Βόρεια Κορέα: Νέα εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου

Παγκόσμια αναστάτωση προκαλεί και πάλι η Βόρεια Κορέα με τη νέα εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου. Την είδηση μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων της Νότιας Κορέας YONHAP, επικαλούμενο πηγή από το γενικό επιτελείο ενόπλων δυνάμεων της Ν. Κορέας.

5a1db30b1dc5244c588b458c

Περαιτέρω λεπτομέρειες δεν έχουν προς το παρόν δημοσιοποιηθεί. Νωρίτερα σήμερα, δύο πηγές από την Ουάσιγκτον ανέφεραν πως αξιωματούχοι της αμερικανικής κυβέρνησης θεωρούν πως η Βόρεια Κορέα ενδέχεται να διεξάγει μια νέα πυραυλική δοκιμή εντός ημερών, στην πρώτη εκτόξευση πυραύλου έπειτα από εκείνη στα μέσα Σεπτεμβρίου πάνω από την Ιαπωνία.

Η Σεούλ και η Ουάσιγκτον αναλύουν αυτή τη στιγμή τα δεδομένα που έχουν στη διάθεσή τους, για να αποσαφηνίσουν τι είδους πύραυλο εκτόξευσε η Βόρεια Κορέα, τονίζεται στην ανακοίνωση των ενόπλων δυνάμεων.

Λεπτά μετά την εκτόξευση του πυραύλου από την Πιονγκγιάνγκ, οι ένοπλες δυνάμεις της Νότιας Κορέας προχώρησαν σε πυραυλική δοκιμή ως απάντηση για την προκλητική ενέργεια, συμπλήρωσαν οι ένοπλες δυνάμεις της Νότιας Κορέας.