"Bitch Boxer": Ένα έργο που κερδίζει με… νοκ άουτ

Chloe Jackson

Μία γυναίκα, η Chloe Jackson, είναι μποξέρ και είναι έτοιμη να πάρει μέρος στον πιο κρίσιμο αγώνα της ζωής της. Πριν από αυτό, καλείται να αντιμετωπίσει ένα τραγικό γεγονός, να συμβιβαστεί με μία απώλεια, να παλέψει με τις μνήμες της και να δώσει την πιο σκληρή μάχη με τον εαυτό της. Μπορεί να θωρακιστεί πίσω από το όνειρο της και να τα καταφέρει; Μπορεί να παραμείνει αδιάφορη μπροστά στις μεγάλες ανατροπές της ζωής;

Το “Bitch Boxer” της Charlotte Josephine με την Έλίνα Ρίζου, σε σκηνοθεσία του Γιώργου Οικονόμου, είναι ένα έργο σκληρό και συνάμα πολύ τρυφερό, το οποίο πραγματεύεται τη μάχη του ανθρώπου με την απώλεια, με τους άλλους, με τον ίδιο του τον εαυτό.

Ένας διαρκής αγώνας που δεν έχει περιθώρια για υποχωρήσεις, ειδικά όταν διακυβεύονται μέσα από αυτόν τα πιο προσωπικα στοιχήματα, τα πιο μεγάλα όνειρα και οι πιο λαμπρές αυτοεκπληρώσεις. Η δυσκολία μιας γυναίκας – μαχήτριας να έρθει αντιμέτωπη με την πραγματικότητα της ζωής της και τα συναισθημάτα που την κατακλύζουν. Στο βάθος του μυαλού της παραμένει ο μεγάλος στόχος. Το χρωστάει σε αυτούς που έχει αγαπήσει περισσότερο. Αλλά δεν είναι εύκολο να μείνει ανεπηρέαστη. Καθώς εξελίσσεται η ιστορία σκέφτεται, θυμάται, πονάει, αναγνωρίζει τις αδυναμίες της και καλείται να βρει μόνη της την άκρη του νήματος μέσα από ένα συναρπαστικό ταξίδι αυτογνωσίας και αναζήτησης.

Ένα πολύ δυνατό κείμενο (όσο και οι γροθιές του μποξ) που σταδιακά καθηλώνει τον θεατή και τον φέρνει αντιμέτωπο με τις δικές του “πανοπλίες” και τα δικά του αδιέξοδα, το οποίο συμπληρώνει η άρτια ερμηνεία της Ελίνας Ρίζου. Κερδίζοντας ένα δύσκολο στοίχημα, καταφέρνει να μεταδώσει με απλό τρόπο και χιούμορ τα πιο δυνατά συναισθήματα και να μας κάνει όλους να αναλογιστούμε πάνω στην έκβαση του μεγάλου αγώνα που λέγεται …ζωή. 

Υπόθεση

Λονδίνο 2012. Το μποξ γυναικών αποκτά για πρώτη φορά το δικό του Ολυμπιακό βάθρο. Στο Στράτφορντ, δέκα λεπτά με τα πόδια από τη γειτονιά της στο Ανατολικό Λονδίνο, η Chloe Jackson είναι πανέτοιμη. Ο πατέρας της την προπονεί σκληρά και μεθοδικά 10 χρόνια τώρα. Τα πλάνα για τον μεγάλο αγώνα είναι δουλεμένα σχολαστικά. Οι γροθιές είναι έτοιμες κι αυτές να ρίξουν την αντίπαλο στο καναβάτσο. Το τηλέφωνο χτυπά. Τρεις λέξεις κι όλος ο κόσμος της Chloe καταρρέει. Η Chloe όμως είναι μποξέρ, είναι αγωνίστρια κι έχει έναν ακόμα αγώνα πριν κοιτάξει το χρυσό στα μάτια… 

Πληροφορίες για την παράσταση

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

6167427

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

Στο μαζικό συλλαλητήριο για την ΛΑΡΚΟ συμμετέχουν και άλλα σωματεία, φορείς, συνδικάτα αλλά και φοιτητικοί…

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

5860197

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

Τον αυτόχειρα εντόπισαν οι οικείοι του. Λίγες ώρες αργότερα, ένας 84χρονος, έκοψε το νήμα της…