Newsroom

Newsroom

CineDoc Ελευσίνα: Ένα κινηματογραφικό ταξίδι στις χώρες του μεταξιού

Το CineDoc σε συνεργασία με την Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Ελευσίνας (ΚΕΔΕ) διοργανώνει το διήμερο αφιέρωμα παιδικού και νεανικού κινηματογράφου CineDoc Elefsina.

5a292fdb1dc52404248b45c2

Πρόκειται για ταινίες ντοκιμαντέρ και μυθοπλασίας που απευθύνονται σε παιδιά και νέους ηλικίας 8-15 ετών, τις οικογένειές τους καθώς και σε εκπαιδευτικούς, οι οποίες δείχνουν τη ζωή μέσα από τα μάτια παιδιών απ’ όλο τον κόσμο.

Το CineDoc Elefsina ξεκινάει το ταξίδι του στις χώρες του μεταξιού, από το Κιργιστάν μέχρι το Μπαγκλαντές, με ιστορίες παιδιών που κάνουν τα όνειρα τους πραγματικότητα μέσα από αντίξοες κοινωνικές συνθήκες. Στη Γιάφα, ο διάσημος χορευτής Pierre Dulaine, προσπαθεί να διδάξει σε παιδιά από το Ισραήλ και την Παλαιστίνη πώς να χορεύουν μαζί χορούς ballroom. Στο Πακιστάν, γνωρίζουμε την βραβευμένη με Νόμπελ Ειρήνης, Malala Yousafzai, η οποία τραυματίστηκε όταν οι Ταλιμπάν άνοιξαν πυρ εναντίον του σχολικού λεωφορείου στο οποίο επέβαινε με τις φίλες της. Στη Νορβηγία, ο Μόντουλφ προσπαθεί να αντιμετωπίσει τον εκφοβισμό που δέχεται από τους «σκληρούς» του σχολείου.

Οι προβολές συνοδεύονται από παράλληλες δράσεις και συζητήσεις, καθώς και κινηματογραφικό εργαστήριο που θα πραγματοποιηθεί από την βραβευμένη σκηνοθέτιδα Αγγελική Αριστομενοπούλου δίνοντας στο κοινό την ευκαιρία να έρθει πιο κοντά στην τέχνη του κινηματογράφου. Επιπλέον, παιδιά από σχολεία της Ελευσίνας, θα συμμετέχουν ενεργά στην παρουσίαση και αξιολόγηση των ταινιών ψηφίζοντας την καλύτερη ταινία του αφιερώματος. Παράλληλα, το αφιέρωμα θα δώσει τη δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς της ευρύτερης περιοχής της Ελευσίνας να αποκτήσουν ένα εκπαιδευτικό εργαλείο που μπορεί να ενθαρρύνει τον διάλογο μεταξύ των μαθητών στην τάξη.

Αναλυτικά το πρόγραμμα

Αταμάν: «Ό,τι και να γίνει, εμείς θα πάρουμε την σειρά- Αν δεν πάμε F4 δε θα ‘μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»! (video)

ataman 2 1

Αταμάν: «Ό,τι και να γίνει, εμείς θα πάρουμε την σειρά- Αν δεν πάμε F4 δε θα ‘μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»! (video)

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού μίλησε μετά την ήττα της ομάδας του, δίνοντας σήμα ανασύνταξης και…

Ρέντη: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι των δραστών – «Θα σας βρούνε όλους κρύους» (video)

ΡΕΝΤΗ

Ρέντη: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι των δραστών – «Θα σας βρούνε όλους κρύους» (video)

Αντιμέτωποι με βαριές ποινικές διώξεις είναι πλέον οι 67 συλληφθέντες για την υπόθεση της δολοφονίας…