Newsroom

Newsroom

"Cirque du Soleil": Ακροβάτες όπως… δεν τους έχουμε ξαναδεί

Cirque du Soleil

quidam

Το Cirque du Soleil επιστρέφει στην Ελλάδα με μία νέα παραγωγή, το Quidam, όπου θα δούμε ατρόμητους ακροβάτες όπως… δεν τους έχουμε ξαναδεί. Το Cirque du Soleil μας προσκαλεί σε ένα ταξίδι πέρα από κάθε φαντασία. Εκεί όπου τα όνειρα ζωντανεύουν και οι φυσικοί νόμοι καταργούνται. Μέσα από ένα τελείως διαφορετικό, ανατρεπτικό, μοντέρνο υπερθέαμα αφιερωμένο στον αληθινό κόσμο: Το μοναδικό Quidam.

Η επιτομή του διαφορετικού, του αλλιώτικου, η αποθέωση της ανανέωσης, το απαύγασμα μίας εσωτερικής ανατροπής, μίας αισθητικής επανάστασης, χαρακτηρίζουν την επετειακή παράσταση για τα 30α γενέθλια του Μεγαλύτερου Θεάματος στον κόσμο.

Αν το μυστικό της τεράστιας και διαχρονικής επιτυχίας του Cirque du Soleil είναι η αξεπέραστη δυνατότητα του να μεταμορφώνεται, να μεταλλάσσεται, να ανανεώνεται συνεχώς ώστε πάντα να αποκλείει τον κορεσμό προσφέροντας στον θεατή την αίσθηση ότι βλέπει κάτι εντελώς φρέσκο, ιδιαίτερο και ξεχωριστό, τότε το Quidam αποτελεί με σιγουριά την απόλυτη και περίτρανη επιβεβαίωση αυτού του κανόνα. Γιατί το Quidam, διατηρώντας μόνο την αναμφισβήτητη ποιότητα του Cirque du Soleil, αποτελεί επί της ουσίας την τολμηρότερη και βαθύτερη τομή στην πολύχρονη ιστορία του.

Από τη μία λοιπόν η πάγια υψηλή αισθητική, η αυθεντικότητα της έμπνευσης, το ταλέντο και η ουσία, σε συνδυασμό με την κατανοητή σκηνική αφήγηση που διασφαλίζει την μαζικότητα, την λαϊκή πρόσβαση, τη χαρά, το γέλιο, την διασκέδαση. Το εξαιρετικό αυτό συστατικό στοιχείο δηλαδή, που κάνει το Cirque du Soleil μοναδικό στην ιστορία της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας, αφού απαντά με πειστικότητα, τεκμηριωμένα επιχειρήματα και αυταπόδεικτο λαμπρό αποτέλεσμα, στο αέναο μέχρι τώρα ζητούμενο της αληθινής τέχνης. 

Παραμένοντας συναπάντημα και σταυροδρόμι όλων των σκηνικών τεχνών, του τσίρκου, του θεάτρου, της μιμικής, της μουσικής και του χορού, της καλλιτεχνίας και των αθλητικών επιτευγμάτων, εξερευνά παράλληλα μέσω της λαμπρότητας των εικόνων του τη νέα εποχή και τα ζητούμενά της, αποδίδοντας τον μοντέρνο χαρακτήρα της και καταγράφοντας τους ταχείς ρυθμούς της.

Με τα τεράστια, επιβλητικά σκηνικά του, τα χειροποίητα κουστούμια, τους χαρακτήρες του, την παθιασμένη και έντονη μουσική του, τους εκπληκτικούς φωτισμούς και την κατάθεση ψυχής των δημιουργών και συντελεστών του, δομεί με εξωπραγματική ικανότητα και μαεστρία, ένα σύγχρονο θεατρικό, χορευτικό, μουσικό και κυρίως-ένα εικαστικό θαύμα. Που σε αντίθεση με τις άλλες παραγωγές του Cirque du Soleil, δεν ταξιδεύει τους θεατές στο νησί του φανταστικού και σε παράλληλους κόσμους, αλλά διαπραγματεύεται τον δικό μας ανθρώπινο κόσμο, την γήινη πραγματικότητα, την καθημερινότητα της ζωής . 

Διοργάνωση – Παραγωγή: Λάβρυς

Αθήνα: Κλειστό Γήπεδο Μπάσκευ – Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών – Ο.Α.Κ.Α.
Θεσσαλονίκη: Π.Α.Ο.Κ. Sports Arena

Αθήνα: 20 – 28 Σεπτεμβρίου 2014
Θεσσαλονίκη: 30 Σεπτεμβρίου  – 5 Οκτωβρίου 2014

Διάρκεια παράστασης 2 ώρες

Τιμές εισιτηρίων: Τιμές εισιτηρίων από 35€. Παιδικά και φοιτητικά εισιτήρια από 28 €(έκπτωση 20% σε όλες τις ζώνες). Ειδικές τιμές για την έκδοση ομαδικών εισιτηρίων, κατόπιν συνεννόησης στο τηλέφωνο: 210-7258510

Προπώληση: Τα εισιτήρια θα διατίθενται online για τα μέλη του Cirque Club από την Τετάρτη 14 Μαΐου. Η συμμετοχή στο Cirque Club είναι δωρεάν, επιτρέπει την έγκαιρη προαγορά εισιτηρίων με αντίστοιχη επιλογή θέσεων και παρέχει ειδικές προσφορές και αποκλειστικές ειδήσεις. 

Έναρξη προπώλησης για όλο το κοινό την Πέμπτη, 15 Μαΐου 2014, στα καταστήματα ΓΕΡΜΑΝΟΣ και στην ιστοσελίδα www.lavris.gr

Πληροφορίες: Τηλ.: 210 8938138

Πρωτοφανές συμβάν στη Δράμα: Έκοψαν τα φρένα σε ΙΧ 38χρονης μητέρας – «Μα δεν έχει διαπραχθεί έγκλημα»…έλεγαν οι αστυνομικοί

andraz lazic lcirqLKB8B4 unsplash

Πρωτοφανές συμβάν στη Δράμα: Έκοψαν τα φρένα σε ΙΧ 38χρονης μητέρας – «Μα δεν έχει διαπραχθεί έγκλημα»…έλεγαν οι αστυνομικοί

«“Πρέπει να σ’ αγαπούν πολύ”, μου είπε με ύφος (ο μηχανικός) και ανέφερε ότι στα…

Μεγάλες στιγμές στα μπουζούκια: Ο Γονίδης φίλησε στο στόμα τον Ζαφείρη Μελά (video)

profile player 960x540 20

Μεγάλες στιγμές στα μπουζούκια: Ο Γονίδης φίλησε στο στόμα τον Ζαφείρη Μελά (video)

Τους πάντες αιφνιδίασε ο Σταμάτης Γονίδης στο νυχτερινό κέντρο που δουλεύει όταν αντιλήφθηκε τον Ζαφείρη…

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: «Θα γινόταν φονικό» – 39χρονος απείλησε να βλάψει τη μητέρα του

περιπολικο

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: «Θα γινόταν φονικό» – 39χρονος απείλησε να βλάψει τη μητέρα του

Ο 39χρονος είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών, ενώ στο παρελθόν έχει καταδικαστεί και έχει εκτίσει ποινές…

Δίκη Πισπιρίγκου: Έκλαιγε στην αγκαλιά της η αδερφή της – «Το μωρό ήταν σαν να σύρθηκε στο μαξιλάρι» (Video)

5794007

Δίκη Πισπιρίγκου: Έκλαιγε στην αγκαλιά της η αδερφή της – «Το μωρό ήταν σαν να σύρθηκε στο μαξιλάρι» (Video)

Με καταθέσεις μαρτύρων συνεχίζεται η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου, που καταδικάστηκε για τον φόνο της…