Διαψεύδει την Καθημερινή η κυβέρνηση: Ουδέποτε ο Τσίπρας μίλησε με τον Τριντό για την Eldorado

Με κατηγορηματικό τρόπο διέψευσε η κυβέρνηση το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινής» σύμφωνα με το οποίο ο Αλέξης Τσίπρας συνομίλησε με τον καναδό ομόλογό του, Τζάστιν Τριντό.

59c3bc011dc52497708b475e

Το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, με ανακοίνωσή του επισήμανε: «Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ουδέποτε είχε συνομιλία με τον Καναδό ομόλογό του, Τζάστιν Τριντό, όπως αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα της “Καθημερινής”.

Θα ήταν ορθότερο τέτοιες πληροφορίες να διασταυρώνονται με το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού πριν τη δημοσίευσή τους».

Διάψευση και από Τζανακόπουλο

Νωρίτερα σήμερα και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος είχε διαψεύσει το εν λόγω δημοσίευμα σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με το Documento.

Για το πόσο βάση έχουν τα διάφορα ρεπορτάζ περί πιέσεων από το εξωτερικό είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι το Documento είναι σε θέση να γνωρίζει ότι σε πρόσφατη συνάντηση κορυφαίου κυβερνητικού στελέχους στο Μόντρεαλ με μέλος της Κυβέρνησης του Καναδά όχι μόνο δεν ετέθη θέμα Eldorado αλλά δεν έγινε καμία αναφορά από την Καναδική πλευρά.

Να σημειώσουμε πως η ίδια η ElDorado έκανε πίσω και ουσιαστικά διέψευσε τα ίδια τα λεγόμενά της. Όπως ανακοίνωσε η καναδική εταιρία, θα μείνει στην Ελλάδα και δεν θα κάνει πράξη τις απειλές ότι θα αποχωρήσει.