Δημοκρατικός πολυεκατομμυριούχος τα σκάει χοντρά για να …ξεφορτωθεί τον Τραμπ

Ο Δημοκρατικός δισεκατομμυριούχος και υπέρμαχος του περιβάλλοντος Τομ Στάγιερ, ο οποίος έχει δαπανήσει εκατομμύρια δολάρια σε διαφημίσεις ζητώντας την παραπομπή και την καθαίρεση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, σκοπεύει να επενδύσει 30 εκατομμύρια φέτος για να βοηθήσει τους υποψηφίους του κόμματος να ανακτήσουν την πλειοψηφία στη Βουλή των Αντιπροσώπων, στις εκλογές που θα διεξαχθούν τον Νοέμβριο.

5a53d87a1dc52440118b4652

Ο Στάγιερ υπογράμμισε ότι ο ίδιος δεν πρόκειται να είναι υποψήφιος φέτος. Δεν διευκρίνισε όμως ποιες είναι οι προθέσεις του για τις προεδρικές εκλογές του 2020.

Παράλληλα, θα εντείνει την εκστρατεία του για την καθαίρεση του Τραμπ. Το αίτημα έχει ήδη υπογραφεί από περισσότερους από 4 εκατομμύρια ανθρώπους.

“Ο στόχος μου είναι να καθαιρέσω τον Ντόναλντ Τραμπ” είπε, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Ουάσινγκτον.

Στις εκλογές του Νοεμβρίου θα ανανεωθούν όλες οι έδρες στη Βουλή των Αντιπροσώπων και το ένα τρίτο εκείνων της Γερουσίας. Και τα δύο Σώματα σήμερα ελέγχονται από τους Ρεπουμπλικάνους. Οι Δημοκρατικοί ελπίζουν ότι θα κερδίσουν την πλειοψηφία στη Βουλή, όμως στη Γερουσία τα πράγματα είναι πιο δύσκολα: τις περισσότερες από τις έδρες που θα ανανεωθούν σήμερα τις κατέχουν Δημοκρατικοί προερχόμενοι από συντηρητικές Πολιτείες.

Ο Στάγιερ σκοπεύει να επενδύσει τα 30 εκατομμύρια δολάρια στην οργάνωση NextGen Rising, την οποία έχει ιδρύσει ο ίδιος. Στόχος του είναι να κινητοποιήσει τους νέους ψηφοφόρους που, όπως υποστηρίζει, θα αποτελέσουν το κλειδί για τις επόμενες νίκες των Δημοκρατικών.

“Το 2018 θα δοθεί μια μάχη για την ψυχή αυτής της χώρας. Σε δέκα μήνες, Θεού θέλοντος, ο αμερικανικός λαός θα στείλει ένα κύμα σε όλη την Αμερική. Το κύμα αυτό θα σβήσει τον κόπρο που αντιπροσωπεύει η διοίκηση Τραμπ και δεν θα υποχωρήσει όσο η Αμερική δεν θα βρίσκεται στο ύψος των ιδρυτικών αρχών της, όσο δεν εγγυώμαστε σε κάθε Αμερικανό την ισότητα στην αντιμετώπιση, την αξιοπρέπεια και τον σεβασμό”, συνέχισε.

Η περιουσία του 60χρονου Στάγιερ εκτιμάται στο 1,6 δισεκ. δολάρια, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes. Ο πρώην μεγαλοεπενδυτής συμμετείχε στην προεκλογική εκστρατεία το 2016 χρηματοδοτώντας Δημοκρατικούς υποψηφίους και προωθώντας την προστασία του περιβάλλοντος μέσω του ιδρύματός του, του NextGen Climate.

Τον Οκτώβριο ο πρόεδρος Τραμπ τον χαρακτήρισε, με μήνυμά του στο Twitter “παλαβό και εντελώς ανισόρροπο”.

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…