Newsroom

Newsroom

Δεν έπεισε με τις εξηγήσεις του ο… οργισμένος Μηταράκης

  Μείζον πολιτικό ζήτημα εγείρεται καθώς ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης εμφανίζεται, σύμφωνα με τη δήλωση “πόθεν έσχες” του, να…

 

Μείζον πολιτικό ζήτημα εγείρεται καθώς ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης εμφανίζεται, σύμφωνα με τη δήλωση “πόθεν έσχες” του, να ειναι κάτοχος τίτλων εταιρείας η οποία συμμετέχει στο σχήμα που έχει αναλάβει την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων χρυσού στη χώρα μας.

Ο κ. Μηταράκης ειναι ο αρμόδιος υφυπουργός για τις επενδύσεις, μεταξύ άλλων κι αυτές που αφορούν τον ελληνικό χρυσό σε Χαλκιδική και Θράκη. Στο σχήμα που έχει αναλάβει την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων αυτών συμμετέχει και η εταιρεία Fidelity στην οποία εργαζόταν ο κ. Μηταράκης κατά το παρελθόν και σήμερα ειναι κάτοχος τίτλων. 

Μάλιστα, όπως κατήγγειλε στο Hot Doc Radio και στον Κώστα Βαξεβάνη, ο κ. Βασίλης Λελιάτσος, πολιτευτής των ΑΝΕΛ στον Έβρο, “η πρώτη κίνηση του κ. Μηταράκη μετά την ορκομωσία του ως υφυπουργός ήταν να επισκεφτεί την Αλεξανδρούπολη και να συναντηθεί με τον Δήμαρχο και τον Περιφερειάρχη προκειμένου να τους πείσει για την προώθηση της επένδυσης”. 

Ο κ. Μηταράκης κλήθηκε να απαντήσει για όλα αυτά στο στο Hot Doc Radio και τον Κώστα Βαξεβάνη.

Η συνέντευξη εξελίχθηκε με επεισοδιακό τρόπο καθώς ο κ. Μηταράκης ανέφερε ότι οι τίτλοι που δήλωσε ότι κατέχει στην εταιρεία Fidelity, αφορούν το συνταξιοδοτικό πρόγραμμα της εταιρείας στην οποία εργαζόταν, και το οποίο δεν μπορεί να «αγγίξει» μέχρι να συνταξιοδοτηθεί.
Στην παρατήρηση ότι οι τίτλοι αυτοί στη δήλωση «πόθεν έσχες» του υφυπουργού δηλώθηκαν με τον κωδικό «7», που αναφέρεται στα αμοιβαία κεφάλαια, ο κ. Μηταράκης εξανέστη, επαναλαμβάνοντας ότι πρόκειται για συνταξιοδοτικό πρόγραμμα, ενώ ερωτηθείς αν έχει υπογράψει οποιαδήποτε απόφαση ως υφυπουργός Ανάπτυξης σχετικά με την εξόρυξη χρυσού από τις Σκουριές της Χαλκιδικής και την Eldorado Gold, το αρνήθηκε κατηγορηματικά – κι όμως, είναι ο αρμόδιος υφυπουργός για τις επενδύσεις χρυσού στη χώρα μας. 

Ο υφυπουργός , πρόσθεσε ακόμη οτι το ακίνητο αξίας 1,3 εκ. ευρώ που δήλωσε ότι αγόρασε στο Λονδινο, είναι ένα παλιό διαμέρισμα 139 τ.μ. το οποίο αγόρασε πριν επιστρέψει στην Ελλάδα, όταν εργαζόταν στην Αγγλία.

Ο υφυπουργός μίλησε ακόμα για «κατεστημένο» που θα πρέπει να συνηθίσει ότι θα ασχολούνται με την πολιτική και αυτοί που έχουν δουλέψει στη ζωή τους, και όχι μόνο οι ανεπάγγελτοι και οι αργόσχολοι, ενώ μετά από έντονο διάλογο και κατηγορίες από μέρους του για πολιτικά συμφέροντα, ο κ. Μηταράκης έκλεισε αιφνιδιαστικά το τηλέφωνο, αποφεύγοντας να παράσχει περισσότερες εξηγήσεις…

Να σημειωθεί ότι οι τίτλοι που κατέχει ο κ. Μηταράκης ειναι αμοιβαία κεφάλαια του συνταξιοδοτικού προγράμματος της εταιρείας και ειναι ένα επενδυτικό προιόν το οποίο η εταιρεία επιλέγει που θα επενδύσει. Δηλαδή, το κάθε τέτοιο πακέτο αμοιβαίων κεφαλαίων, επενδύεται απο την εταιρεία σε συγκεκριμένα έργα που έχει αναλάβει ανα τον κόσμο και η αξία τους εξαρτάται απο τη πρόοδο του έργου στο οποίο έχουν επενδυθεί. Τίθεται λοιπόν το ερώτημα σε ποιο ακριβώς έργο έχουν επενδυθεί τα αμοιβαία κεφάλαια που ανήκουν στον έλληνα υφυπουργό. Εάν έχουν επενδυθεί στο ελληνικό έργο της εταιρείας, τότε η πρόοδος του σημαίνει αυτόματα την αύξηση της αξίας των τίτλων που κατέχει ο κ. Μηταράκης.   

ΗΠΑ: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο την ώρα που εκδικαζόταν υπόθεση του Ντόναλντ Τραμπ (Video)

τραμπ πυρ

ΗΠΑ: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο την ώρα που εκδικαζόταν υπόθεση του Ντόναλντ Τραμπ (Video)

Ο άνθρωπος που αυτοπυρπολήθηκε έλαβε ιατρική βοήθεια και μεταφέρθηκε από την περιοχή

Αυτό είναι το «μεταγραφικό μπάμ» απο τον Ανδρουλάκη για τις ευρωεκλογές: Ο παπα-Μιχάλης από τον «Σασμό» υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ

papa mixalis sasmos

Αυτό είναι το «μεταγραφικό μπάμ» απο τον Ανδρουλάκη για τις ευρωεκλογές: Ο παπα-Μιχάλης από τον «Σασμό» υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ

Μια «μεταγραφή» από την υποκριτική στην πολιτική που θα συζητηθεί έκανε ο Νίκος Ανδρουλάκης

ΣΥΡΙΖΑ: θερμό χειροκρότημα κατά την είσοδο του Αλέξη Τσίπρα στην παρουσίαση του Ευρωψηφοδελτίου

ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΥΡΩ

ΣΥΡΙΖΑ: θερμό χειροκρότημα κατά την είσοδο του Αλέξη Τσίπρα στην παρουσίαση του Ευρωψηφοδελτίου

Ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έδωσε το παρών στην παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ το…