θεωρώντας ότι δεν πρόκειται να επιτευχθεί ο στόχος για πλεόνασμα της τάξης του 3,5% του ΑΕΠ. Από το Μαξίμου σημειώνουν παράλληλα ότι δεν ισχύει ούτε η πληροφορία σχετικά με αίτημα του ΔΝΤ για περικοπή των συντάξεων το 2019, ενώ η κυβέρνηση επιμένει στο «σπάσιμό» της σε δύο δόσεις το 2019 και το 2020.

58e65b671dc524d41f8b45cc

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στο τραπέζι αυτή τη στιγμή βρίσκεται ο μηχανισμός που κάθε Σεπτέμβριο θα πιστοποιεί το πλεόνασμα της χρονιάς και με βάση την πρόβλεψη θα ενεργοποιούνται όσα θα προβλέπονται στην επικείμενη συμφωνία. Ανοικτό εν τω μεταξύ παραμένει και το μέτωπο των εργασιακών, ενώ ως προς το ασφαλιστικό αξιωματούχος του υπουργείου Εργασίας σημείωσε σήμερα ότι είναι πιθανές παρεμβάσεις στις επικουρικές συντάξεις με σκοπό να είναι ηπιότερη η περικοπή των κύριων.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, κύκλοι της κυβέρνησης εκφράζουν αισιοδοξία για την έκβαση του αυριανού Eurogroup, εκτιμώντας ότι είναι πιθανό να υπάρξει συμφωνία που θα ξεμπλοκάρει την επιστροφή των εκπροσώπων των δανειστών στην Αθήνα. Αυτό άλλωστε ξεκαθάρισε από τα Τέμπη όπου βρέθηκε σήμερα και ο πρωθυπουργός ο οποίος μεταξύ άλλων υπογράμμισε πως η αξιολόγηση θα κλείσει σύντομα «είτε κάποιοι το θέλουν, είτε όχι».

Εξάλλου και η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ διαβεβαίωσε τον Αλέξη Τσίπρα ότι εργάζεται για μια λύση στο αυριανό κρίσιμο Eurogroup, ώστε να επιστρέψουν στην Αθήνα οι θεσμοί και να ολοκληρωθεί εγκαίρως η αξιολόγηση. Η Άνγκελα Μέρκελ, αμέσως μετά τη χθεσινή συνάντηση Τσίπρα-Τουσκ και τις δηλώσεις του έλληνα πρωθυπουργού εν όψει της αυριανής συνάντησης των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον κ. Τσίπρα ώστε να του εκφράσει τη στήριξή της, δηλώνοντάς του τη διάθεσή της για επίλυση των εκκρεμών ζητημάτων.

Το αυριανό Eurogroup στη Μάλτα θα ξεκινήσει νωρίς το πρωί, στις 9:00, ενώ στην ελληνική αποστολή η οποία αναχωρεί από την Αθήνα σήμερα Δευτέρα, μετέχει εκτός του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και ο Γιώργος Χουλιαράκης.

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…