Newsroom

Newsroom

Δείτε ποια φωτογραφία παιδιού απαγόρευσε το Facebook

Η 30χρονη Rhiannon Atkinson δημοσίευσε στο Facebook φωτογραφίες της μικρής της κόρης, Pippa, για να αυξήσει την ευαισθητοποίηση για την φυσαλιδώδη επιδερμόλυση η οποία πλήττει έναν στους 50.000 ανθρώπους.

59d49c4b1dc524881c8b46c5

Όπως ισχυρίζεται η ίδια, το Facebook της έστειλε ένα μήνυμα που χαρακτηρίζει μια από τις φωτογραφίες της κόρης της ως “ανεπιθύμητη” (undesirable).

Το Facebook είπε στην μητέρα , ότι “τέτοιες εικόνες απαγορεύονται επειδή κάνουν τους χρήστες να αισθάνονται άσχημα για τον εαυτό τους”.

Η φωτογραφία που “κόπηκε”  δείχνει πώς είναι το πόδι της Pippa εξαιτίας της ασθένειάς της:


Τι είπε το Facebook;

Το Facebook είπε ότι η εικόνα που η κα. Atkinson προσπαθούσε να χρησιμοποιήσει “απεικονίζει ένα σώμα, ή μέρη του σώματος με έναν ανεπιθύμητο τρόπο”.

Είπε επίσης ότι οι “διαφημίσεις δεν θα πρέπει να απεικονίζουν ορισμένες περιπτώσεις σωματικού βάρους ως ‘τέλειες’, ή οποιαδήποτε κατάσταση υγείας ως ‘εξαιρετικά ανεπιθύμητη’”.

Ως παραδείγματα, χρησιμοποίησε εκείνα τα σημεία στο σώμα ενός υπέρβαρου ατόμου όπου το περιττό λίπος φαίνεται να “κρέμεται” (όπως στην μέση εκεί που τελειώνει το παντελόνι), καθώς και φωτογραφίες ατόμων με πολύ στενά ρούχα και παθήσεις που μπορεί να σχολιαστούν με “αρνητικό τρόπο”.

Είπε επίσης ότι “αυτές οι διαφημίσεις δεν επιτρέπονται εφόσον κάνουν τους χρήστες να αισθάνονται άσχημα για τον εαυτό τους”.

Η Daily Mail, η οποία και δημοσιεύει το θέμα, ισχυρίζεται ότι έγινε προσπάθεια επικοινωνίας με το Facebook, αλλά δεν υπήρχε κάποια απάντηση μέχρι και την ώρα της δημοσίευσης.

Η λεπτομέρεια

Πρέπει να σημειωθεί ότι το όλο θέμα ξεκίνησε, επειδή η 30χρονη Rhiannon Atkinson δημιούργησε μια σελίδα στο Facebook, όπου εκθέτει το σοβαρό πρόβλημα της μικρής της κόρης και παραπέμπει σε ιστοσελίδα, στην οποία οι χρήστες μπορούν να συνεισφέρουν οικονομικά, εφόσον το επιθυμούν, για να βοηθήσουν την μικρή Pippa να αντεπεξέλθει του προβλήματός της.

Το Facebook δεν απαγόρευσε την εν λόγω σελίδα, ούτε και πολλές άλλες φωτογραφίες του παιδιού σε αυτή. Απαγόρευσε μόνο την συγκεκριμένη φωτογραφία που βλέπετε παραπάνω. Και ο λόγος που χρησιμοποιεί τον όρο “διαφημίσεις” (adverts) και όχι απλά “δημοσιεύσεις” (posts) είναι επειδή η εν λόγω σελίδα έχει τον σκοπό “διαφήμισης”, για να βοηθηθεί η μικρή Pippa.

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…