Newsroom

Newsroom

"Δεν την τεμάχισα, την πέταξαν ολόκληρη στη θάλασσα", λέει ο Δανός εφευρέτης για τη δολοφονία της Κιμ Βαλ

Ο 46χρονος Δανός Πέτερ Μάντσεν κατηγορείται ότι δολοφόνησε την 30χρονη δημοσιογράφο Κιμ Βαλ, η σορός της οποίας βρέθηκε τεμαχισμένη λί9γες ημέρες μετά την εξαφάνισή της στις ακτές της Κοπεγχάγης.

59afcc511dc524f87c8b4585

Ο πολυεκατομμυριούχος εφευρέτης ο οποίος ομολόγησε ότι σκότωσε τη 30χρονη υποστήριξε ενώπιον των δικαστών ότι ο θάνατος της άτυχης κοπέλας ήταν ένα ατύχημα. Όπως είπε όλα συνέβησαν όταν του έφυγε από τα χέρια η καταπακτή με αποτέλεσμα να τραυματίσει θανάσιμα την Κιμ στο κεφάλι.

«Είχα βγει από το υποβρύχιο και κρατούσα την βάρους 70 κιλών καταπακτή αλλά έχασα την ισορροπία μου και μου έφυγε από τα χέρια με αποτέλεσμα να την χτυπήσει στο κεφάλι» υποστήριξε ο Πέτερ Μάντσεν. Στη συνέχεια, όπως είπε, άκουσε έναν θόρυβο και είδε τη δημοσιογράφος πεσμένη στο πάτωμα.

«Ήταν ένα τρομακτικό δυστύχημα, μια καταστροφή, κανείς γιατρός δεν θα μπορούσε να τη σώσει» απάντησε ο Μάντσεν στο γιατί δεν κάλεσε τις αρχές. «Η Κιμ ήταν βαρύτατα τραυματισμένη. Υπήρχε μια λίμνη αίματος εκεί που προσγειώθηκε, άγγιξα το λαιμό της αλλά δεν βρήκα σφυγμό» συμπλήρωσε.

Ο ίδιος παραδέχτηκε πως στη συνέχεια πέταξε το άψυχο κορμί της στη θάλασσα γιατί δεν ήθελε ένα πτώμα στο υποβρύχιό του.

«Της έδεσα ένα σκοινί στα πόδια και την τράβηξα έξω» είπε. Αρνείται, όμως, ότι τεμάχισε τη σορό της άτυχης κοπέλας.

«Όταν την έριξα στο νερό ήταν ένα κομμάτι» είπε στο δικαστήριο.

Η τελευταία φωτογραφία της Κιμ Βαλ στο υποβρύχιο


Ερωτηθείς γιατί επιχείρησε να βυθίσει το υποβρύχιο στο οποίο συνέβη το ατύχημα ο Μάντσεν είπε ότι «το αποφάσισα γιατί δεν ήθελα να συνεχίσω να κάνω τη ζωή που έκανα.

Ερωτηθείς από τον εισαγγελέα για το γεγονός ότι έλειπε το εσώρουχο της Βαλ ο Μάντσεν απάντησε ότι πρέπει να έφυγε την ώρα που την έσερνε.

Πάντως στο δικαστήριο έγιναν αναφορές για το ερωτικό παρελθόν του Δανού πολυεκατομμυριούχο και ειδικά για όσα λέγονται για το πάθος του σχετικά με την πορνογραφία που περιλαμβάνει βια και το σαδομαζοχιστικό σεξ καθώς και για τους ισχυρισμούς ότι είχε κάνει σεξ με πολλές γυναίκες μέσα στο υποβρύχιο.

Πάντως δεν έχει βρεθεί μεχρι στιγμής η ακριβής αιτία του θανάτου της 30χρονης Βαλ.


Το χρονικό της εξαφάνισης

Υπενθυμίζεται ότι η 30χρονη Κιμ Βαλ, δημοσιογράφος από τη Σουηδία, εξαφανίστηκε στις 10 Αυγούστου λίγο μετά την επιβίβασή της στο υποβρύχιο του πολυεκατομμυριούχου Δανού εφευρέτη Πέτερ Μάντσεν προκειμένου να του πάρει συνέντευξη.

Το ίδιο απόγευμα, ο σύντροφός της, δήλωσε την εξαφάνισή της στην αστυνομία. Το επόμενο πρωί, η αστυνομία και το λιμενικό εντόπισαν το 18 μέτρων υποβρύχιο, στον κόλπο Koge, νότια της Κοπεγχάγης. Λίγο αργότερα, ένα σκάφος διέσωσε τον Μάντσεν, λίγο πριν βυθιστεί το υποβρύχιο. Αρχικά υποστήριξε πως προσπαθούσε να επισκευάσει βλάβη στον Ναυτίλο.

Στην πρώτη του κατάθεση στην αστυνομία, ο Πέτερ Μάντσεν δήλωσε ότι είχε αφήσει την Κιμ Βαλ στην στεριά όταν τελείωσε η συνέντευξή τους. Έπειτα από 24 ώρες ο εφευρέτης από τη Δανία υποστήριξε ότι ο θάνατός της ήταν ατύχημα.

Έπειτα από τις καταθέσεις, το δικαστήριο αποφάσισε να μετατρέψει την κατηγορία από ανθρωποκτονία από αμέλεια σε κατηγορία φόνου α΄ βαθμού με τον Δανό να ετοιμάζεται να προχωρήσει σε έφεση ζητώντας, σύμφωνα με το δικηγόρο του, ψυχιατρική εξέταση καθώς όπως υποστηρίζει έχει τάσεις αυτοκτονίας. 

Η Κιμ Βαλ


Ο Δανός πολυεκατομμυριούχος, Πέτερ Μάντσεν 


Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

5754833

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

Τα παράπονα της προς το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε σε συνέντευξη η Εύα Καϊλή

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ