Newsroom

Newsroom

Αυτό το ποσοστό αντρών δεν θεωρεί το φιλί απιστία

Αρκετοί είναι οι άντρες που δεν θεωρούν απιστία ακόμη και τα παθιασμένα φιλιά με μια γυναίκα πέραν της συντρόφου τους.

595cb82d1dc524ce3c8b456a

Μετά από μεγάλη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο από τους μη κερδοσκοπικούς συμβουλευτικούς οργανισμούς Relate και Relationships Scotland σε δείγμα 5.000 ανθρώπων διαπιστώθηκε ότι 19% των αντρών θεωρούν πως είναι αποδεκτό να ανταλλάσσουν παθιασμένα φιλιά με μια άλλη γυναίκα Το 9% των γυναικών φάνηκε να επικροτούν μια τέτοια συμπεριφορά δηλώνοντας ότι το να φιλήσουν έναν άλλο άντρα μάλλον δεν θα τις οδηγούσε στον χωρισμό με τον σύντροφό τους αν αυτός το μάθαινε.

Επίσης, 22% των αντρών και το 11% των γυναικών είπαν ότι η ανταλλαγή ερωτικού περιεχομένου με τρίτο πρόσωπο μέσω γραπτών μηνυμάτων, βίντεο-κλήσης κ.λπ. δεν αποτελεί απιστία γι’ αυτούς.

Βέβαια, η συντριπτική πλειοψηφία των συμμετεχόντων –τα δύο τρίτα του συνολικού δείγματος– δήλωσαν ότι δεν ανέχονταν να τους απατήσει ο/η σύντροφός τους και ότι η απιστία μάλλον θα σήμαινε και το τέλος της σχέσης. Ποσοστό περίπου 33% των συμμετεχόντων παραδέχτηκαν ότι έχουν πέσει «θύματα» απιστίας, ενώ ποσοστό 9% είπαν πως έχουν υποψίες ότι ο/η σύντροφός τους μπορεί να τους έχει απατήσει.

Πέρα από το φύλο, και η ηλικία φάνηκε να επηρεάζει τις απόψεις των συμμετεχόντων σχετικά με την απιστία. Παραδόξως, πιο κτητικοί και αποδείχτηκαν οι νέοι 16-24 ετών, οι οποίοι σε ποσοστό 41% δήλωσαν ότι απιστία είναι ακόμα και το φλερτ, ενώ σε όλες τις άλλες ηλικιακές ομάδες (25-49, 50-64 και άνω των 65 ετών), το φλερτ θεωρήθηκε απιστία μόνο για το 30% των συμμετεχόντων.

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…