Newsroom

Newsroom

Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η απόφαση για το 5ετές ομόλογο – Στα 1,5 εκατ. ευρώ η προμήθεια

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γ. Χουλιαράκη για την έκδοση του ομολόγου διάρκειας 5 ετών.

59764e431dc52492348b467e

Ειδικότερα, προβλέπεται η έκδοση κοινοπρακτικού ομολογιακού δανείου, σε άυλη μορφή, αρχικής ονομαστικής αξίας 3 δισ. ευρώ, σταθερού επιτοκίου όπως αυτό θα προκύψει από βιβλίο προσφορών, διάρκειας 5 ετών και λήξης στις 01/08/2022.

Η απόφαση προβλέπει ότι για την έκδοση αυτή θα δοθεί προμήθεια ύψους €1,5 εκατ. ενώ για την παροχή εξειδικευμένων νομικών υπηρεσιών σχετικών με την υλοποίηση της έκδοσης θα καταβληθεί αμοιβή στα δικηγορικά γραφεία Cleary Gottlieb Steen & Hamilton LLP, Allen & Overy LLP και Δικηγορική Εταιρεία Κουταλίδη, η οποία δεν δύναται να υπερβεί το συνολικό ποσό των €400.000.

Σημειώνεται επίσης ότι το ελληνικό δημόσιο διατηρεί το δικαίωμα με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών, να προαγοράσει μέρος ή το σύνολο των ομολόγων οποιαδήποτε χρονική στιγμή, είτε στην ανοικτή αγορά ή με οποιοδήποτε άλλο τρόπο.

Τέλος επισημαίνεται ότι μέρος της ονομαστικής αξίας της έκδοσης, ή των προσόδων αυτής, δύνανται να χρησιμοποιηθεί για την επαναγορά των ομολόγων λήξεως 17/04/2019, επιτοκίου 4,75% με κωδικό αριθμό (ISIN) GR0114028534, που θα προσφερθούν τελικώς προς επαναγορά σύμφωνα με τους όρους που αναφέρονται στο Πληροφοριακό Δελτίο της Πρότασης Ανταλλαγής (Tender Offer Memorandum).


Iνδονησία: Ξύπνησε το ηφαίστειο στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» – Συναγερμός για τσουνάμι (video)

ηφαιστιο

Iνδονησία: Ξύπνησε το ηφαίστειο στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» – Συναγερμός για τσουνάμι (video)

Τουλάχιστον 11 χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους εν μέσω φόβων για εξάπλωση τέφρας και…