Newsroom

Newsroom

Αυτόπτης μάρτυρας για τον τζιχαντιστή της Βαρκελώνης: "Σφύριζε συνθηματικά για βοήθεια"

Πρόσωπο με πρόσωπο με τον 22χρονο μακελάρη Γιουνς Αμπουγιακούμπ, που σκόρπισε τον θάνατο στην Βαρκελώνη βρέθηκε ένας κάτοικος του Σούμπιρατς.

599c8eed1dc5247b798b459e

Σύμφωνα με την «El Pais» ο Αργεντίνος κάτοικος είπε στο γείτονά του, Αγκουστίν ότι ένας άνδρας σφύριζε ύποπτα στην στην πίσω αυλή του σπιτιού του. Τότε ο Αγκουστίν κάλεσε τον αριθμό έκτακτης ανάγκης 112 για να ειδοποιήσει για την παρουσία του υπόπτου.

Ο Αργεντινός μάρτυρας αναφέρει πως περίπου στις 04:00 τα ξημερώματα της Δευτέρας άκουσε έναν νεαρό άνδρα να σφυρίζει στο πίσω μέρος του σπιτιού του. Όταν κοίταξε από το παράθυρο, ο τζιχαντιστής «έφυγε προς την αντίθετη κατεύθυνση», αναστατωμένος που δεν βρήκε τον άνθρωπο που ζητούσε.

Η έκκληση του και τα στοιχεία της έρευνας δείχνουν ότι ο Αμπουγιακίμπ ζήτησε καταφύγιο ή βοήθεια στο σπίτι που θεωρούσε ότι κατοικούσαν συμπατριώτες του.

«Είναι μια απομονωμένη περιοχή», εξηγεί ο Αγκουστίν, ο οποίος ζει σε μία από τις πέντε ημιτελείς κατοικίες στην περιοχή όπου σκοτώθηκε ο Αμπουγιακούμπ.

Μέχρι πριν ένα χρόνο, σε ένα από αυτά τα σπίτια ζούσε μια τριμελής οικογένεια. «Εξαφανίστηκαν, δεν ξέρω τίποτα, γιατί κυρίως ο άνδρας δεν μιλούσε ποτέ σε κανέναν», λέει.

Όπως περιέγραψε ο Αργεντινός στον Αγκουστίν ο Αμπουγιακούμπ ήταν ένα αγόρι με σκούρο παντελόνι, μπλε μπλουζάκι και μαύρα αθλητικά με λευκή σόλα. Μάλιστα, ο γείτονας του είπε πως το αγόρι φαινόταν σαν να ήταν μεθυσμένο.

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…