Newsroom

Newsroom

Βίντεο: Άγριος καβγάς στην τουρκική βουλή – Πιάστηκαν "μαλλί με μαλλί"

Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκαν τρεις βουλευτίνες στην Τουρκία αργά το βράδυ της Παρασκευής, μετά από μια φιλονικία που είχαν μεταξύ τους κατά τη διάρκεια συνεδρίασης τςη τουρκικής Εθνοσυνέλευσης για την αναθεώρηση του Συντάγματος που στοχεύει στην ενίσχυση των εξουσιών του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

5881e7261dc524b61e8b456b

Όλα ξεκίνησαν όταν η Αϊλίν Ναζλιακά, ανεξάρτητη βουλευτίνα, δέθηκε με χειροπέδες στο μικρόφωνο του βήματος της αίθουσας κατά την διεξαγωγή της ψηφοφορίας σε δεύτερη ανάγνωση του νομοσχεδίου με αποτέλεσμα τη διακοπή της συνεδρίασης.

«Δένομαι στο βήμα για να πω “όχι” στις επιταγές ενός μονάχα άνδρα, αντιτίθεμαι στον εκμηδενισμό των αξιών της Δημοκρατίας και διαμαρτύρομαι εναντίον της τοποθέτησης χειροπέδων στην Εθνοσυνέλευση μέσω αυτής της συνταγματικής αναθεώρησης» δήλωσε η Τουρκάλα βουλευτίνα, όπως έγραψε η εφημερίδα Hürriyet.

Τότε βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος πήγε και ξήλωσε το μικρόφωνο για να δώσει τέλος στην ενέργεια της συναδέλφου της. Τότε η Ναζλιακά αντέδρασε και άρχισε να ουρλιάζει.

Στη διαμάχη επενέβη και μια τρίτη βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος που κλώτσησε μία συνάδελφό της από το φιλο-κουρδικό κόμμα και αμέσως άρχισε το μαλλιοτράβηγμα. Μάλιστα, μεταξύ των τραυματιών ένας βουλευτής που έσπασε τη μύτη του.

Το εν λόγω νομοσχέδιο, στοχεύει στην εγκαθίδρυση ενός προεδρικού συστήματος με ενισχυμένες εξουσίες στον επικεφαλής του τουρκικού κράτους 


Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…