Newsroom

Newsroom

Διαδήλωση…κατά του νομοσχεδίου για τις διαδηλώσεις στην Ισπανία

Υπό το σύνθημα «Όχι στο νόμο-φίμωτρο» χιλιάδες Ισπανοί, κυρίως υποστηρικτές του κινήματος των «Αγανακτισμένων», διαδήλωσαν απόψε κοντά στο κοινοβούλιο, καταγγέλλοντας…

ispania epeisodia

Υπό το σύνθημα «Όχι στο νόμο-φίμωτρο» χιλιάδες Ισπανοί, κυρίως υποστηρικτές του κινήματος των «Αγανακτισμένων», διαδήλωσαν απόψε κοντά στο κοινοβούλιο, καταγγέλλοντας το νομοσχέδιο για την ασφάλεια τη χώρα.
Το νομοσχέδιο, που ενέκρινε στις 19 Νοεμβρίου, η κυβέρνηση θεωρείται από την αντιπολίτευση ως ένα «σχέδιο καταστολής» σε βάρος των πολιτών και πλήγμα στην ελευθερία τους να διαδηλώνουν. Προβλέπει, μεταξύ άλλων, την επιβολή προστίμου έως και 30.000 ευρώ στην περίπτωση που κάποιος συμμετέχει σε μη νόμιμες διαδηλώσεις κοντά στη Βουλή, τη Γερουσία ή τα κτίρια των τοπικών κοινοβουλίων.
Το νομοσχέδιο είχε κατατάξει αρχικά τη συμμετοχή σε παράνομη διαδήλωση στα «πολύ σοβαρά» αδικήματα που τιμωρούνται με πρόστιμα από 30.001 έως 600.000 ευρώ. Ωστόσο, μετά τη θύελλα αντιδράσεων που προκλήθηκε, η διατύπωση άλλαξε και πλέον η συμμετοχή θεωρείται «σοβαρό» αδίκημα που επιφέρει πρόστιμο από 1.001 έως 30.000 ευρώ.
Η σημερινή διαδήλωση ήταν και αυτή «παράνομη», αφού ο δήμος της Μαδρίτης ανακοίνωσε πως δεν είχε ενημερωθεί εγκαίρως μέσω της νόμιμης οδού για τη διεξαγωγή της.
«Όχι στο φίμωτρο» και «Ο φασισμός θέλει να φιμώσει τον λαό» έγραφαν τα δύο μεγάλα πανό που κρατούσαν οι διαδηλωτές. Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας είχαν αναπτυχθεί απέναντί τους, αποκλείοντας την πρόσβαση στη Βουλή.
Ομάδες διαδηλωτών έκαναν στη συνέχεια πορεία στους δρόμους που περιβάλλουν το κτίριο, στο κέντρο της πρωτεύουσας.
naftemporiki.gr

 

Αυτό είναι το «μεταγραφικό μπάμ» απο τον Ανδρουλάκη για τις ευρωεκλογές: Ο παπα-Μιχάλης από τον «Σασμό» υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ

papa mixalis sasmos

Αυτό είναι το «μεταγραφικό μπάμ» απο τον Ανδρουλάκη για τις ευρωεκλογές: Ο παπα-Μιχάλης από τον «Σασμό» υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ

Μια «μεταγραφή» από την υποκριτική στην πολιτική που θα συζητηθεί έκανε ο Νίκος Ανδρουλάκης

ΣΥΡΙΖΑ: θερμό χειροκρότημα κατά την είσοδο του Αλέξη Τσίπρα στην παρουσίαση του Ευρωψηφοδελτίου

ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΥΡΩ

ΣΥΡΙΖΑ: θερμό χειροκρότημα κατά την είσοδο του Αλέξη Τσίπρα στην παρουσίαση του Ευρωψηφοδελτίου

Ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έδωσε το παρών στην παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ το…