Αυτοί είναι οι μεγαλοοφειλέτες που κυνηγά το Δημόσιο

Τα ονόματα 13.730 οφειλετών του Δημοσίου, φυσικών και νομικών προσώπων, με ληξιπρόθεσμα χρέη άνω των 150.000 ευρώ αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο, στην ιστοσελίδα, publicrevenue.gr από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ).

577e58ff1dc524d2598b4ce8

Τα ποσά που αναγράφονται δίπλα στα ονόματα εταιριών και φυσικών προσώπων, αφορούν οφειλές η καταβολή των οποίων καθυστερεί για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του έτους, ενώ όσα ονόματα περιλαμβάνονται στη λίστα, είχαν λάβει από τις αρμόδιες υπηρεσίες ειδοποιητήρια e-mail για να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους, αλλά δεν ανταποκρίθηκαν.

Οι λίστες που δίνει στη δημοσιότητα η ΓΓΔΕ παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον αφού πολλά από τα ποσά που οφείλονται στο Δημόσιο ξεπερνούν ακόμη και το 1 δισεκατομμύριο. Ενδεικτικά, η ΑΚΡΟΠΟΠΟΛΙΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ, η οποία έχει βάλει λουκέτο εδώ και χρόνια, εμφανίζεται να χρωστά συνολικά πάνω από 8,5 δισ. ευρώ, ενώ η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΕ έχει οφειλή ύψους 1,3 δισ. ευρώ!

Μεγάλο είναι ταυτόχρονα το χρέος και της ΠΑΕ ΑΕΚ το οποίο αγγίζει τα 250 εκατομμύρια, ενώ σε ό,τι αφορά τα φυσικά πρόσωπα στη λίστα βρίσκεται και το όνομα του περιβόητου Σταύρου Γεωργιτσογιαννάκου, ο οποίος φέρεται ως εγκέφαλος εγκληματικής οργάνωσης. Ο Γεωργιτσογιαννάκος εμφανίζεται στις λίστες της ΓΓΔΕ να χρωστά πάνω από 245 εκατ. ευρώ.

Στον κατάλογο περιλαμβάνονται επίσης ονόματα εταιριών που είναι χρεοκοπημένες όπως τα γνωστά σούπερ μάρκετ Ατλάντικ από τα οποίο το Δημόσιο έχει αξιώσεις 645 εκατ. ευρώ, εταιρίες του ομίλου Λαυρεντιάδη, ασφαλιστικές εταιρίες, ο επίσης κλειστός Οργανισμός Ιπποδρομιών Ελλάδος, τα καταστήματα Μινιόν, η εταιρία του μόδιστρου Λάκη Γαβαλά, εταιρίες του Γιώργου Κοσκωτά, αλλά και το ALTER που εμφανίζει οφειλές 76,4 εκατομμυρίων.

Από τις λίστες που δημοσιοποιήθηκαν εξαιρούνται οι περιπτώσεις, για τις οποίες έχει χορηγηθεί στον οφειλέτη διευκόλυνση για τμηματικές καταβολές του χρέους του και με την προϋπόθεση ότι αυτός είναι συνεπής με τους όρους της, καθώς και οι περιπτώσεις για τις οποίες έχει διαταχθεί με δικαστική απόφαση αναστολή της καταβολής των οφειλών αυτών. Επίσης, ακολουθώντας σχετική γνωμοδότηση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, εξαιρούνται οι οφειλέτες (φυσικά πρόσωπα), των οποίων η οριστικοποίηση της οφειλής δεν έχει τελεσιδικήσει μέχρι σήμερα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση η ανάρτηση των στοιχείων έγινε στο πλαίσιο εμπέδωσης της φορολογικής δικαιοσύνης έναντι των συνεπών φορολογουμένων, καθώς και φορολογικής συμμόρφωσης, ενώ η επιστολή που είχαν λάβει ανέφερε: 

«Επειτα από έλεγχο που διενεργήθηκε στα βιβλία εισπρακτέων εσόδων των απαιτήσεων της Φορολογικής Διοίκησης (ΔΟΥ, Τελωνεία, Ελεγκτικά Κέντρα) διαπιστώθηκε ότι στις 30/5/2016 εκκρεμεί συνολική ανεξόφλητη ληξιπρόθεσμη οφειλή σας μεγαλύτερη των 150.000 ευρώ. Καλείστε να την τακτοποιήσετε έως τις 27/6/2016, διαφορετικά θα δημοσιοποιηθεί σε κατάσταση οφειλετών στον διαδικτυακό τόπο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων. Για το είδος και το ποσό της οφειλής σας, καθώς και για την ταυτότητα οφειλής με την οποία θα την εξοφλήσετε, έχετε τη δυνατότητα να ενημερωθείτε από την υπηρεσία Προσωποποιημένης Πληροφόρησης του TAXISnet, επιλέγοντας “Στοιχεία οφειλών εκτός ρύθμισης” και από τα αρμόδια τελωνεία για τις οφειλές σας σε αυτά.

Σε περίπτωση που επιθυμείτε την υποβολή οποιουδήποτε, σχετικού με τη δημοσιοποίηση, αιτήματος για την οφειλή σας, μπορείτε να απευθύνεστε στην αρμόδια για την παρακολούθηση της οφειλής ΔΟΥ, Τελωνείο ή και Ελεγκτικό Κέντρο έως την 27η Ιουνίου 2016. Η άρση της δημοσιοποίησης ή η διόρθωση της εγγραφής στη δημοσιοποιημένη κατάσταση, λόγω μερικής ή ολικής εξόφλησης, μερικής ή ολικής υπαγωγής της οφειλής στις εξαιρέσεις που προβλέπονται ή για οποιοδήποτε άλλο νόμιμο λόγο, διενεργείται μετά την υποβολή σχετικού αιτήματος του οφειλέτη, από την αρμόδια για την παρακολούθηση της οφειλής Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία, Τελωνείο ή και Ελεγκτικό Κέντρο».

Δείτε τις λίστες ακολουθώντας τους παρακάτω συνδέσμους

Οφειλές νομικών προσώπων προς το Δημόσιο

Οφειλές φυσικών προσώπων προς το Δημόσιο

Διαβάστε σχετικά: Κατασχέσεις και πλειστηριασμούς σε μεγαλοφειλέτες προσδοκώντας έσοδα 5 δις ευρώ

Συγκλονιστική Αριστοτέλους: Νίκησε τον καρκίνο μέσα σε 6 μήνες η Κύπρια αθλήτρια – «Ευτυχώς που διάλεξε εμένα» (Εικόνες)

03ca3a5a764245028e814d8eaaf30441 1

Συγκλονιστική Αριστοτέλους: Νίκησε τον καρκίνο μέσα σε 6 μήνες η Κύπρια αθλήτρια – «Ευτυχώς που διάλεξε εμένα» (Εικόνες)

Αυτή είναι η ιστορία της 32χρονης αθλήτριας του άλματος επί κοντώ.