Διακοπές στο εξοχικό με γονείς; 4 συμβουλές για να μην είναι… "κόλαση"!

Ακόμη ένα καλοκαίρι που δεν αφήνει και πολλά… οικονομικά περιθώρια για διακοπές σε ειδυλλιακά νησιά και πολυήμερες αποδράσεις σε πανέμορφα τουριστικά θέρετρα.

576d017d1dc524ad4c8b4d8e

Η «αναγκαστική» λύση και ευτυχώς μάλιστα που υπάρχει και αυτή η λύση για αρκετούς από εμάς, είναι το… εξοχικό! Ναι μεν σίγουρα θα κανονίσεις να πας κάποιες ημέρες με τους φίλους σου ή την κοπέλα και το αγόρι σου, αλλά θα πρέπει να πας και κάποιες ημέρες με την οικογένειά σου. Ξέρεις. Παππούδες, γιαγιάδες, μαμά, μπαμπάς, ξαδέρφια κτλπ. Ό,τι δηλαδή αποτελεί την ελληνική αλλά τόσο αγαπημένη ελληνική οικογένεια.

Για αρκετούς και ιδιαίτερα για αυτούς που μόλις τελείωσαν τις πανελλήνιες ή διανύουν το πρώτο και το δεύτερο έτος στη σχολή τους, το ενδεχόμενο να «διακοπάρουν» με την οικογένειά τους στο εξοχικό φαντάζει… «κόλαση»! Κάπως υπερβολική αυτή η σκέψη αν με ρωτάτε τώρα. Τότε, φαινόταν απόλυτα φυσιολογική.

Τί πρέπει όμως να κάνεις εάν ανήκεις σε αυτήν την κατηγορία και πρόκειται να περάσεις κάποιες ημέρες στο εξοχικό παρέα με τη «φαμίλια»;

Η πρώτη συμβουλή είναι απλή. Κοίτα να χαλαρώσεις. Ναι είναι απλό αυτό που λέμε, αλλά εάν δεν αποφασίσεις πως πας για να ξεκουραστείς χωρίς να ασχολείσαι με το ακατάπαυστο «έφαγες;» από μαμά και γιαγιά, και το «πρόσεχε μην πας πολύ βαθιά» από όποια μεριά και εάν έρχεται, τότε την… πάτησες.

Απόλαυσε λοιπόν την κάθε στιγμή. Τη θάλασσα, τον ήλιο και φυσικά το φαγητό! Αν δεν θες να ακούς τα παραπάνω που είπαμε, τότε βάλε μουσική στο κινητό και ξέγνοιασε.

Συμβουλή νούμερο δύο. Εάν δεν έχεις αδέρφια ή ξαδέρφια που να είναι κοντά στην ηλικία σου τότε (αν και ακούγεται κάπως ξενέρωτο και βαρετό) πήγαινε μόνος σου στην καφετέρια και απόλαυσε τον καφέ σου χαζεύοντας τη θέα και γιατί όχι, κάνοντας καινούργιες γνωριμίες! Άλλωστε, αποδεδειγμένα το καλοκαίρι είμαστε όλοι ανοιχτοί σε νέες γνωριμίες.

Συμβουλή νούμερο τρία. Εξοχικό και ίντερνετ είναι δυο πράγματα που συνήθως δεν πάνε μαζί. Άρα φόρτωσε με MB το κινητό γιατί σίγουρα θα σου χρειαστούν.

Συμβουλή νούμερο τέσσερα και…τελευταία. Τα βράδια, αν δεν έχεις όπως είπαμε αδέρφια ή ξαδέρφια και φίλους στο εξοχικό στην ηλικία σου, τότε θα είναι τα πιο βαρετά. Κοίταξε λοιπόν να πάρεις μαζί σου ένα βιβλίο που πάντα ήθελες να διαβάσεις αλλά και το λάπτοπ σου για να δεις τις ταινίες (πάντα με ακουστικά, μην ενοχλείς κιόλας τους άλλους) που πάντα ήθελες να δεις αλλά δεν έβρισκες χρόνο! Τώρα λοιπόν ήρθε η ώρα!

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…