Newsroom

Newsroom

Comicdom Con Athens: Το πιο μαγευτικό "ταξίδι" στην Ένατη Τέχνη

Comicdom Con Athens

comicdom 600x300 1

Η ένατη διοργάνωση του Comicdom Con Athens αποτελεί μια γιορτή αφιερωμένη στην Ένατη Τέχνη, η οποία διοργανώνεται στην Ελληνοαμερικανική Ένωση (Μασσαλίας 22 στο Κολωνάκι), στις 4-6 Απριλίου. 

Οι Glenn Fabry, Emanuela Lupacchino, Stephen Mooney, Zoltán Fritz, Enrique Sánchez Abulí, Pénélope Bagieu, Martin Ernstsen αποτελούν την ομάδα των βασικών καλεσμένων της φετινής διοργάνωσης. 

Τα comics είναι λέξεις και εικόνες, και όπως είχε πει κάποτε ο Harvey Pekar, μπορείς να κάνεις τα πάντα με λέξεις και εικόνες! Η έκθεση είναι ένας εορτασμός της 9ης Τέχνης, όπου θα παρουσιαστούν comics από όλη την υφήλιο. Πρωτότυπες σελίδες, comics, graphic novels, εικονογραφήσεις και άφθονο ακόμη σχετικό υλικό, θα παρουσιαστούν σε αυτή τη γιορτή της 9ης Τέχνης.

Επιπλέον, θα έχετε την ευκαιρία να δείτε και την ατομική έκθεση του καλλιτέχνη που φιλοτέχνησε την επίσημη αφίσα του Comicdom Con Athens 2014, του Γιώργου Καμπάδαη.

Ο μεγαλύτερος όγκος των νέων ελληνικών εκδόσεων κάνει το ντεμπούτο του στο Comicdom Cona Athens, πριν καν κυκλοφορήσει σε βιβλιοπωλεία και comic shops. Εσείς δεν πιστεύετε ότι αξίζει να αποκτήσετε τα νέα comics των δημοφιλέστερων Ελλήνων δημιουργών ;

Επιπλέον, όπως και κάθε χρόνο, το Comicdom Con Athens στηρίζει τα ερασιτεχνικά έντυπα, παραχωρώντας στους δημιουργούς τους, χώρο για να προβάλουν τις εκδόσεις τους. Εκεί μπορείτε να δείτε όλες τις νέες αυτοεκδόσεις και να μιλήσετε με τους δημιουργούς.

Επιπλέον, παρουσιάσεις, συμβουλές και οδηγίες από τους επαγγελματίες που έχουν ξεχωρίσει στο χώρο, περιμένουν όσους ήδη δήλωσαν συμμετοχή στα φετινά workshops. Το παιδικό πρόγραμμα του Comicdom Con Athens είναι όπως πάντα πλούσιο και περιλαμβάνει εργαστήρια και προβολές.

Τέλος, δέκα σπουδαίοι εικονογράφοι από την ελληνική και τη διεθνή σκηνή των comics, σχεδιάζουν ζωντανά για το κοινό του Comicdom Con Athens 2014, δημιουργώντας τις δικές τους εκδοχές των εξωφύλλων που ψηφίστηκαν στην πρώτη δεκάδα του πρόσφατου Top 200 Comic Book Covers Of All Time, στο Comicdom.gr. Παράλληλα, οι επισκέπτες του Comicdom Con Athens 2014, θα έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν λαχνούς, με τους οποίους θα μπουν σε κλήρωση για να αποκτήσουν ένα από τα δέκα μοναδικά έργα που θα φιλοτεχνήσουν οι καλλιτέχνες.

Η πιο μεγάλη γιορτή comics έχει ανοίξει τις πόρτες της και σας περιμένει να την απολαύσετε! 

Πληροφορίες

Ελληνοαμερικανική Ένωση: Μασσαλίας 22 – Κολωνάκι, τηλ.: 210-3680000

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…