Newsroom

Newsroom

Αυξημένο κίνδυνο διατρέχουν όσες γυναίκες άνω των 50 "ξεχνούν" το τεστ Παπ

Μία στις τέσσερις γυναίκες, ηλικίας 50 έως 64 ετών, δεν κάνουν τεστ Παπανικολάου, με αποτέλεσμα να διατρέχουν έξι φορές μεγαλύτερο…

testpap

Μία στις τέσσερις γυναίκες, ηλικίας 50 έως 64 ετών, δεν κάνουν τεστ Παπανικολάου, με αποτέλεσμα να διατρέχουν έξι φορές μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, συγκριτικά με όσες ελέγχονται συστηματικά, σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου Queen Mary του Λονδίνου, που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «PLoS One».

Όπως συνιστούν οι γιατροί, οι γυναίκες θα πρέπει να κάνουν τεστ Παπ μία φορά κάθε ένα έως τρία χρόνια και εφ’ όρου ζωής, από τη στιγμή που θα αρχίσουν τις σεξουαλικές επαφές τους, εκτός κι αν έχουν διαφορετική σύσταση από τον γυναικολόγο τους.

Σύμφωνα με τους ειδικούς του Cancer Research UK, πολλές ηλικιωμένες γυναίκες πιστεύουν πως δεν κινδυνεύουν από το συγκεκριμένο τύπο καρκίνου, επειδή έχουν επί δεκαετίες μόνιμο ερωτικό σύντροφο (ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας οφείλεται σε μόλυνση με ογκογόνο τύπο του ιού των ανθρωπίνων θηλωμάτων). 
Ακόμη όμως και μία γυναίκα με μακροχρόνια, μονογαμική σχέση μπορεί να κινδυνεύει από έναν ιό που κόλλησε δεκαετίες νωρίτερα.onmed.gr

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…