Διαψεύδει ο Δένδιας την κατασκευή νέου κέντρου κράτησης μεταναστών στο Λοιμωδών

Σε διάψευση προχώρησε το Γραφείο Τύπου του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια, σχετικά με την αναφορά…

dendias ypoyrgeiodt

Σε διάψευση προχώρησε το Γραφείο Τύπου του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια, σχετικά με την αναφορά της υποψήφιας Περιφερειάρχη Αττικής κ. Ρένας Δούρου για κατασκευή «Κέντρου Κράτησης Μεταναστών» στην Αγία Βαρβάρα. Η παρέμβαση του υπουργού έγινε ύστερα από τις καταγγελίες για τις εργασίες που πραγματοποιούνται στο Λοιμωδών και αναφέρει πως στην πραγματικότητα πρόκειται για την ύπαρξη ανοιχτής δομής φιλοξενίας για ασυνόδευτους ανήλικους και κακοποιημένες γυναίκες. Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του υπουργού:

«Είναι πραγματικά πολύ ενδιαφέρον, αλλά και παράδοξο, το γεγονός ότι η υποψήφια με το χρίσμα του ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφέρεια Αττικής κ. Ρένα Δούρου, για προφανείς ψηφοθηρικούς λόγους:

1. Υποστηρίζει ανακριβώς ότι η Κυβέρνηση προτίθεται να κατασκευάσει Προαναχωρησιακό Κέντρο για παράνομους μετανάστες στην Αγία Βαρβάρα.

2. Εμφανίζεται να αντιτίθεται στη δημιουργία ανοιχτών δομών για ευάλωτες κοινωνικές ομάδες (ασυνόδευτους ανήλικους, μονογονεϊκές οικογένειες, κακοποιημένες γυναίκες), όπως στην πραγματικότητα προτίθεται η Κυβέρνηση.

Είναι προφανές δυστυχώς ότι μπροστά στις ψήφους, η υποτιθέμενη «ευαισθησία» του ΣΥΡΙΖΑ στο συγκεκριμένο ζήτημα «πηγαίνει περίπατο».

Σε κάθε περίπτωση, προκειμένου να μην γίνει αντικείμενο προεκλογικής εκμετάλλευσης ένα ανθρωπιστικό ζήτημα, αλλά και για να υπάρξει η δυνατότητα ουσιαστικού διαλόγου, οι εργασίες για τη δημιουργία ανοιχτών δομών στην περιοχή διακόπτονται μέχρι την ανάδειξη των νέων αυτοδιοικητικών αρχών».

Ο καιρός το Πάσχα: Άνοιξη στα νησιά, Φθινόπωρο στα βόρεια ορεινά – Πώς θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα (Βίντεο/ Χάρτες)

6200599

Ο καιρός το Πάσχα: Άνοιξη στα νησιά, Φθινόπωρο στα βόρεια ορεινά – Πώς θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα (Βίντεο/ Χάρτες)

«Πιθανό να συναντήσουμε άστατες καιρικές συνθήκες κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και ιδιαίτερα μεσημεριανές…