Newsroom

Newsroom

Αυτή η αναπτυσσόμενη απειλή μπορεί να σκοτώσει 10 εκατομμύρια ανθρώπους μέχρι το 2050

Οι περισσότεροι έχουμε πάρει κάποια στιγμή στη ζωή μας ένα αντιβιοτικό είτε για κάποια θεραπεία, είτε για κάποια μόλυνση. Όμως η αντίσταση στα αντιβιοτικά εξακολουθεί να είναι ένα αυξανόμενο πρόβλημα σε όλο τον κόσμο, καθώς τα βακτήρια γίνονται ολοένα και πιο ανθεκτικά στα φάρμακα.

58b01c3c1dc5249c528b4aef

Συγκεκριμένα, η ανθεκτικότητα στα αντιβιοτικά αναμένεται να σκοτώσει 10 εκατομμύρια ανθρώπους ετησίως μέχρι το 2050. Με τα χρόνια, πολλές μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες έχουν σταματήσει την ανάπτυξη νέων αντιβιοτικών, καθώς και εκείνα που είναι ακόμη σε εξέλιξη ήταν δύσκολο να αντιμετωπίσουν ορισμένα βακτήρια.

«Όταν παίρνετε ένα φάρμακο για να αντισταθείτε σε μια κοινή λοίμωξη, αυτό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα» δήλωσε ο Δρ. Colin Broom , Διευθύνων Σύμβουλος της Nabriva Therapeutics.

Σύμφωνα με έρευνα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας το 2015, το 76% των ανθρώπων που συμμετείχαν σε αυτή πιστεύουν ότι η αντίσταση στα αντιβιοτικά συμβαίνει όταν το σώμα ενός ατόμου γίνεται ανθεκτικό στο φάρμακο. Αλλά στην πραγματικότητα, αυτό δεν είναι αλήθεια, εξηγεί ο Δρ. Broom.

«Αυτό δεν έχει να κάνει με εσάς» εξηγεί ο Broom. «Είναι τα βακτήρια που έχουν καταφέρει να μαζευτούν και να αντισταθούν» προσθέτει.

Οι κυβερνητικές οργανώσεις, όπως τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων προειδοποιούν πάντως για την άνοδο της ανθεκτικότητας στα αντιβιοτικά.

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

ap briths

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

Το αεροσκάφος βρέθηκε σε απόσταση μόλις 1,5 μέτρου από... αδέσποτο drone που πετούσε σε υπερβολικά…

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…