Newsroom

Newsroom

Βιζερ: "Το Grexit έχει φύγει από το τραπέζι"

«Το Grexit έχει φύγει από το τραπέζι» επισήμανε ο πρόεδρος του EuroWorking Group, Τόμας Βίζερ, από το βήμα του οικονομικού φόρουμ των Δελφών.

58b9a5511dc52427108b4640

Αναφερόμενος στο στο κλείσιμο της συμφωνίας, ο κ. Βίζερ επεσήμανε ότι αν θέλουν τα μέρη, είναι τεχνικά εύκολο, να κλείσουν συμφωνία μέχρι την Παρασκευή με μια απόφαση στο Eurogroup, ωστόσο παρατήρησε ότι υπάρχουν δυσκολίες.

«Είναι λίγο απογοητευτικό ότι ακόμα βρισκόμαστε στη μέση της δεύτερης αξιολόγησης. Μέσα σε ενάμιση χρόνο δεν έχουμε ολοκληρώσει καν την δεύτερη αξιολόγηση. Δεν γίνεται να επιταχύνουμε λιγάκι; Μόνο λίγο..» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βίζερ.

Παράλληλα, ανέφερε ότι τον στεναχωρεί το γεγονός ότι ακόμα δεν έχει κλείσει η αξιολόγηση και ζήτησε «περισσότερη δράση και λιγότερες κουβέντες» για να κλείσει η συμφωνία.

Σχετικά με τις αξιώσεις του ΔΝΤ και της ελληνικής πλευράς για το χρέος ο Βίζερ ξεκαθάρισε πως δεν θα υπάρξουν νέες αποφάσεις μετά το κλείσιμο της αξιολόγησης.

«Δεν θα υπάρξουν πρόσθετα μεσοπρόθεσμα μέτρα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους πέραν αυτών που αποφασίστηκαν στο Eurogroup της 26ης Μαΐου 2016. Δεν θα υπάρξουν πρόσθετα μέτρα, μόνον εξειδίκευση τους. Το ΔΝΤ θέλει εξειδίκευση», ανέφερε σχετικά.

Σε ερώτηση τι θα άλλαζε στη χώρα, έκανε λόγο για ένα δημόσιο τομέα χωρίς πολιτικές παρεμβάσεις, που θα εξυπηρετεί στο μέγιστο βαθμό τον Έλληνα πολίτη.

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…