Δεν τα βρίσκουν ή κάνουν πως δεν τα βρίσκουν τα συνεταιράκια;

Συζητούν επί ώρες με την τρόικα, αλλά λευκός καπνός δε βγαίνει από το υπουργείο Οικονομικών. Κυβερνητικοί κύκλοι έχουν χάσει την…

stournaras 10

Συζητούν επί ώρες με την τρόικα, αλλά λευκός καπνός δε βγαίνει από το υπουργείο Οικονομικών. Κυβερνητικοί κύκλοι έχουν χάσει την αισιοδοξία τους και μιλούν πλέον για σύγκλιση χωρίς όμως να έχει κλείσει καμιά ενότητα. Την ίδια ώρα, αφήνουν να διαρρεύσει πως οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν κι αύριο Δευτέρα, ενδεχομένως και την Τρίτη, προσθέτοντας πως τα επιμέρους ανοικτά

ζητήματα των υπουργείων παραπέμπονται στη συνολική διαπραγμάτευση με την τρόικα.

Στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης παραμένει ανοικτό το θέμα των απολύσεων στο Δημόσιο για το 2015. Δεν υπάρχουν οριζόντιες μισθολογικές περικοπές, αλλά θέμα εξορθολογισμού των πρόσθετων αμοιβών.

Στο υπουργείο Ανάπτυξης, ανοικτά παραμένουν τα ζητήματα του γάλακτος, των μη  συνταγογραφούμενων φαρμάκων, τα φαρμακεία, αλλά και παρεμβάσεις στις μεταφορές (π.χ. ΚΤΕΛ, τουριστικά λεωφορεία). Συμφωνία υπήρξε σήμερα στο θέμα των εμπορικών μισθώσεων, με την τρόικα να δέχεται το πλαίσιο που πρόσφατα ψηφίστηκε από την ελληνική πλευρά.

Στο υπουργείο Οικονομικών, στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, παραμένουν, μεταξύ άλλων, η διανομή του κοινωνικού μερίσματος (σχετίζεται άμεσα με το κλείσιμο του 2013 και την πορεία του 2014, με την ελληνική πλευρά να αναφέρει ότι «καταθέσαμε ένα πολύ έξυπνα διατυπωμένο σχέδιο, δεν θα πάμε σε μονομερή προώθηση»), το χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής των οφειλών φορέων του Δημοσίου στη ΔΕΗ, οι φόροι υπέρ τρίτων, η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και η προσαρμογή της οικονομίας μετά τη λήξη του μνημονίου.

Για το ζήτημα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών ανέφερε νωρίτερα ότι το σχετικό σχέδιο νόμου θα κατατεθεί στη Βουλή τις επόμενες ημέρες, με τη σύμφωνη γνώμη της τρόικας. Πάντως, χαρακτήρισε το όλο θέμα πολύπλοκο, διότι εμπλέκεται και η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Αναφορικώς με τις προτάσεις του ΟΟΣΑ, η τρόικα εμμένει στην εφαρμογή τους κατά 100%, ενώ η ελληνική πλευρά κατέστησε εκ νέου σαφές ότι επιθυμεί να εφαρμόσει όσο το δυνατόν περισσότερα μέτρα.

 

 

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…