Βασικός μάρτυρας κατηγορίας στην υπόθεση Μπόμπολα, πρώην στενός συνεργάτης του

Ελεύθερος αφέθηκε σήμερα από τις κυπριακές αρχές ο Αθανάσιος Κατρής, πρώην αντιπρόεδρος και εκτελεστικός διευθυντής της HELECTOR, εταιρίας συμφερόντων Μπόμπολα η οποία εμπλέκεται στο σκάνδαλο των ΧΥΤΑ στην Κύπρο. Για την ίδια υπόθεση, συνελήφθη την Τετάρτη ο Λεωνίδας Μπόμπολας.

56fd1dc81dc52425638b48d4

Σύμφωνα με πληροφορίες του koutipandoras.gr, ο Κατρής από κατηγορούμενος στην σκανδαλώδη αυτή υπόθεση έχει μετατραπεί σε βασικό μάρτυρα κατηγορίας. Όπως γράφουν μάλιστα κυπριακά ΜΜΕ, φαίνεται να γνωρίζει «από πρώτο χέρι για τις μίζες».

Το koutipandoras.gr επικοινώνησε με τον Γιάννη Μαντζουράνη, δικηγόρο του πρώην αντιπροέδρου της HELECTOR ο οποίος δεν θέλησε να κάνει κάποια δήλωση ή να επιβεβαιώσει για το εάν τελικά ο πελάτης του από κατηγορούμενος πρόκειται να γίνει βασικός μάρτυρας κατηγορίας.

Ο Αθανάσιος Κατρής, φέρεται να ενεπλάκη στην προκήρυξη των προσφορών, την κατασκευή και τη λειτουργία του ΧΥΤΑ Παφου και ΧΥΤΥ Κόσιης και κατονομάστηκε ανάμεσα σε άλλα άτομα, ότι παραχωρούσε μίζες για λογαριασμό της HELECTOR.

Όπως μεταδίδουν κυπριακά ΜΜΕ, οι συνολικά δώδεκα κατηγορούμενοι της υπόθεσης ΧΥΤΑ και ΧΥΤΥ θα βρεθούν ενώπιον Κακουργιοδικείου για να δικαστούν στις 26 Απριλίου.

Το ένταλμα και η σύλληψη του Μπόμπολα

Πέρα από τον Κατρή, η υπόθεση έχει ιδιαίτερο «ελληνικό ενδιαφέρον» καθώς έπειτα από το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψής του, ο Λεωνίδας Μπόμπολας συνελήφθη την Τετάρτη για φερόμενη εμπλοκή του στην υπόθεση, όντας κύριος μέτοχος της HELLACTOR.

Μετά τη σύλληψή του, του επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα για περίπου 60 ημέρες έως ότου αποφανθεί το Συμβούλιο Εφετών για την έκδοσή του στην Κύπρου.

Υπενθυμίζεται πως ο Λεωνίδας Μπόμπολας κατηγορείται για συνομωσία και διάπραξη κακουργημάτων, χρηματισμό δημοσίου λειτουργού και αδικήματα διαφθοράς και ξεπλύματος «μαύρου» χρήματος, στο σκάνδαλο στα ΧΥΤΑ ΠΑΦΟΥ, χώρο τον οποίο διαχειρίζεται εταιρία της οποίας μέτοχος είναι ο Λεωνίδας Μπόμπολας.

Τα αδικήματα αφορούν την περίοδο από το 2003 μέχρι και το 2015 και διαπράχθηκαν, σύμφωνα με την Αστυνομία, στις επαρχίες Πάφου, Λεμεσού, Λάρνακας και Λευκωσίας.

Ο γενικός εισαγγελέας της Κύπρου είχε εκδόσει ένταλμα σύλληψης του επικεφαλής της HELLACTOR, δηλαδή του Λεωνίδα Μπόμπολα προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο εμπλοκής του στο σκάνδαλο της λειτουργίας του ΧΥΤΑ.

Οι δώδεκα κατηγορούμενοι

Στην υπόθεση εμπλέκονται, σύμφωνα με τις κυπριακές αρχές οι: Δημήτρης Πατσαλίδης, Οικονομικός διευθυντής του Δήμου Πάφου (τελών σε διαθεσιμότητα), Μιχάλης Πάντης που είναι το πρόσωπο που επιβλέπει τις εργασίες στο ΧΥΤΥ Κόσιης, οι λειτουργοί του Υπουργείου Εσωτερικών, Αντώνης Κουρουζίδης, Στέλιος Παπαδόπουλος και Χρηστάκης Πέτρου, που απαρτίζουν την επιτροπή προσφορών, ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Λουρουτζιάτης, ο πρώην λειτουργός του Υπουργείου Εσωτερικών, Γιώργος Κουλαππής, ο υιός του Νίκος Κουλαππής, ο Ιmad Baqleh πολιτικός μηχανικός από την Ιορδανία και ο πρώην Διευθυντής της ελληνικής εταιρείας Helector Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

Καλλιάνος: Η συγκινητική ανάρτηση για τον πατέρα του – «Έκανα ότι μπορούσα, δεν τα κατάφερα. Σου ζητώ συγγνώμη»

4950603

Καλλιάνος: Η συγκινητική ανάρτηση για τον πατέρα του – «Έκανα ότι μπορούσα, δεν τα κατάφερα. Σου ζητώ συγγνώμη»

«Εύχομαι τα παιδιά τους να μην τους δουν ποτέ όπως σε είδα εγώ. Ο Θεός…

Συγκλονίζει η σύζυγος του Καλλιάνου: «Δεν είναι καλά ψυχολογικά, έχουν στερέψει τα δάκρυα» (Video)

kallianos copy 4

Συγκλονίζει η σύζυγος του Καλλιάνου: «Δεν είναι καλά ψυχολογικά, έχουν στερέψει τα δάκρυα» (Video)

«Είναι στο αυτοκίνητο, κάνει βόλτες, δε μπορεί να ηρεμήσει, δεν τον χωράει ο τόπος. Δεν…

Πλακιάς για Φλέσσα: «Εγώ τα παιδιά μου φοιτήτριες τα έστειλα – Δεν φταίω και δεν σκότωσα κανέναν»

InCollage 20240425 140114310

Πλακιάς για Φλέσσα: «Εγώ τα παιδιά μου φοιτήτριες τα έστειλα – Δεν φταίω και δεν σκότωσα κανέναν»

«Θα ήθελα να μην αναφέρετε πάλι το όνομα ΤΕΜΠΗ ,δεν γνωρίζετε μην μιλάτε», τόνισε ο…

Δίκη Ιάσονα: «Φτου σου, ψεύτη» – Χαμός στην αίθουσα μετά την κατάθεση του συνοδηγού αστυνομικού

604e6647825e631a983d9b22 1

Δίκη Ιάσονα: «Φτου σου, ψεύτη» – Χαμός στην αίθουσα μετά την κατάθεση του συνοδηγού αστυνομικού

Ούτε λίγο ούτε πολύ κατέθεσε πως δεν έφταιγε το όχημα για το τροχαίο που στέρησε…