Newsroom

Newsroom

Διαπραγμάτευση: Δεν θα γίνει τελικά σήμερα η συνάντηση Τσακαλώτου – θεσμών

Προς αναβολή φαίνεται να οδηγείται η σημερινή συνάντηση του έλληνα υπουργού Οικονομικών με τους επικεφαλής των τεχνικών κλιμακίων των θεσμών.

58e2abfa1dc524070f8b4628

Αυτό δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, υψηλόβαθμος κυβερνητικός παράγοντας τονίζοντας πως η συνάντηση δεν θα γίνει καθώς «υπάρχει πολλή δουλειά σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων».

Αξίζει να σημειωθεί πως με δηλώσεις του σήμερα, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις, παραδέχτηκε πως η συμφωνία μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και θεσμών είναι εφικτή, όπως και το ξεμπλοκάρισμα της δόσης εντός του Μαΐου.

Σημειώνεται πως κατά την χθεσινή συνάντηση της ελληνικής πλευράς με τους επικεφαλής των θεσμών κυβερνητικός παράγοντας εμφανίστηκε αισιόδοξος. Όπως είπε μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, υπάρχουν διαφορετικές διατυπώσεις σε 2- 3 σημεία, τα οποία είναι σημαντικά για την ελληνική πλευρά. Έφερε ως παράδειγμα το πώς το κράτος θα επηρεάζει τη γενικότερη πολιτική για τις ΔΕΚΟ μέσω της ΕΔΗΣ (σ.σ. ο βραχίονας του υπερταμείου για τις ΔΕΚΟ). Πρόσθεσε ότι θα μπορούσε να υπάρχει ένα γραφείο σχεδιασμού που θα καθορίζει την πολιτική π.χ. για τα λιμάνια.

Για το θέμα της ένταξης των ΔΕΚΟ στο υπερταμείο, ο κυβερνητικός παράγοντας ανέφερε πως «θέλουμε να εξαιρέσουμε κάποιες» και πως η πρώτη λίστα (εγκεκριμένη από το ΚΥΣΟΙΠ) θα συζητηθεί και ο κατάλογος που θα προκύψει θα λάβει νέα έγκριση από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής. Επίσης υπήρξε συζήτηση για το πώς μπορεί να επιταχυνθούν ορισμένες ιδιωτικοποιήσεις.

Τέλος, σχετικά με το «Ελληνικό» ανέφερε ότι «είναι σε καλό δρόμο», αντιμετωπίζεται τώρα το δασικό ζήτημα και στη συνέχεια το θέμα με την αρχαιολογία.

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ