Διάβημα από την Αθήνα στους πρέσβεις Αλβανίας και Γαλλίας για το προκλητικό πανό

Με διάβημα αύριο στους πρέσβεις Αλβανίας και Γαλλίας στην Αθήνα αντιδρά η ελληνική κυβέρνηση με αφορμή τη πρόκληση των οπαδών της εθνικής Αλβανίας στον αγώνα με την Ελβετία. Οι οπαδοί ανήρτησαν πανό με προβοκατόρικο και προκλητικό περιεχόμενο στο οποίο αναγραφόταν «η Ελλάδα είναι ένοχη, μνήμη στη γενοκτονία της Τσαμουριάς, 100.000 θύματα Αλβανοί».

575d08801dc52468568b4597

 Κοτζιάς: Δεν υπάρχει τσάμικο ζήτημα -Κλήθηκαν οι πρέσβεις Αλβανίας και Γαλλίας

«Δεν υπάρχει γενοκτονία, δεν υπάρχει τσάμικο ζήτημα», τόνισε ο Νίκος Κοτζιάς μιλώντας την Κυριακή στο Mega. «Αυτοί οι τσάμηδες που μιλούν για Τσαμουριά είναι απομονωμένοι στην Αλβανία. Κατά την επίσκεψή μου εκεί, τέσσερις φορές ο υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας επανέλαβε ότι η χώρα του είναι πιστή στη συμφωνία και αναγνωρίζει τα σύνορα», συμπλήρωσε ο κ. Κοτζιάς.

Οπως δήλωσε, έγιναν άμεσα όλες οι ενέργειες προκειμένου να μην επαναληφθεί αυτό, με παραστάσεις διαμαρτυρίας στη Γαλλία- και για λόγους ασφάλειας των παιχνιδιών- αλλά και στην κυβέρνηση της Αλβανίας, προκειμένου να καταδικάσει το γεγονός.

Επιπλέον, οι πρέσβεις των δύο χωρών στην Ελλάδα κλήθηκαν στο υπουργείο Εξωτερικών. «Χρησιμοποιήσαμε όλα τα εν δυνάμει μέτρα της διπλωματίας», σημείωσε ο κ. Κοτζιάς.

Σε ερώτηση γιατί έχει επανέλθει στην επικαιρότητα αυτό το ζήτημα, ο υπουργός Εξωτερικών έκανε λόγο για συγκεκριμένες δυνάμεις στην Αλβανία, οι οποίες δεν είναι ευχαριστημένες με τον διάλογο που γίνεται με την Ελλάδα και προσπαθούν να τον υπονομεύσουν.

«Είναι πάντως απορίας άξιο πώς πέρασε αυτό το πανό, με τα μέτρα που υπάρχουν αυτή την περίοδο», σχολίασε ακόμη ο κ. Κοτζιάς, αναγνωρίζοντας πάντως ότι ήταν άμεσες οι ενέργειες της UEFA προκειμένου να κατέβει το πανό και να μην το δείξουν οι κάμερες.

Στον ίδιο τόνο θα είναι και επιστολή που πρόκειται να στείλει ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντoνής προς τη διοίκηση της UEFA.

Για “θρασύτατη ενέργεια” έκανε λόγο ο εκπρόσωπος του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών Ευστράτιος Ευθυμίου.

Eπισημαίνει ότι η πρόκληση αυτή καταφανώς παραβιάζει τους κανονισμούς της UEFA η οποία θα πρέπει να λάβει άμεσα μέτρα για την τιμωρία των υπευθύνων.

Προσθέτει ότι “η ελληνική Κυβέρνηση αναμένει και από την Αλβανική κυβέρνηση να καταδικάσει την απαράδεκτη και προκλητική αυτή ενέργεια.

Ο εκπρόσωπος καταλήγει ότι αυτές οι προβοκατόρικες ενέργειες γίνονται από περιθωριακούς κύκλους που είναι δυσαρεστημένοι από την προσέγγιση Ελλάδας-Αλβανίας και από την επίσημη παραδοχή από το Αλβανικό Υπουργείο Εξωτερικών ότι δεν υφίσταται κανένα ζήτημα Τσαμουριάς.

Αυστηρό μήνυμα στα Τίρανα φέρεται να στέλνει και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. «Αν η Αλβανία σέρνεται πίσω από τους συνεργάτες και τους νοσταλγούς των Ναζί, είναι δικό της ζήτημα. Αλλά σε μια τέτοια περίπτωση δεν μπορεί να “πουλάει” φιλία στην Ελλάδα», φέρεται να είπε σε συνεργάτες του σύμφωνα με δημοσίευμα της Real.

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Κυριακή

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Στη μήνυση, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star παρουσιάζεται ένα άγνωστο στοιχείο, αφού…

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

5619840

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

Το πτώμα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Κορίνθου, ενώ το Λιμεναρχείο Κορίνθου διενεργεί προανάκριση για την…

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

nigiria 768x512 1

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

Πρόκειται για την Λίντια που «διασώθηκε μαζί με τα τρία παιδιά της» κοντά στην πόλη…