Newsroom

Newsroom

Βαρύ κατηγορώ κατά Μπέου

Βαρύ είναι το κατηγορώ του πρώην προέδρου του Ορφανοτροφείου Άγγελου Αγραφιώτη, κατά του σε αργία δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου και σε μήνυση και αγωγή που κατέθεσε σήμερα, τον κατηγορεί για παράβαση του Ν. περί προσωπικών δεδομένων και παραβίαση δικαστικού απορρήτου, σχετικά με δημόσια έγγραφα που παρουσίασε για μεταξύ τους υπόθεση.

577fdaca1dc524d2598b5058

Ο Άγγελος Αγραφιώτης, που συνοδευόταν από τον νομικό του σύμβουλο Απόστολο Ψωμά, έδωσε συνέντευξη Τύπου, καταγγέλλοντας τον σε αργία δήμαρχο, ότι εμφάνισε φωτογραφημένα με κινητό τηλέφωνο, απόρρητα δικαστικά έγραφα από τα βιβλία του αρχείου του ποινικού τμήματος του Πρωτοδικείου Βόλου, ώστε να αποδείξει τις προφορικές καταγγελίες που έκανε σε τηλεοπτική εκπομπή κατά του ιδίου. Μάλιστα κατήγγειλε ότι από τα έγγραφα που απέκτησε παράνομα και προσκόμισε στο Δικαστήριο ως απολογητικό έγγραφο, και αφορούν τα έτη 2006 και 2007, παραβιάζονται τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, καθώς εκτός από την υπόθεση του κ. Αγραφιώτη αναγράφονται και υποθέσεις άλλων Βολιωτών που είχαν δικαστεί.

Ο ίδιος είπε ότι η επικράτηση του Αχ. Μπέου, υπόδικου για τέσσερα κακουργήματα, μεταξύ τω ν οποίων και η σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, υφαρπάζοντας ουσιαστικά την ψήφο των Βολιωτών, με πομπώδεις εκφράσεις όπως «θα σας ταράξω στη νομιμότητα», λαμόγια πολιτικοί» κ.ά., έχει δημιουργήσει μια πρωτοφανή κατάσταση για την πόλη, την οποία νιώθουν πλέον οι Βολιώτες στο πετσί τους με κάθε τρόπο. «Ο άνθρωπος που υφάρπαξε την ψήφο των Βολιωτών υποσχόμενος ότι θα ταράξει στη νομιμότητα τους πολιτικούς αντιπάλους του, μετέρχεται παράνομων μεθόδων χρησιμοποιώντας παράνομα προσωπικά δεδομένα των πολιτών του Βόλου», τόνισε.

Ο κ. Αγραφιώτης τόνισε ο κ. Μπέος προκειμένου να βλάψει όποιον αυτός επιθυμεί, εκτός από τα ψέματα και τις ύβρεις που λέει δημόσια, κατέχει και χρησιμοποιεί αδίστακτα ακόμη και προσωπικά δεδομένα των πολιτών, που ίσως κάποιοι απ’ αυτούς τον ψήφισαν, αρκεί να πετύχει το σκοπό του.

«Η πόλη βρίσκεται πλέον στο χείλος του γκρεμού και τώρα, περισσότερο από ποτέ, είναι απαραίτητη η συλλογική καταδίκη και αντίδραση», τόνισε ο κ. Αγραφιώτης που κάλεσε τους υγιείς και δημοκρατικούς πολίτες σε συστράτευση ενάντια στον ηθικό και πολιτικό ξεπεσμό που προσωποποιεί ο κ. Μπέος και το καθεστώς που έχει εγκαθιδρύσει στην πόλη, μια κατάσταση που μόνο αδιάφορους δεν πρέπει να μας αφήνει.

Κλείνοντας ο Αγ. Αγραφιώτης θύμισε στον σε αργία δήμαρχο, που αρέσκεται σε μεγάλα λόγια, τη δημόσια υπόσχεσή του ότι «με πέντε τηλέφωνα σε φιλαράκια του θα έφερνε 300.000 € για να ξεχρεώσει το Ορφανοτροφείο», λέγοντας ότι εδώ και 10 μήνες κάτι τέτοιο δεν έγινε και ο ίδιος έχει εξαφανιστεί από το ίδρυμα. «Αυτός είναι ο Αχ. Μπέος. Υποσχέσεις, φασαρίες, κουρνιαχτός και από ουσία τίποτα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε, το μόνο που έκανε στο Ορφανοτροφείο είναι η Διοίκηση της επιλογής του, για να βάλει στη θέση του τον πατέρα του δημάρχου Θάνου Θεοδώρου…

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου

Από την πλευρά του ο νομικός σύμβουλος Απόστολος Ψωμάς δήλωσε ότι σήμερα κατατέθηκε έγκληση και αγωγή κατά του Αχ. Μπέου και θα εκπροσωπήσει τον κ. Αγραφιώτη όταν η υπόθεση φτάσει στο ακροατήριο. Ο ίδιος διερωτήθηκε πως ο σε αργία δήμαρχος μπορεί να έχει πρόσβαση σε αρχεία, που έχουν μόνο οι δικαστικοί λειτουργοί και ούτε καν οι συνήγοροι και τόνισε ότι έχει εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη.

Η μήνυση που κατατέθηκε στρέφεται κατά παντός υπευθύνου αν και θέση της πλευράς Αγραφιώτη, σύμφωνα με τον συνήγορό του, είναι ότι δεν έχουν ευθύνες οι υπάλληλοι. Με την αγωγή που κατατέθηκε, ο κ. Αγραφιώτης ζητά συμβολικό ποσό και το ίδιο τόνισε ότι θα μπορούσαν να πράξουν και οι άλλοι Βολιώτες που αναγράφονται στις φωτογραφημένες σελίδες του αρχείου.

Η κατηγορία της μήνυσης που κατατέθηκε είναι παράβαση του νόμου περί ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων και παραβίαση του δικαστικού απορρήτου, κατηγορία που είναι σοβαρή και δεν αφορά τη διαφορά μεταξύ δύο ιδιωτών.

Το χρονικό της υπόθεσης

Το χρονικό της υπόθεσης αφορά μήνυση για εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμιση που κατέθεσε ο Αγ. Αγραφιώτης κατά του Αχ. Μπέου σε τηλεοπτική του εμφάνιση στις 6-10-2016.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο σε αργία δήμαρχος προσέβαλε την τιμή και την υπόληψή του, επιδεικνύοντας καταφρόνηση στο πρόσωπό του με επιτιμητικές και ονειδιστικές εκφράσεις.

Επίσης με πρόθεση ισχυρίστηκε ενώπιον τρίτων και διέδωσε γεγονότα που μπορούσαν να βλάψουν την τιμή και την υπόληψή του, τα γεγονότα αυτή ήταν ψευδή και ο σε αργία δήμαρχος το γνώριζε. Συγκεκριμένα είχε πει για τον Άγγελο Αγραφιώτη ότι συνελήφθη από το Α.Τ. Βόλου για εκβίαση, αλλά τελικά ο εκβιαζόμενος απέσυρε τη μήνυση.

Καταθέτοντας στο Δικαστήριο το απολογητικό του υπόμνημα ο Αχιλ. Μπέος, σύμφωνα με τον κ. Αγραφιώτη, παρουσίασε δημόσια έγγραφα που απέκτησε και επεξεργάστηκε παράνομα, ενώ παραβιάζονται τα προσωπικά δεδομένα και άλλων συμπολιτών που καταγραφόταν στα δικαστικά αρχεία.

Απάντηση- «επίθεση» από τον Αχιλλέα Μπέο

Μετά τις καταγγελίες του κ. Αγραφιώτη, ο κ. Μπέος, έκανε την ακόλουθη δήλωση: Μαζί με τις παχιές μύγες του Αυγούστου εμφανίστηκαν και οι αλογόμυγες του Αγραφιώτη. Με τις γνωστές γραφικότητες επαιτεί λίγη δημοσιότητα, μήπως και τον περιλάβουν σε κάποιο κομματικό ψηφοδέλτιο. Το ότι το ψηφοδέλτιο αυτό είναι του ΠΑΣΟΚ, του πιο διεφθαρμένου κόμματος, ίσως είναι τυχαίο, ίσως όχι. Την απάντηση μου θα την πάρει ενώπιον της Δικαιοσύνης. Όχι πάντως σε δημόσιο διάλογο, όπως ματαίως και αφελώς ελπίζει. Αν θέλει, και επειδή λέει και πολλά, ας εξηγήσει στους πολίτες τι ακριβώς αφορούν και αναφέρουν τα δικαστικά εκθέματα, που φαίνεται να φοβάται, που όχι μόνο δεν είναι προσωπικά δεδομένα, αλλά είναι προσβάσιμα στον καθένα. Λέτε να κατελήφθη κλέπτων οπώρας και ανησυχεί; Σε μένα πάντως μια μόνο απορία υπάρχει: Ο συνήγορος του που απαθανατίζονται σε φωτογραφία, κατά τη βαρύγδουπη συνέντευξη, είναι αδελφός του ή απλώς μοιάζουν τόσο πολύ;”

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…