Newsroom

Newsroom

Δασκάλα ζήτησε εξηγήσεις από ΚΤΕΛ και κατηγορείται για απείθεια και δυσφήμηση

Ένα πραγματικό "γολγοθά" καταγγέλλει πως ζει εδώ και μέρες, νεαρή δασκάλα μουσικής στη Ξάνθη.

5a3126a41dc5245d4c8b45d4

Η δασκάλα, έχει ως τόπο διαμονής τη Θεσσαλονίκη αλλά εργάζεται ως αναπληρώτρια σε σχολείο της Ξάνθης, βρίσκεται αντιμέτωπη με την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμισης και της απείθειας, επειδή, όπως καταγγέλλει, ζήτησε εξηγήσεις από υπαλλήλους του τοπικού ΚΤΕΛ, οι οποίοι της αφαίρεσαν την κάρτα έκπτωσης για τα δρομολόγια της περιοχής.

Το χρονικό της καταγγελίας έχει ως εξής:

H νεαρή δασκάλαπου ως αναπληρώτρια είναι υποχρεωμένη να διδάσκει σε τέσσερα σχολεία, σε τρία διαφορετικά χωριά του νομού μακριά από τον τόπο διαμονής της- είχε ενημερωθεί από υπάλληλο πως μπορεί να χρησιμοποιεί δωρεάν τα λεωφορεία σχολικών διαδρομών της περιοχής, όπως και έκανε.

Όσες φορές πήρα το ΚΤΕΛ για ένα συγκεκριμένο σχολειό και ζήτησα και τις τρεις φορές από τους οδηγούς να διασταυρώσουν με τον αρμόδιο υπάλληλο την πληροφορία της δωρεάν μετακίνησης. Δε φέρω καμία ευθύνη αν δεν το έκαναν“, εξηγεί η ίδια μιλόντας στο koutipandoras.gr

“Σε μία όμως διαδρομή, ο ελεγκτής μου κατέσχεσε την εκπτωτική κάρτα εκπαιδευτικού, κάτι που είναι παράνομο, καθώς αποτελεί υπεξαίρεση προσωπικού έγγραφου. Ζήτησα από τον υπάλληλο που βρήκα το μεσημέρι στα γραφεία να μου την επιστρέψει, αρνήθηκε και μου είπε ότι την κατάσχουν δια παντός“, υπογραμμίζει η δασκάλα, συνεχίζοντας: “Ζήτησα από τον ελεγκτή να επικοινωνήσει με τον υπάλληλο που με είχε ενημερώσει για τη δωρεάν μετακίνηση, αλλά αυτός αρνήθηκε. Εγώ ζήτησα τα στοιχεία του, αλλά αρνήθηκε. Όσο έβλεπε ότι εγώ αρνιόμουν να φύγω, άρχισε να με προκαλεί, κατηγορόντας με ότι κλέβω επί μήνες τα ΚΤΕΛ και είπε ότι θα καλέσει την αστυνομία”.

Η νεαρή δασκάλα μουσικής, θεωρεί όπως τόνισε στο koutipandoras.gr πως ο έλεγχος και η συμπεριφορά του υπαλλήλου δεν είναι τυχαία, καθώς η ίδια είχε έχει καταθέσει τρεις αναφορές στη Διεύθυνση Μεταφορών για τον τρόπο λειτουργίας των συγκεκριμένων ΚΤΕΛ.

Τελικά, κλήθηκε η αστυνομία και όπως περιγράφει η δασκάλα, ο υπάλληλος επανέλαβε τους ψευδείς ισχυρισμούς του και οι αστυνομικοί της ανακοίνωσαν, προς μεγάλη της έκπληξη πως τη συλλαμβάνουν με την κατηγορία της απείθειας και της συκοφαντικης δυσφήμισης

Εκεί άρχισε το μαρτύριο. “Τους ρώτησα με ποιο δικαίωμα και τους υπενθύμισα ότι δεν έχουμε χούντα“, περιγράφει η δασκάλα. «Εγώ θα σε συλλάβω» της απάντησε ένας αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ, κολλώντας, όπως καταγγέλλει η ίδια, προκλητικά το πρόσωπο του πάνω της, και την κατηγόρησε ότι τον αποκάλεσε «φασίστα», ισχυρισμό που επιβεβαίωσαν και οι υπόλοιποι συνάδελφοί του της ομάδας ΔΙΑΣ, αλλά και οι υπάλληλοι του ΚΤΕΛ που ήταν παρόντες.

«Εννοείται ότι δεν τον είχα αποκαλέσει φασίστα, θα ήταν ανόητο εκ μέρους μου να το κάνω» τονίζει η ίδια.

Στη συνέχεια η υποθεση οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα όπου ο υπάλληλος
του ΚΤΕΛ επέστρεψε την κάρτα λέγοντας της πως ο νομικός της εταιρείας θα φροντίσει
ώστε να την κατάσχουν, ενώ ο αστυνομικός επέμενε στην κατάθεση μήνυσης εις
βάρος της.

 

Το koutipandoras.gr θα παρακολουθεί την εξέλιξη της υπόθεσης και θα επανέλθει για οποιαδήποτε εξέλιξη    

Καλαμάτα: Κιτρίνισε τα πάντα η αφρικανική σκόνη – Απίστευτες εικόνες από την περιοχή (video)

2

Καλαμάτα: Κιτρίνισε τα πάντα η αφρικανική σκόνη – Απίστευτες εικόνες από την περιοχή (video)

Σε ταινία παραπέμπει το σκηνικό στην Καλαμάτα μετά την επέλαση της αφρικανικής σκόνης