Newsroom

Newsroom

Αύξηση malware, spam και phishing το 2013

Το 2013 φαίνεται να είναι μια δύσκολη χρονιά για το internet και την ασφάλεια υπολογιστών σύμφωνα με τα στοιχεία του…

kaspersky 0

Το 2013 φαίνεται να είναι μια δύσκολη χρονιά για το internet και την ασφάλεια υπολογιστών σύμφωνα με τα στοιχεία του Kaspersky Lab. Περισσότερο spam και επιθέσεις από malware σε σύγκριση με το 2012, παρά τα καλύτερα και πιο έξυπνα εργαλεία που διαθέτουμε.

Σύμφωνα με το νέο report της Kaspersky Lab “ο όγκος των κακόβουλων επιθέσεων και των μηνυμάτων spam αυξήθηκε σημαντικά το 2013, σε σύγκριση με το 2012. Αυτά είναι μερικά από τα ευρήματα της παγκόσμιας Έρευνας Global Corporate IT Security Risks 2013, που πραγματοποιήθηκε από τη B2B International σε συνεργασία με την Kaspersky Lab, στην οποία έλαβαν μέρος και στελέχη του ΙΤ από την Ελλάδα”.

Οι Έλληνες χρήστες του web αλλά και των εταιρικών intranets δεν έμειναν ανεπηρέαστοι από τις επιθέσεις, το spam και τις προσπάθειες για υποκλοπή προσωπικών δεδομένων. Η έρευνα του Kaspersky Lab αναφέρει ότι “το 69% των Ελλήνων στελεχών που συμμετείχε στην έρευνα ανέφερε ότι οι εταιρείες τους δέχτηκαν επιθέσεις με ιούς, worms, spyware και άλλους τύπους κακόβουλων προγραμμάτων (ο παγκόσμιος μέσος όρος ανέρχεται σε 66% για το 2013, έχοντας σημειώσει αύξηση σε σχέση με το 58% του 2012). Ο όγκος των επιθέσεων spam είναι, επίσης, μεγάλος και αναφέρθηκε από το 77% των εταιρειών (σε παγκόσμιο επίπεδο παρόμοιες επιθέσεις αναφέρθηκαν από το 61% των εταιρειών, έναντι 55% το 2012). Οι επιθέσεις phishing στοχοποίησαν το 46% των επιχειρήσεων (36% σε παγκόσμιο επίπεδο), με το phishing να παραμένει στην κορυφαία τριάδα των πιο διαδεδομένων απειλών που χρησιμοποιούνται σε εξωτερικές επιθέσεις ενάντια σε εταιρείες”.


Η υποκλοπή δεδομένων και προσωπικών στοιχείων με σελίδες και emails που μοιάζουν αυθεντικά αλλά προέρχονται από τρίτους, είναι πλέον συνηθισμένο φαινόμενο. Μαζικά emails που ζητάνε επαλήθευση κωδικών και PIN, αριθμού ταυτότητας και πιστωτικής κάρτας είναι συνηθισμένο φαινόμενο και στην Ελλάδα. Η Kaspersky Lab αναφέρει ότι “οι διαρροές δεδομένων είναι αποτέλεσμα επιθέσεων phishing πιο περιστασιακά, με το 5% των επιχειρήσεων σε παγκόσμιο επίπεδο να αντιμετωπίζουν παρόμοια περιστατικά. Στην Ελλάδα, αυτό το ποσοστό είναι μόλις 3%. Ωστόσο, το ποσοστό των μεγάλων εταιρειών που έχασαν δεδομένα λόγω επιθέσεων phishing είναι λίγο υψηλότερο (6%) από το αντίστοιχο ποσοστό για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (5%)”.

Φυσικά για όλα αυτά υπάρχει η λύση που έρχεται με την μορφή προϊόντος για μεγαλύτερη προστασία και ασφάλεια στο web και στο εταιρικό intranet με την μορφή του Kaspersky Endpoint Security for Business. “Μαζί με τις σύγχρονες τεχνολογίες antivirus, περιλαμβάνει και στοιχεία που προστατεύουν από τις στοχευμένες επιθέσεις, το phishing και το spam. Μέσα από την τακτική επικοινωνία με την cloud υπηρεσία Kaspersky Security Network, και με την εφαρμογή πολύπλοκης ευρετικής ανίχνευσης και παρεμπόδισης των απειλών, η λύση της Kaspersky Lab προσφέρει αξιόπιστη ασφάλεια για την υποδομή του ΙΤ των επιχειρήσεων όλων των ειδών και των μεγεθών”.

Ίσως θα ήταν καλό μαζί με το software, κάθε χρήστης να ενημερωνόταν ξεχωριστά για την ασφάλεια online. Να μην κάνει κλικ ούτε να προωθεί emails για παιδάκια που θα χάσουν την ζωή τους ή άρρωστους που θα γίνουν καλά με FWD στο email, να μην δίνει τα στοιχεία της πιστωτικής κάρτας ή άλλα προσωπικά δεδομένα, να μην πιστεύει ότι θα γίνει πλούσιος κάνοντας κλικ κάπου, ούτε να κατεβάζει ό,τι δωρεάν games βρεθεί στην οθόνη του.

http://www.pestaola.gr/

Κασσελάκης: «Ξέμεινε» στην Αστυπάλαια και του τραγούδησαν το «Bella Ciao» σε ταβέρνα (video)

Κασσελάκης 1

Κασσελάκης: «Ξέμεινε» στην Αστυπάλαια και του τραγούδησαν το «Bella Ciao» σε ταβέρνα (video)

«Δυστυχώς δε θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε την περιοδεία μας προς Χάλκη και Σύμη λόγω των…

Συνελήφθη ο παρουσιαστής Κώστας Μιναρετζής για απόπειρα εκβίασης – Αναζητείται ο Μένιος Φουρθιώτης

fourthiotis 45 0

Συνελήφθη ο παρουσιαστής Κώστας Μιναρετζής για απόπειρα εκβίασης – Αναζητείται ο Μένιος Φουρθιώτης

Δικογραφία σε βάρος του 56χρονου παρουσιαστή Κώστα Μιναρετζή και του 39χρονου εκδότη Μένιου Φουρθιώτη, σχηματίστηκε…

Συναγερμός στην Κρήτη: Μεγάλη φωτιά κοντά στον ναύσταθμο στη Σούδα – Μήνυμα του 112 για εκκένωση (video)

Κρήτη

Συναγερμός στην Κρήτη: Μεγάλη φωτιά κοντά στον ναύσταθμο στη Σούδα – Μήνυμα του 112 για εκκένωση (video)

Στη Σούδα επιχειρούν συνολικά 55 πυροσβέστες με 17 οχήματα και 2 πεζοπόρα