Δεν τηρεί ούτε τα προσχήματα πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ – Βουτηγμένος στη διαπλοκή

Ακόμη και κάποιος που ζει στο πιο απομακρυσμένο χωριό της Ελλάδας, γνωρίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το πιο διεφθαρμένο κόμμα στη χώρα, γιατί το λέει η ΝΔ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και όλα τα κανάλια, σχεδόν όλες οι εφημερίδες και το 99% των sites.

592fc8c71dc524c9718b46f1 1

Του Ιακωβίνου

Επίσης γνωρίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως λένε οι δημοσκοπήσεις, έχει επιβάλλει το χειρότερο μνημόνιο, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι η Ελλάδα έχασε από το 2010 έως το 2015, το 25% του ΑΕΠ της, οι συνταξιούχοι να μέτρησαν 11 περικοπές στις συντάξεις τους, οι εργασιακές σχέσεις νεοφιλελευθεροποιήθηκαν απολύτως, αλλά αυτό είναι μία άλλη ιστορία που δεν αφορά τη διαπλοκή.

Να επιμείνουμε στη διαπλοκή. Τι μαθαίνουν οι πολίτες από τα κανάλια που αναπαράγουν πειθήνια την ρητορική της ΝΔ. Μαθαίνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως έχει πει ο κ. Μητσοτάκης πολλές φορές, επιχειρεί να ελέγξει τη Δικαιοσύνη και τα ΜΜΕ και στήνει με τους δικούς της επιχειρηματίες τη νέα διαπλοκή.

Σε μία από τις πιο πρόσφατες συνεντεύξεις του στον Alpha, ο πρόεδρος της ΝΔ διερωτήθηκε «πως αισθάνεται σήμερα ο άνεργος στο Κερατσίνι ή ο μικρομεσαίος επιχειρηματίας στο Αιγάλεω που βουλιάζει στα χρέη, όταν βλέπει την Κυβέρνηση από την πίσω πόρτα, γιατί δεν είχε το θάρρος να πει ότι αυτή η τροπολογία αφορά τον κ. Σαββίδη, να χαρίζει 38.000.000 ευρώ πρόστιμα από λαθρεμπόριο» αναφερόμενος στη ρύθμιση για τον Ιβάν Σαββίδη, η οποία βέβαια λίγες μόλις μέρες μετά, αποδείχθηκε ότι δεν ήταν τόσο χαριστική και ότι δεν αφορούσε τον Ιβάν Σαββίδη.

Όμως, τόσο η εξαγορά της ΣΕΚΑΠ, όσο και το πρόστιμο από το λαθρεμπόριο τσιγάρων επί ορισμένων από τη ΝΔ διοικήσεων, αφορά ή θα έπρεπε να αφορά τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αν και ρωτήθηκε για την πίεση που δέχθηκε ο Ιβάν Σαββίδης από την κυβέρνηση της ΝΔ προκειμένου να αγοράσει τη ΣΕΚΑΠ, αλλά και για το λαθρεμπόριο, πέταξε την μπάλα στην εξέδρα και κατηγόρησε τον επιχειρηματία. «Εάν υπήρχε ζήτημα με τη ΣΕΚΑΠ και με το συγκεκριμένο πρόστιμο, θα έπρεπε να το γνωρίζει αυτό ο αγοραστής και να το διαπραγματευτεί τότε. Και εν πάση περιπτώσει αν δεν ήθελε να μην την αγόραζε» είπε και έκλεισε το θέμα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το σύστημα που τον στηρίζει, πριν τον Σαββίδη είχε βάλει στο στόχαστρο τον Καλογρίτσα, γιατί θεωρούσε ότι είναι επιχειρηματίας προσκείμενος στην Κυβέρνηση και εάν πάρει κανάλι θα έσπαγε η ομοφωνία που έχει διαμορφωθεί υπέρ της ΝΔ και του ίδιου. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της Βουλής τον Οκτώβριο του 2016, ξιφουλκούσε κατά της αδειοδότησης των καναλιών. «Και η μεγαλύτερη απόδειξη του μεγέθους του σκανδάλου είναι το γεγονός ότι και σήμερα ακόμα, έχετε αρνηθεί να φέρετε τα Πόθεν Έσχες των υπερθεματιστών στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας» έλεγε δείχνοντας τον Αλέξη Τσίπρα και τονίζοντας ότι «το δημόσιο αγαθό δεν μπορεί να είναι αντικείμενο πλειοδοσίας». Μπορεί όμως, σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη να αποτελεί αντικείμενο κατάληψης. Και εδώ υπάρχει διπλή ειρωνεία. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγορεί τη κυβέρνηση για ένα νόμο που αδειοδοτεί μετά από 20 χρόνια ασύδοτης λειτουργίας τα κανάλια και μιλάει και για Πόθεν Έσχες.

Τη στιγμή που δεν καταθέτει το δικό του, γιατί προφανώς θα μάθουμε με τι λεφτά αγόρασε το σπίτι του Βολταίρου στο Παρίσι, κάτι που αν το έπαιζαν τα κανάλια οι άνεργοι στο Κερατσίνι και ο μικρομεσαίος επιχειρηματίας στο Αιγάλεω θα αισθανόντουσαν για άλλη μία φορά την κοροϊδία του… ΣΥΡΙΖΑ.

Όμως η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης έχουν πάντα δίκιο. Ο ΣΥΡΙΖΑ ελέγχει τη Δικαιοσύνη απόλυτα και αυτό αποδείχθηκε από την απόφαση του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες, που έκρινε αντισυνταγματική τη μεταφορά αρμοδιοτήτων από ένα ανύπαρκτο ΕΣΡ, στον υπουργό. Ελέγχει και τις ανεξάρτητες αρχές όπως το ΕΣΡ, που για μήνες δεν μπορούσε να συγκροτηθεί και μετά τη συγκρότησή του καθυστερεί τη διεξαγωγή του διαγωνισμού, όπως επέβαλλε το ΣτΕ. Αλλά αυτό το θέμα δεν μπαίνει στο Δημόσιο Διάλογο γιατί δεν θέλουν να το βάλουν τα κανάλια που ελέγχουν τα θέματα που εισχωρούν στο Δημόσιο Διάλογο, ούτε φυσικά η ΝΔ, την οποία αυτή η θεματολογία την βρίσκει απόλυτα σύμφωνη και μπορεί να αναδεικνύει τα περί διαπλοκής ΣΥΡΙΖΑ.

Η κυβέρνηση άλλωστε, πριν από τον Σαββίδη, είχε επιχειρήσει να ελέγξει τα ΜΜΕ μέσω του Καλογρίτσα. Ο οποίος αρχικά πήρε άδεια και έπεσε όλο το σύστημα των καναλιών και των εφημερίδων (που προφανώς ελέγχει ο ΣΥΡΙΖΑ) να τον κατασπαράξει. Βέβαια όταν, όπως προέβλεπε ο διαγωνισμός, ζητήθηκαν οι εγγυητικές επιστολές, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ οδήγησε τον Καλογρίτσα εκτός διαγωνισμού. Όταν κατάλαβαν ότι δεν υπάρχει δυνατότητα να βρουν διαπλοκή με έναν επιχειρηματία που η κυβέρνηση έκρινε έκπτωτο, πέρασαν στον Σαββίδη. Ο «λαγός», ο «Ρώσος», ο «διαπλεκόμενος του ΣΥΡΙΖΑ», ήταν τα βασικά «επιχειρήματα» των ΜΜΕ τα οποία υιοθέτησε ή διοχέτευσε η ΝΔ και για τα οποία ο Ιβάν Σαββίδης κατέθεσε μήνυση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, για τον χαρακτηρισμό του ως λαγό από τον πρόεδρο της ΝΔ.

Το σήριαλ με τον Σαββίδη συνεχίστηκε και το σύστημα διαπλοκής (που προφανώς ελέγχει ο ΣΥΡΙΖΑ) έδωσε τα ρέστα του με τη δημοπρασία για τα περιουσιακά στοιχεία του ΔΟΛ και τους δεκάδες τίτλους που διαθέτει (Τα Νέα, Το Βήμα κλπ), όπως επίσης το 22% των μετοχών του Mega. Η νέα διαπλοκή του ΣΥΡΙΖΑ, όπως έχει επανειλημμένα τονίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τώρα θα γιγαντώνονταν με τον Ιβάν Σαββίδη να αποκτά τον Δημοσιογραφικό Όμιλο Λαμπράκη. Οι αντιδράσεις για άλλη μία φορά λυσσαλέες κατά της προσπάθειας του ΣΥΡΙΖΑ να ελέγξει το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. Αλλά και πάλι, για άλλη μία φορά, ξανά, οι κατηγορίες αποδείχθηκαν κάλπικες. Ο Ιβάν Σαββίδης που η αντικυβερνητική ρητορική ουσιαστικά έλεγε ότι τα είχε βρει με την κυβέρνηση για να πάρει τον ιστορικό όμιλο και ένα μεγάλο ποσοστό του Mega, προφανώς σε ένα στημένο διαγωνισμό, δεν πλειοδότησε και ο ιστορικός όμιλος πέρασε στον Μαρινάκη. Σε έναν εφοπλιστή, στον οποίο ανήκουν οι εφημερίδες «Παραπολιτικά», «Ελευθερία του Τύπου», «Επένδυση», ο ραδιοφωνικός σταθμός Παραπολιτικά κλπ και τώρα γίνεται ο ιδιοκτήτης των εφημερίδων, Τα Νέα, Το Βήμα, του ραδιοφωνικού σταθμού Βήμα fm και δεκάδων ακόμα τίτλων και φυσικά είναι ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού.

Βάζω ένα στοίχημα και είμαι σίγουρος ότι θα το κερδίσω, τόσο η ΝΔ όσο και τα ΜΜΕ δεν θα βρουν στοιχεία διαπλοκής στην εξαγορά του ΔΟΛ. Και αυτό γίνεται καθαρό από την πρώτη αντίδραση, για παράδειγμα του ΣΚΑΙ, όπου παρουσιαστές εκπομπής του σταθμού, χαρακτήρισαν τα νέα ευχάριστα και στη συνέχεια εκφωνητής της γραμμής του σταθμού, υποδυόμενος τον δημοσιογράφο, χαρακτήρισε στο σχετικό «ρεπορτάζ», περίεργη τη μεταβίβαση του ποσοστού που διέθετε η εταιρεία Πήγασος, περίπου το 20% του Mega στον Ιβάν Σαββίδη (!!!) και χωρίς σχολιασμό παρουσίασε την εξαγορά του ΔΟΛ από τον Μαρινάκη.

Ίσως, όμως, χάσω το στοίχημα εάν πάρω τοις μετρητοίς τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη και την περιγραφή του οράματός του. «Λοιπόν, ξέρετε, εγώ δεν θέλω μία χώρα στην οποία κάποιος ξένος επενδυτής να αισθάνεται ότι για να επενδύσει πρέπει να έχει μία ποδοσφαιρική ομάδα και να ελέγχει και μία εφημερίδα ή μία τηλεόραση. Δεν είναι υγιές αυτό. Έγινε στο παρελθόν. Το πληρώσαμε. Το πολέμησε ο κ. Τσίπρας. Προσεταιρίστηκε στη συνέχεια κάποιους από τους διαπλεκόμενους, τους οποίους πολέμησε λυσσαλέα και τώρα αναδεικνύεται η καινούρια διαπλοκή στο πρόσωπο του κυρίου Σαββίδη».

Εάν ο κ. Μητσοτάκης δεν μιλήσει για τους ιδιοκτήτες ποδοσφαιρικών ομάδων και μιντιακών ομίλων που απροκάλυπτα τον στηρίζουν και εάν δεν βρει καμία κουβέντα να πει για την εξαγορά του ΔΟΛ από τον ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού, τότε απλά για άλλη μία φορά θα αποδειχθεί ότι όντως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το πιο διεφθαρμένο κόμμα και εκφραστής της πιο στυγνής διαπλοκής που γνώρισε ποτέ αυτός ο τόπος.

ΥΓ. Τελικά η μόνη διαπλοκή στην οποία όλοι συμφωνούν και δεν έχουν δοθεί πειστικές απαντήσεις είναι το πέτσινο γκολ που χάρισε στον ΠΑΟΚ το Κύπελλο Ελλάδος.

Πηγή: tribune.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…