Newsroom

Newsroom

Δ. Σαλπιγγίδης: Κάποιος θα έχανε το πέναλτι…

Για την περιπέτεια της Εθνικής ομάδας στο Μουντιάλ της Βραζιλίας μίλησε ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης που αναφέρθηκε και στην κριτική που δέχθηκε η ομάδα. Αναλυτικά…

salpiggidis

Για την περιπέτεια της Εθνικής ομάδας στο Μουντιάλ της Βραζιλίας μίλησε ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης που αναφέρθηκε και στην κριτική που δέχθηκε η ομάδα.

Αναλυτικά όσα είπε στο “Ράδιο Θεσσαλονίκη”: 

Για την παρουσία της Εθνικής στο Μουντιάλ: «Παρ’ ό,τι ξεκινήσαμε με άτυχο αποτέλεσμα, γιατί δεν ήμασταν κακοί κόντρα στην Κολομβία, δεν υπήρχαν μεγάλες προσδοκίες, εμείς δείξαμε ότι μπορούσαμε να κάνουμε το κάτι παραπάνω και ειδικά όταν βρέθηκε μπροστά μας ένας όχι τόσο δυνατός αντίπαλος. Μας έλειψε η τύχη. Ήταν το μοναδικό χαρακτηριστικό που δεν είχαμε στο βαθμό που θα έπρεπε για να περάσουμε».

Για τις ευκαιρίες που έχασε η Ελλάδα κόντρα στην Κόστα Ρίκα: «Δεν θα πρέπει να υποτιμήσουμε την αντίπαλη ομάδα. Διαθέτει έναν πολύ καλό τερματοφύλακα και με τις δυνατότητές του και την τύχη που είχε αυτός κι εμείς μας στέρησε την πρόκριση και σε αυτές τις φάσεις και στα πέναλτι».

Για τα συναισθήματα με τα οποία επιστρέφει: «Ανάμεικτα είναι τα συναισθήματα. Από τη μία έχεις μία ευχάριστη ανάμνηση επειδή έπαιξες σε ένα παγκόσμιο κύπελλο, έδωσες μία χαρά τους Έλληνες, γιατί έκανες ένα βήμα παραπάνω σε σχέση με το προηγούμενο Μουντιάλ. Από την άλλη υπάρχει και μία πικρία γιατί αποκλειστήκαμε με τον χειρότερο τρόπο στη σημαντικότερη διοργάνωση».

Για την ψυχολογική κατάσταση του Γκέκα: «Ολοι είναι στεναχωρημένοι, δεν θα πρέπει να προσωποποιήσουμε τη στεναχώρια όλων στον Γκέκα. Κάποιος θα έχανε το πέναλτι. Αυτή τη φορά ήταν ο Φάνης».

Για την κατάσταση που επικρατούσε μετά τη λήξη του αγώνα: «Ήμασταν λίγο διασκορπισμένοι. Άλλοι ήταν στα αποδυτήρια άλλοι στα μπάνια, άλλοι στο μασάζ, άλλοι στο ντόπινγκ. Αυτό που επικρατούσε ήταν η στεναχώρια».

Για το τι κρατάει από το Μουντιάλ: «Καταρχήν το να συμμετέχεις σε ένα Μουντιάλ είναι μία πού όμορφη εμπειρία. Αυτό κρατάω όσον αφορά τη διοργάνωση. Σαν χώρα αυτό που έχω να πω είναι ότι τη Βραζιλία οι Έλληνες την έχουν διαφορετικά στο μυαλό τους, Κόπα Καμπάνα, καρναβάλι, ωραία ζωή κτλ. Εμείς δεν ζήσαμε σε μεγάλη πόλη. Εμείς ζήσαμε την αντίθετη όψη αυτού που έχει ο κόσμος στο μυαλό του. Παρ’ όλα αυτά ήταν πολύ φιλικοί, πολύ ευχάριστοι, μας υποδέχτηκαν με τον καλύτερο τρόπο αλλά εντελώς διαφορετικά σε σχέση με την Ευρώπη. Αυτά κρατάω κατά κύριο λόγο. Και είχε μία διαφορά στο κλίμα. Είχε πολύ υγρασία. Μπαίνει χειμώνας σιγά-σιγά αλλά είχε ζέστη».

Για την κριτική στην Ελλάδα: «Σίγουρα φτάνει στην ομάδα. Με το ίντερνετ μπορείς να μάθεις πολλά πράγματα. Τίποτα δεν μένει κρυφό. Είναι κάτι το οποίο δεν μπορείς να το ελέγξεις. Ο επαγγελματίας ποδοσφαιριστής είναι εκτεθειμένος στα φώτα, θα υπάρξει η κριτική, η εμπάθεια, η αρνητική κριτική με εμμονή, η αβάντα, όλα είναι μέσα στο παιχνίδι. Όπως υπάρχουν καλοί και κακοί ποδοσφαιριστές, έτσι υπάρχουν καλοί και κακοί δημοσιογράφοι. Πειράζει η αρνητική κριτική, όταν ειδικά περιλαμβάνει εμπάθεια. Δεν μας επηρεάζει αγωνιστικά. Κάποιον τον στενοχωρεί, κάποιον τον νευριάζει, κάποιον τον αφήνει αδιάφορο. Αγωνιστικά δεν μας ενοχλεί και κάποιες φορές τα σχόλιά μας μετά από κάθε επιτυχία είναι σχόλια αντίδρασης, αν και δεν θα έπρεπε».

Για το αν τους αντιμετωπίζουν διαφορετικά οι άλλες ομάδες: «Εδώ και πολλά χρόνια το νιώθουμε αυτό. Όχι να μας φοβούνται. Το ό,τι μας υπολογίζουν το νιώθουμε».

Για το αν θα συνεχίσει στην Εθνική: «Έτσι σκοπεύω. Υπάρχει αλλαγή προπονητή, δεν ξέρω πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα. Στην Εθνική σήμερα είσαι και αύριο μπορεί να μην είσαι».

Για το αν υπήρξε διαφορετικό σκεπτικό στο τελευταίο ματς, επειδή θα αποχωρούσε ο Σάντος και το σχόλιο του Πορτογάλου ότι κάποιοι έβαλαν τους εαυτούς τους πάνω από την ομάδα: «Εμείς δεν βλέπαμε με διαφορετικό μάτι τον επερχόμενο αγώνα επειδή ο προπονητής θα έφευγε. Παίζαμε για όλους τους Έλληνες. Το ίδιο ίσχυε για όλους. Το σχόλιο του προπονητή δεν μπορώ να πω κάτι πάνω σε αυτό, γιατί δεν είναι σωστό».

Για αυτούς που κατηγορούν την Ελλάδα για το ποδόσφαιρο που παίζει: «Θεωρώ ότι οι τελευταίοι δύο προπονητές ήταν πετυχημένοι στην Εθνική ομάδα. Θεωρώ ότι κάποιος που γνωρίζει από ποδόσφαιρο δεν το λέει αυτό. Αυτός που είναι εκτός ομάδας και δεν μπορεί να δεχτεί ότι μία ομάδα έχει αλματώδη βελτίωση, προσπαθεί να τη μειώσει. Δεν βρίσκω άλλη αιτιολογία πάνω σε αυτό. Η Εθνική δείχνει ότι έχει ταυτότητα και όταν πετυχαίνει στα τελευταία δέκα χρόνια τόσα σημαντικά πράγματα δεν μπορείς να μιλάς με αυτό τον τρόπο. Δεν αντιπροσωπεύουν την πραγματικότητα για μένα. Σίγουρα δεν είμαστε η πιο θεαματική ομάδα αλλά είμαστε μία ομάδα που προσπαθεί να παίξει καλό ποδόσφαιρο, που προσπαθεί να δημιουργήσει, έχει πάθος. Δεν είναι εύκολο να τα βρεις όλα αυτά σε μία ομάδα. Αλλά σίγουρα δεν είμαστε και Βραζιλία».

Για τον Καραγκούνη: «Είναι ένας άνθρωπος ο οποίος έχει μείνει χαραγμένος σε κάθε Έλληνα που παρακολουθεί την Εθνική. Ήταν παρών σε σε όλες τις επιτυχίες και κάθε αποχαιρετισμός είναι δύσκολος, ειδικά γι’ αυτόν που φεύγει».

Για τις αλλαγές στον ΠΑΟΚ: «Δεν έχω ζήσει μέχρι στιγμής όλο αυτό το κλίμα. Είναι μία εξέλιξη που δεν τη περίμεναν πολλοί ίσως. Θεωρώ ότι όλα θα πάνε καλά και είμαι αισιόδοξος ότι η ομάδα μπορεί να καταφέρει αυτά που δεν κατάφερε τα τελευταία χρόνια».

Για τις υπόλοιπες ομάδες του Μουντιάλ και ποια υποστηρίζει: «Συμπάθησα το Μεξικό και τη Χιλή, θα ήθελα να το έπαιρνε η Γαλλία, που είναι μία μεγάλη σχολή και τα τελευταία χρόνια δεν έχει πάει καλά».

Θύρα 7 για συλλήψεις: «Στις ζωές μας δεν θα ξεπλύνετε τα Τέμπη και τους Λιγνάδηδες που συγκαλύπτετε»

Θύρα 7

Θύρα 7 για συλλήψεις: «Στις ζωές μας δεν θα ξεπλύνετε τα Τέμπη και τους Λιγνάδηδες που συγκαλύπτετε»

«Τα εκατομμύρια των οπαδών θα σας δώσουν την απάντηση την ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑΣ ΠΟΥ…

Ο Άδωνις απάντησε στο Καλλιάνο: «Κανένας μας δεν εξαιρείται αυτής της διαδικασίας»

MixCollage 24 Apr 2024 02 27 PM 1076

Ο Άδωνις απάντησε στο Καλλιάνο: «Κανένας μας δεν εξαιρείται αυτής της διαδικασίας»

Εξηγήσεις επιχείρησε να δώσει ο Άδωνις Γεωργιάδης για τον τρόπο λειτουργίας του ΕΣΥ έδωσε μέσω…

Νέα Αριστερά: Θέλει ήττα Μητσοτάκη ή Κασσελάκη; Η συνέντευξη του Σακελλαρίδη (video)

6124608

Νέα Αριστερά: Θέλει ήττα Μητσοτάκη ή Κασσελάκη; Η συνέντευξη του Σακελλαρίδη (video)

Επίθεση στον Στέφανο Κασσελάκη έκανε μέσω συνέντευξης του στη Ναυτεμπορική ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης

Τι ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ για τα «στελέχη» της Θύρας 7: Βαρύ παρελθόν και σχέσεις με Ολυμπιακό – δήμο Πειραιά

ΜΑΤπΡέντη

Τι ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ για τα «στελέχη» της Θύρας 7: Βαρύ παρελθόν και σχέσεις με Ολυμπιακό – δήμο Πειραιά

Τα ονόματα και τα «πεπραγμένα» των αρχηγικά μελών της Θύρας 7 - Αναλυτικά η ανακοίνωση…

Σοκ στις ΗΠΑ: Πρώην αστυνομικός σκότωσε σύζυγο και ανήλικη ερωμένη – Προσπάθησε να αυτοκτονήσει (video)

huizar

Σοκ στις ΗΠΑ: Πρώην αστυνομικός σκότωσε σύζυγο και ανήλικη ερωμένη – Προσπάθησε να αυτοκτονήσει (video)

Διπλή γυναικοκτονία στις ΗΠΑ με πρωταγωνιστή έναν πρώην αστυνομικό

Ξύλο στη Βουλή: «Θα σε βάλω φυλακή, πα..@@..στα» – Πώς ξεκίνησε o τσακωμός Φλώρου και Γραμμένου (photos)

6200577

Ξύλο στη Βουλή: «Θα σε βάλω φυλακή, πα..@@..στα» – Πώς ξεκίνησε o τσακωμός Φλώρου και Γραμμένου (photos)

Πρωτοφανές περιστατικό στην ελληνική Βουλή μεταξύ του Κωνσταντίνου Φλώρου και του Βασίλη Γραμμένου