Newsroom

Newsroom

"Διάβημα" στον Γιοχάνες Χαν από το ΥΠΕΞ για την "Μακεδονία"

Να συμμορφωθεί με τους κανόνες της ΕΕ και τη διεθνή νομιμότητα καλεί το υπουργείο Εξωτερικών τον Ευρωπαίο Επίτροπο.

5a7712501dc5249d388b45e6

Να συμμορφωθεί με τις αποφάσεις και τις δεσμεύσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να μην αποκαλεί την πΓΔΜ «Μακεδονία» κάλεσε το υπουργείο Εξωτερικών τον Ευρωπαίο Επίτροπο αρμόδιο για τη διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Γιοχάνες Χαν, μετά από σχετική αναφορά του στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.

Το υπουργείο Εξωτερικών στη ανακοίνωσή του κάνει λόγο για «επαναλαμβανόμενη λανθασμένη αναφορά» και καλεί «τον Επίτροπο Χαν να σέβεται τη διεθνή νομιμότητα και να μην παραβιάζει, μεταξύ άλλων, τις αποφάσεις και τις δεσμεύσεις της ίδιας της ΕΕ», όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, στην οποία τονίζεται πως «ιδιαίτερα σε μια κρίσιμη συγκυρία όπως η σημερινή όπου σχετικές διαπραγματεύσεις είναι σε εξέλιξη. Τα επαναλαμβανόμενα εκ μέρους του ατοπήματα δεν συμβάλλουν στην επίτευξη προόδου στις διαπραγματεύσεις για το ονοματολογικό. Δεν συνάδουν δε, με τον εποικοδομητικό ρόλο που οφείλουν να έχουν τα μέλη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής».

Ο Γιοχάνες Χαν στη συνέντευξη που παραχώρησε την περασμένη Τρίτη και δημοσιεύτηκε χθες, με αφορμή την παρουσίαση της Στρατηγικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα Δυτικά Βαλκάνια, εκτίμησε ότι «το 2025 θα μπορούσαν να ενταχθούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση η Σερβία και το Μαυροβούνιο», επισημαίνοντας ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση σχεδιάζει σύντομα να εισηγηθεί την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Αλβανία και τη «Μακεδονία».

Καιρός: «Καμπανάκι» από Μαρουσάκη για τις επόμενες 5 ημέρες – Πού θα χτυπήσουν τα φαινόμενα

Μαρουσάκης καιρός

Καιρός: «Καμπανάκι» από Μαρουσάκη για τις επόμενες 5 ημέρες – Πού θα χτυπήσουν τα φαινόμενα

Ο καιρός θα αλλάξει ραγδαία τα επόμενα 24ωρα - Αναλυτικά η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη

Καταγγελίες για σοβαρά προβλήματα σε αεροσκάφη της Boeing: «Μου είπαν να το βουλώσω, δέχθηκα απειλές»

Air New Zealand Airplane Aeroplane Boeing 737 93499

Καταγγελίες για σοβαρά προβλήματα σε αεροσκάφη της Boeing: «Μου είπαν να το βουλώσω, δέχθηκα απειλές»

Σοκάρουν οι καταθέσεις μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος σε επιτροπή έρευνας της αμερικανικής Γερουσίας