Newsroom

Newsroom

Βερολίνο: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το πρώτο σας ταξίδι

Από τη μποέμικη νυχτερινή ζωή, τις δεκάδες γκαλερί, τα πάρκα και τα εντυπωσιακά μουσεία με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική, το Βερολίνο δεν μοιάζει με καμία άλλη πρωτεύουσα της Ευρώπης.

599eeabc1dc5241f118b47d9

Όσες φορές και αν το έχετε επισκεφθεί, υπάρχουν πάντοτε καινούργια πράγματα να ανακαλύψετε σε αυτή τη συναρπαστική και μοναδική πόλη. 

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά.

Μουσεία

Πέντε από τα σημαντικότερα μουσεία του Βερολίνου, μαζί με τον καθεδρικό Ναό, είναι συγκεντρωμένα στο αποκαλούμενο Museuminsel (νησί των Μουσείων). Αυτή η περιοχή, μία περιοχή παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco, χαρακτηρίζεται από τις πιο εντυπωσιακές αρχιτεκτονικές της πόλης και τα υπέροχα μόνιμα εκθέματα, συμπεριλαμβανομένης της προτομής της Νεφερτίτης στο μουσείο Neues. Κάθε μουσείο σχεδιάστηκε από εξέχοντες αρχιτέκτονες της εποχής.   


Γλώσσα

Η γερμανική γλώσσα είναι δύστροπη και άχαρη στο αυτί, αλλά ευτυχώς δεν θα χρειαστεί να τη χρησιμοποιήσετε… καθόλου εάν επισκεφθείτε το Βερολίνο. Η πόλη αποτελείται από κατοίκους και τουρίστες από όλα τα μέρη του κόσμου, ενώ οι νεαροί Γερμανοί μιλούν εξαιρετικά Αγγλικά. Το Βερολίνο είναι μία πόλη πολύ πιο “ανάλαφρη” και χαλαρή από τις υπόλοιπες περιοχές της Γερμανίας. Εξάλλου, οι νέοι εγκαταλείπουν τους τυπικούς χαιρετισμούς “Guten Tag” και “Auf Wiedersehen” και προτιμούν τους πιο καθημερινούς “Hallo” και “Tschüss”. 

Νυχτερινή Ζωή

Η φήμη του Βερολίνου για την μαγευτική νυχτερινή ζωή δεν έχει “χτιστεί” άδικα. Τα μπαρ παραμένουν ανοιχτά μέχρι να φύγουν και οι τελευταίοι πελάτες τους. Πολλά από τα μεγάλα και γνωστά κλαμπ ανοίγουν τις πόρτες τους την Πέμπτη ή την Παρασκευή το βράδυ και παραμένουν ανοιχτά συνεχόμενα μέχρι το βράδυ της Κυριακής ή το πρωί της Δευτέρας. 


Ιστορία

Το Βερολίνο είναι μία πόλη με συναρπαστική ιστορία, η οποία είναι εμφανής όπου και αν κοιτάξει κανείς. Είναι μία πόλη που εξελίσσεται διαρκώς, αλλάζει και ωριμάζει με το πέρασμα του χρόνου. Στο τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, το 70% της πόλης είχε μετατραπεί σε ερείπια και το αποτέλεσμα αυτής της δραματικής εμπειρίας, είναι ακόμα εμφανές στην αρχιτεκτονική του σήμερα. Τα σημάδια από τις σφαίρες εξακολουθούν να είναι ορατα σε πολλούς τοίχους και κτίρια γύρω από το Mitte, ακόμη και στις κλασσικές ελληνικές στήλες του Μουσείου Neues. Ακόμη και τα κτίρια που φαίνονται ανέγγιχτα, όπως ο καθεδρικός ναός του Βερολίνου, στην πραγματικότητα έχουν υποστεί συχνά εκτεταμένες εργασίες αποκατάστασης κατά τις τελευταίες δεκαετίες. Η Πτώση του Τείχους έκανε το Βερολίνο μία πόλη γεμάτη νεολαία, κινήματα, καταλήψεις και τέχνη. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια μετασχηματίζεται σε μία πόλη που είναι μοντέρνα και φιλική, όχι μόνο για τους νέους, αλλά και για τις οικογένειες, γεμάτη άνετα καφέ και εντυπωσιακά πάρκα. 


Τέχνη.. παντού

το κέντρο του Βερολίνου είναι γεμάτο γκαλερί, μουσεία, καταστήματα και δυστυχώς πάρα πολλούς τουρίστες. Είναι διάσημο για τους καλλιτέχνες του, τις νέες τάσεις και στυλ που κάνουν διαρκώς της εμφάνιση τους, την τέχνη δρόμου και οι γκαλερί του Mitte στο Ανατολικό Βερολίνο είναι το καλύτερο μέρος για να απολαύσετε την κλασική και τη σύγχρονη τέχνη. Η γκαλερί C / O Berlin μετακόμισε πρόσφατα κοντά στο ζωολογικό κήπο του Βερολίνου, ενώ ενδιαφέρον έχει το μεγάλο και κομψό Hamburger Bahnhof στην Invalidenstrasse. Αν θέλετε να περιπλανηθείτε ακόμα περισσότερο, μερικές από τις καλύτερες γκαλερί στο Βερολίνο βρίσκονται γύρω από το Auguststrasse.

Το Mitte είναι ιδανικό για ψώνια, είτε στα εμπορικά κέντρα και στις μπουτίκ κατά μήκος του Friedrichstrasse, είτε πιο βόρεια γύρω από το Hackescher Markt, όπου θα βρείτε πολλά τοπικά καταστήματα στο δρόμο σας μέχρι το Prenzlauer Berg. Τα σούπερ μάρκετ και τα καταστήματα είναι κλειστά τις Κυριακές.

Το εναλλακτικό Βερολίνο

Στο Kreuzberg και το Neukölln έχουν γίνει σημαντικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια, ωστόσο έχει διατηρηθεί ο χαρακτήρας του μποέμ. Πολλά από τα καλύτερα κλαμπ βρίσκονται στο Kreuzberg ή στο γειτονικό Friedrichshain. Υπάρχει μια τεράστια ποικιλία από πολύβουα μπαρ γύρω από το Kottbusser Tor και το Oranienstrasse, ενώ στο Neukölln θα βρείτε μερικά από τα καλύτερα κοκτέιλ μπαρ.

Η χαλαρή ατμόσφαιρα του Βερολίνου, αντανακλάται στα πολλά καφέ της πόλης, ειδικά τις Κυριακές που τα καταστήματα παραμένουν κλειστά. Η περιοχή Charlottenburg κοντά στο Savignyplatz και το Stuttgarter Platz είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να ξεκινήσετε. Στο Mitte, κάντε μια βόλτα κατά μήκος του Auguststrasse για τσάι, καφέ και brunch. Η τέχνη του καφέ, είναι ιδιαίτερα αναπτυγμένη στο Βερολίνο, οπότε εάν ψάχνετε για έναν barista που θα περιποιηθεί ιδιαιτέρως τον καφέ σας, τότε υπάρχουν πολλές επιλογές, ειδικά στο Prenzlauer Berg.


Πάρκα

Οι Βερολινέζοι αγαπούν τα πάρκα και η πόλη έχει ένα τεράστιο αριθμό για να επισκεφθείτε. Τα δύο μεγαλύτερα είναι το Tiergarten, με τα δαιδαλώδη μονοπάτια και τα απομονωμένα ρέματα, και το Templehofer Feld, το πρώην αεροδρόμιο. Το αεροδρόμιο, το οποίο είχε ιστορική σημασία όταν η πόλη καταλήφθηκε από τους Σοβιετικούς μετά τον Β ‘Παγκόσμιο Πόλεμο, μετατράπηκε πρόσφατα σε ένα γιγάντιο δημόσιο πάρκο. Αν φύγετε από την ανατολική είσοδο, μπορείτε επίσης να δείτε τα μπαρ και τα καφέ του Schillerkiez.

Εκτός από αυτά τα δύο “μεγαθήρια”, υπάρχουν πολλά μικρότερα πάρκα για να εξερευνήσετε το Βερολίνο, όπως το Mauerpark στο Prenzlauer Berg, το οποίο διαθέτει τεράστια αγορά.


Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

ap briths

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

Το αεροσκάφος βρέθηκε σε απόσταση μόλις 1,5 μέτρου από... αδέσποτο drone που πετούσε σε υπερβολικά…

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…