Newsroom

Newsroom

Βούτσης: Έξοδος από τα μνημόνια, όχι όμως από την κρίση

«Η έξοδος από τα μνημόνια σημαίνει έξοδο από τις προσυμφωνημένες αξιολογήσεις και από την ανάγκη των δόσεων για την εξυπηρέτηση του χρέους. Κανείς δεν ισχυρίστηκε ότι βγαίνουμε από την κρίση» ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής, σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

5a59e9e61dc5241c598b4568

Ως προς το «πόσο πραγματική είναι η έξοδος από τα μνημόνια με μισθούς των 500 ευρώ και την ανεργία στα ύψη», είπε ότι «όταν η χώρα θα μπορεί να δανείζεται με πολύ μικρότερα επιτόκια, όπως η Πορτογαλία, είναι σαφές ότι θα υπάρξουν δυνατότητες για αυξήσεις στον κατώτερο μισθό», ενώ εκτίμησε ότι η ανεργία «μέχρι να πάμε σε εκλογές θα έχει μειωθεί αρκετά, γιατί οι θέσεις εργασίας σχετίζονται με τις επενδύσεις κα την ανάπτυξη της οικονομίας».

Χαρακτήρισε «έωλη κίνηση τακτικής» τη ρητορική του ΣΕΒ ότι δεν είναι προτεραιότητα η αύξηση του κατώτατου μισθού, σημειώνοντας ότι όλες οι εργοδοτικές οργανώσεις, συμπεριλαμβανομένου και του ΣΕΒ, έχουν πει ότι το μισθολογικό κόστος δεν επιβαρύνει την εξωστρέφεια και την ανάπτυξη των βιομηχανιών. Ο κ. Βούτσης είπε ότι «μάλλον περιποιεί τιμή» στην Κυβέρνηση η αλλαγή στον συνδικαλιστικό νόμο «αν δούμε τι ζητούσαν το ΔΝΤ και οι άλλοι σε σχέση με την εργατική νομοθεσία». Αναφορικά με τους πλειστηριασμούς, επισημαίνει ότι η Κυβέρνηση επεξεργάζεται μία νέα ρύθμιση για την προστασία της πρώτης κατοικίας, η οποία «διευκολύνει και τις τράπεζες, το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία», ενώ θα προκύψει ύστερα από συνεννόηση με τους Θεσμούς.

Ερωτηθείς για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ είπε ότι η Κυβέρνηση «θα προχωρήσει αποφασιστικά και γρήγορα, με τους αναγκαίους συμβιβασμούς στη γραμμή που έχει χαραχθεί από το 2008 και ύστερα. Τόνισε ότι η προσπάθεια της Κυβέρνησης «δεν είναι να κλείσει εντελώς μια εκκρεμότητα», αλλά «να ανοίξουν οι δρόμοι του εμπορίου και της ενέργειας, οι δρόμοι της σύγκλισης μιας ΕΕ που θα αλλάζει με τη συμμετοχή όλων των βαλκανικών χωρών». Ο Πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε την πεποίθησή του ότι θα επιτευχθεί σημαντική πλειοψηφία στη Βουλή για την ονομασία της ΠΓΔΜ, ενώ οι «όποιοι κραδασμοί στην κυβερνητική πλειοψηφία, εάν υπάρξουν, θα είναι ελεγχόμενοι και σε καμιά περίπτωση δεν θα διακυβευτεί η πορεία της Κυβέρνησης».

Κωνσταντοπούλου: Αυτοί είναι οι 33 υποψήφιοι για τις Ευρωεκλογές – Μέσα Στόκας και Σαββιδάκης (photos)

6200347

Κωνσταντοπούλου: Αυτοί είναι οι 33 υποψήφιοι για τις Ευρωεκλογές – Μέσα Στόκας και Σαββιδάκης (photos)

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ανακοίνωσε το ευρωψηφοδέλτιο της «Πλεύσης Ελευθερίας», στο οποίο συμμετέχουν και «γνωστά ονόματα»