Newsroom

Newsroom

Αυτός ήταν ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης

Χρειάστηκαν 125 χρόνια για να λυθεί το αστυνομικό μυστήριο που έμελε να στοιχειώσει γενιές και γενιές. Μία υπόθεση που ενέπνευσε…

Χρειάστηκαν 125 χρόνια για να λυθεί το αστυνομικό μυστήριο που έμελε να στοιχειώσει γενιές και γενιές. Μία υπόθεση που ενέπνευσε δεκάδες συγγραφείς αλλά και σκηνοθέτες. Τελικά το μυστήριο του Τζακ του Αντεροβγάλτη λύθηκε ή τουλάχιστον έτσι υποστηρίζει ένας συνταξιούχος ντετέκτιβ.

Ο Trevor Marriott ισχυρίζεται ότι έπειτα από έντεκα ολόκληρα χρόνια ερευνών, βρήκε τον ένοχο: Πρόκειται για τον Γερμανό ναύτη Carl Feigenbaum, ο οποίος εκτέλεσε τις περισσότερες από τις ανθρωποκτονίες, που αποδίδονται στον Τζακ.

Σύμφωνα με δηλώσεις του στην Βρετανική ιστοσελίδα Express κατέληξε στο συμπέρασμα αυτό μέσω των ντοκουμέντων της εποχής αλλά και των νέων εγκληματολογικών τεχνολογιών που προσφέρονται σήμερα στη σήμανση, πριν δηλώσει ότι το Hollywood και η απίστευτη φιλολογία που περιβάλλει πλέον τα έργα και τις ημέρες του κατά συρροή δολοφόνου έχουν διαστρεβλώσει μια για πάντα τα γεγονότα.

Η αποκαλύψη της αλήθειας μόνο εύκολη δεν ήταν. Ο ίδιος αναγκάστηκε να σύρει τη Σκότλαντ Γιαρντ στα δικαστήρια το 2011 σε μια πολυέξοδη προσπάθεια για να αναγκάσει την υπηρεσία να του παραδώσει τις χιλιάδες σελίδες των ντοκουμέντων και των μαρτυριών, όπως αναφέρει η Telegraph.

Όπως αναφέρει το BBC τα νέα ντοκουμέντα που ήρθαν στο φως από τις ενέργειες του αστυνομικού φαίνεται να διαψεύδουν τη δημοφιλή πεποίθηση ότι τα θύματα είχαν τα σπλάχνα τους χυμένα έξω, γεγονός που έδωσε στον Τζακ το ψευδώνυμο «Αντεροβγάλτης».

Αυτό οδήγησε τις αστυνομικές έρευνες σε εντελώς λάθος κατεύθυνση, μιας και αναζητούσαν δράστη με ιατρικές γνώσεις.

Ο Marriott υποστηρίζει ότι ο δολοφόνος ήταν περαστικός από την πόλη ή ταξιδιώτης, την ίδια ώρα που οι ναύτες ήταν γνωστό ότι αναζητούσαν τον πληρωμένο έρωτα που προσφερόταν αφειδώς στη συνοικία Whitechapel.

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

σεισμός

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν στην Ηλεία - Οι πρώτες εκτιμήσεις από τους σεισμολόγους