Newsroom

Newsroom

Boeing: Σε Αυστραλό πρώην αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων ο συντονισμός

Τον συντονισμό των ερευνών για την ανεύρεση της πτήσης MH370 ανέλαβε ο πρώην αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων της Αυστραλίας, όπως…

boing

Τον συντονισμό των ερευνών για την ανεύρεση της πτήσης MH370 ανέλαβε ο πρώην αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων της Αυστραλίας, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της χώρας. 

Το αεροσκάφος των μαλαισιανών αερογραμμών εξαφανίστηκε πριν τρεις εβδομάδας στο νότιο Ινδικό Ωκεανό κα οι έρευνες διεξάγονται στη θάλασσα, σε απόσταση περίπου 1.850 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά του Περθ. Σε αυτές συμμετέχουν πλοία και στρατιωτικά αεροσκάφη από επτά χώρες: την Αυστραλία, την Κίνα, τη Μαλαισία, την Ιαπωνία, τη Νέα Ζηλανδία, τη Νότια Κορέα και τις ΗΠΑ.

Ο Άνγκους Χιούστον ανέλαβε τον συντονισμό των επιχειρήσεων, ωστόσο, υπεύθυνη συνολικά για την έρευνα παραμένει η Μαλαισία. Όμως δεδομένου ότι ο ρόλος της Αυστραλίας στις επιχειρήσεις αυτές αυξάνεται «κανείς δεν είναι καλύτερος από τον Άνγκους για το συντονισμό μεταξύ των εμπλεκόμενων χωρών», δήλωσε ο πρωθυπουργός Τόνι Άμποτ.

Στις 8 Μαρτίου η πτήση ΜΗ370 που απογειώθηκε από την Κουάλα Λουμπούρ με προορισμό το Πεκίνο μεταφέροντας 227 επιβάτες και 12μελές πλήρωμα άλλαξε αιφνιδιαστικά πορεία, για αδιευκρίνιστους ακόμη λόγους, και στράφηκε προς τα στενά του Μαλάκα.

Από εκείνη τη στιγμή χάθηκε από τα ραντάρ όμως από τις έρευνες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα οι αρχές καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι συνέχισε να πετάει για πολλές ώρες προς τα νότια και κατέπεσε στον Ινδικό Ωκεανό.

Ο Άνγκους Χιούστον, που ήταν αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων της Αυστραλίας από το 2005 μέχρι το 2011 τίθεται πλέον επικεφαλής του νεοσύστατου Κέντρου Συντονισμού Υπηρεσιών (JACC) το οποίο θα εδρεύει στο Περθ και θα διατηρεί επαφές όχι μόνο με τις εμπλεκόμενες χώρες αλλά και με τις οικογένειες των αγνοουμένων επιβατών.

Το Κέντρο αυτό θα παρέχει βοήθεια, μεταφραστική υπηρεσία και ψυχολογική στήριξη σε όσους από τους συγγενείς επιθυμούν να ταξιδέψουν στην Αυστραλία για να ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις.

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…