Newsroom

Newsroom

Γιατί δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε τις "συνηθισμένες" εφαρμογές για να μάθετε ποιος επισκέπτεται τo προφίλ σας στο Facebook

Σύμφωνοι. Θα είχε πλάκα, θα ικανοποιούσε την περιέργεια ή την ματαιοδοξία μας ή απλά θα μας έδινε άλλο έναν λόγο…

753181 facebook virus

Σύμφωνοι. Θα είχε πλάκα, θα ικανοποιούσε την περιέργεια ή την ματαιοδοξία μας ή απλά θα μας έδινε άλλο έναν λόγο ψυχαγκαστικού refresh της σελίδας μας (όπως ο ηθοποιός που υποδύθηκε τον Mark Zuckerberg στο Social Network) εάν μπορούσαμε να δούμε μέσω ενός σάιτ ή μιας εφαρμογής τρίτου, ποιος και πόσο συχνά επισκέπτεται την σελίδα μας στο Facebook.  

Πρόκειται για το γνωστό Scam που “γραπώνεται” συνήθως με μορφή comment, από χρήστη που δεν έχεις φίλο ή follower, στα σχόλια των  αναρτήσεων στο Facebook.

Όσο πιο δημοφιλής είναι μια σελίδα ή ένα post τόσο αυξάνεται η πιθανότητα να δείτε κάτι σαν το παρακάτω, αφού οι απατεώνες θεωρούν ότι oi δημοφιλείς αναρτήσεις προσελκύουν αδαείς ή απλά, απρόσεχτους χρήστες:   Χαρακτηριστικό παράδειγμα scam comment. MHN το πατήσετε, γιατί οδηγεί σε ιούς και phishing    

Φυσικά, πατώντας το μην ελπίζετε ότι θα οδηγηθείτε στον “παράδεισο του Facebook stalking”. Αντί αυτού θα δείτε την παρακάτω σελίδα -σε μια διεύθυνση “τρέχα-γύρευε”- να απαιτεί κοινοποιήση στο προφίλ σας, για να αποκτήσει πρόσβαση στο λογαριασμό σας στο Facebook (και να τσιμπήσετε ιό), προκειμένου να συνεχίσετε, στον ηλεκτρονικό βόρβορο της κυβερνο-απάτης.  

Η σελίδα – απάτη πουλάει και εξυπνάδα στους -υποτίθεται- πιο ψαγμένους χρήστες, επικαλούμενη τις δήθεν “τελευταίες αλλαγές στο Facebook”   Την απάντηση σε όλα τα παραπάνω τη δίνει -απευθείας- το Facebook σε αυτή τη σελίδα συχνών ερωτήσεων:  

“Μπορώ να μάθω ποιος βλέπει το Χρονολόγιό μου ή πόσο συχνά το βλέπουν; Όχι. Το Facebook δεν παρέχει τη δυνατότητα να παρακολουθείτε ποιος βλέπει το προφίλ ή τις δημοσιεύσεις σας (π.χ. τις φωτογραφίες σας). Ούτε εφαρμογές τρίτων παρέχουν αυτή τη δυνατότητα.  

 

profi9l.jpg

Αν εντοπίσετε κάποια εφαρμογή που αναφέρει ότι μπορεί να σας δείξει ποιος βλέπει το προφίλ σας, αναφέρετε την εφαρμογή.   Φυσικά, μπορείτε να κάνετε αναφορά όχι μόνο σε εφαρμογές, αλλά και στον τύπο σχολίων που προέρχονται από τους “απατεώνες” σχολιαστές, που τις περισσότερες φορές έχουν πέσει και οι ίδιοι στην παγίδα άλλων, βοηθώντας το Facebook να κατανοήσει το πρόβλημα και να απομονώσει το Scam.    

Κάντε κλικ στο “X” που βρίσκεται δεξιά από το “καταραμένο” comment   Κατόπιν επιλέξτε “αναφορά” και δηλώστε στο Facebook το πρόβλημα  

Καλή επιτυχία και θυμηθείτε: το Facebook δεν επιτρέπει σε εξωτερικό site ή εφαρμογή τρίτων να τσεκάρει και να δίνει αναφορά για το ποιος βλέπει το προφίλ ή το χρονολόγιό σας.

Γράφει ο SPYROS VJ

Πηγή: lifo.gr

Δώρα Χρυσικού: Η εξομολόγηση που συγκίνησε τη Ζαμπέτογλου – «Τον πλησίασα και του είπα ότι τα μαλλιά μου είναι περίεργα» (video)

profile player 960x540 25

Δώρα Χρυσικού: Η εξομολόγηση που συγκίνησε τη Ζαμπέτογλου – «Τον πλησίασα και του είπα ότι τα μαλλιά μου είναι περίεργα» (video)

Για την περίοδο που πάλευε με τον καρκίνο μίλησε η Δώρα Χρυσικού, αποκαλύπτοντας μια ιστορία…

Ξέσπασμα οργής από τη Σταυρούλα Μασσαλή για το χειροκρότημα στον Καραμανλή: «Τρύπησε τα αυτιά μας…» (video)

Μασσαλή Καραμανλής

Ξέσπασμα οργής από τη Σταυρούλα Μασσαλή για το χειροκρότημα στον Καραμανλή: «Τρύπησε τα αυτιά μας…» (video)

Δεν μπορούσε να πιστέψει το ηχηρό χειροκρότημα που έδωσαν οι βουλευτές της ΝΔ στον Καραμανλή…

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

viasmos 6

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

Απίστευτες αποκαλύψεις έκανε μια κοπέλα απ' τη Λάρισα, καθώς αποκάλυψε ότι βιαζόταν επί σειρά ετών…