Βροχές και καταιγίδες "βούλιαξαν" τη δυτική Ελλάδα

Σοβαρές ζημιές έχουν προκληθεί σε διάφορες περιοχές της δυτικής Ελλάδας εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων που επικρατούν από το βράδυ της Δευτέρας.

57cec3651dc52446158b4591

Ισχυρές βροχές, καταιγίδες ακόμα και ανεμοστρόβιλοι έχουν πλήξει πόλεις και χωριά.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, τα μεγαλύτερα ύψη βροχής έως περίπου τις 09:30 το πρωί της Τρίτης (06.09.2016), κατεγράφησαν στις περιοχές: Καραβοστάσι Θεσπρωτίας 135 mm, Ηγουμενίτσα 63.4 mm, Τσαμαντάς Θεσπρωτίας 51.2 mm, Κέρκυρα 46.6 mm, Αγία Κυριακή Ιωαννίνων 36.4 mm και Πύργος Ηλείας 35 mm.

Ηλεία

Σοβαρές ζημιές προκλήθηκαν σε πολλές περιοχές της Ηλείας, λόγω της κακοκαιρίας, αλλά και της έλλειψης αντιπλημμυρικών έργων.

Η κακοκαιρία πλήττει το νομό από το βράδυ της Δευτέρας, με αποτέλεσμα να έχουν πλημμυρίσει δρόμοι στην Αμαλιάδα. Σε αρκετές περιοχές εξαιτίας των ισχυρών ανέμων ξεριζώθηκαν δέντρα και προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε μάντρες και σκεπές κατοικιών.

Θεσπρωτία

Σε ποτάμι έχει μετατραπεί το οδικό δίκτυο στο Καραβόστάσι Θεσπρωτίας, με αποτέλεσμα να παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά το αυτοκίνητο που οδηγούσε μία 36χρονη από τη Ρουμανία.

Η γυναίκα και τα δύο επτάχρονα παιδιά της ανέβηκαν στην οροφή του οχήματος και ζήτησαν βοήθεια από την Πυροσβεστική.

Στο σημείο έσπευσαν πυροσβεστικά οχήματα, τα οποία απεγκλώβισαν την 36χρονη και τα δύο παιδιά. Και οι τρεις ήταν σοκαρισμένοι από όσα έζησαν, ωστόσο είναι καλά στην υγεία τους.

Η οικογένεια έκανε διακοπές στην Πέρδικα και αιφνιδιάστηκε από την απότομη αλλαγή του καιρού αλλά και από την ένταση της κακοκαιρίας.

Ο Νομός Θεσπρωτίας επλήγη με ένταση από την καταιγίδα και οι ζημιές που καταγράφονται στο οδικό δίκτυο, κυρίως στα Σύβοτα και την Πέρδικα, είναι αρκετές.




Ήπειρος

Προβλήματα έχει προκαλέσει η έντονη βροχόπτωση που πλήττει το Κάστρο στα Ιωάννινα.

Οι κάτοικοι βλέπουν τον δρόμο έξω από τα σπίτια και τα καταστήματά τους να θυμίζει… βομβαρδισμένο τοπίο, με τα νερά της βροχής να έχουν σχηματιστεί μικρές λίμνες.

Σύμφωνα με το epirusgate.blogspot.gr άθλια είναι η εικόνα και του δρόμου που οδηγεί προς τα Γενικά Αρχεία του Κράτους και το Δημοτικό Μουσείο της πόλης.

Κεφαλονιά

Ισχυρές καταιγίδες όμως πλήττουν από τα ξημερώματα και την Κεφαλονιά. Αυτή την στιγμή τα φαινόμενα είναι πολύ έντονα στο Αργοστόλι, όπως επίσης και στην περιοχή της Σκάλας όπως και τον Πόρο.

Ζάκυνθος

Μπροστά σε ένα εντυπωσιακό φαινόμενο βρέθηκαν οι κάτοικοι και οι τουρίστες σήμερα το πρωί στο Λαγανά Ζακύνθου, όπου είδαν ανεμόστρόβιλο στη θάλασσα.





Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Κυριακή

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Στη μήνυση, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star παρουσιάζεται ένα άγνωστο στοιχείο, αφού…

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

5619840

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

Το πτώμα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Κορίνθου, ενώ το Λιμεναρχείο Κορίνθου διενεργεί προανάκριση για την…

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

nigiria 768x512 1

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

Πρόκειται για την Λίντια που «διασώθηκε μαζί με τα τρία παιδιά της» κοντά στην πόλη…