Δεύτερο συνεχόμενο Κύπελλο για τις "ερυθρόλευκες"

Η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού διέλυσε τον Πανιώνιο (103-68) στον τελικό της Γλυφάδας και κατέκτησε το δεύτερο -συνεχόμενο- Κύπελλο της ιστορίας της!

58d7f2931dc524e2578b4640

Οι «ερυθρόλευκες», δίχως να αντιμετωπίσουν το παραμικρό πρόβλημα, επικράτησαν με το εμφατικό 103-68 του Πανιωνίου στο κλειστό της Γλυφάδας και κατέκτησαν και φέτος το Κύπελλο Ελλάδας, σε έναν τελικό, πάντως, από τον οποίο δεν έλειψε η ένταση.

Πριν από την έναρξη του τελικού στη Γλυφάδα, ομάδα ατόμων εκτόξευσε πέτρες και βόμβες μολότοφ κατά διμοιρίας των ΜΑΤ. Η αστυνομία προσήγαγε 14 άτομα.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, κορυφαία για τις «ερυθρόλευκες», η Λινέτα Κάιζερ, που σημείωσε 16 πόντους, πήρε 5 ριμπάουντ και αναδείχθηκε σε MVP του αγώνα.

Όσο για την ομάδα της Νέας Σμύρνης, ήταν ανταγωνιστική μόνο στην πρώτη περίοδο, αλλά στη συνέχεια, με το επιμέρους 10-2 του Ολυμπιακού, το πράμα… ξέφυγε. Οι Πειραιώτισσες ήταν καταιγιστικές στο δεύτερο δεκάλεπτο, επέβαλαν πλήρως τον ρυθμό τους και έφτασαν τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό, βάζοντας τις βάσεις για την κατάκτηση της κούπας, με το ημίχρονο να λήγει στο υπέρ τους 53-33.

Μετά την ανάπαυλα, οι «ερυθρόλευκες» συνέχισαν στο ίδιο τέμπο, ανεβάζοντας τη διαφορά στους 25 πόντους (33-58), αλλά με τρία συνεχόμενα τρίποντα, ο Πανιώνιος την έριξε στους 19 (42-61, στο 24′). Οι παίκτριες της Ελένης Καπογιάννη, όμως, ξαναβρήκαν τη συγκέντρωσή τους, και έκλεισαν το τρίτο δεκάλεπτο στο +29 (49-78). Η τελευταία περίοδος ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, με τον Ολυμπιακό να «σπάει» και 100άρα, φτάνοντας στη μεγάλη νίκη και στον τίτλο. 

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…