Αυτή είναι η "ισχυρή" αδερφή του Κιμ Γιονγκ Ουν που πήρε… προαγωγή

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν έδειξε την απόλυτη εμπιστοσύνη που έχει στην αδερφή του, Κιμ Γιο τζονγκ την οποία και προώθησε στο πολίτμπιρο, το ανώτατο σώμα λήψης αποφάσεων της χώρας, όπως μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της χώρας KCNA.

59db60f21dc524166f8b46a8

Συγκεκριμένα, η Γιο Τζονγκ έγινε αναπληρωματικό μέλος του ισχυρού πολιτικού γραφείου του κόμματος, τα μέλη του οποίου τοποθετεί ο αδερφός της. Η προαγωγή της αδερφής του βορειοκοεάτη ηγέτη ανακοινώθηκε μαζί και με άλλες προαγωγές κορυφαίων αξιωματούχων της χώρας, σε συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κυβερνώντος Κομμουνιστικού Κόμματος το Σάββατο στην Πιονγκγιάνγκ.

Η Γιο τζονγκ η οποία είναι τέσσερα χρόνια μικρότερη από τον αδελφό της, σπάνια εμφανιζόταν δημόσια μέχρι το 2010, όταν και φωτογραφήθηκε σε συνέδριο του Κορεάτικου εργατικού κόμματος. Για τον επόμενο χρόνο αποτελούσε μόνιμη φιγούρα δίπλα στον πατέρα της, ενώ εμφανίστηκε να θρηνεί τον θάνατο του στο πλευρό του αδελφού της τον Δεκέμβριο του 2011.

Η Κιμ Γιο τζονγκ, η μικρή αδελφή του ηγέτη της χώρας, βοήθησε σημαντικά στην καμπάνια που έκανε ο αδελφός της για να καθιερωθεί ως ηγέτης μετά τον θάνατο του πατέρα τους Κιμ Γιονγκ Ιλ.


Από το 2011, οπότε και ο Κιμ πήρε τελικά την εξουσία από τον πατέρα του, έχει τοποθετήσει την νεότερη αδελφή του σε διάφορες θέσεις, προκειμένου να ενισχύσει τη θέση της οικογένειας στην ηγεσία της χώρας.

Η 30χρονη συνοδεύει συχνά τον αδελφό της στα «ταξίδια καθοδήγησης» και άλλες εκδηλώσεις, ενώ είναι γνωστό ότι συμμετείχε στις προπαγανδιστικές επιχειρήσεις του κόμματος. Η πρώτη της επίσημη αναφορά στα μέσα της χώρας πάντως έγινε τον Μάρτιο του 2014 όταν συνόδεψε τον Κιμ Γιονγκ Ουν στις εκλογές για την ανώτατη Λαϊκή συνέλευση.

Το 2014 έγινε υπεύθυνη της κρατικής προπαγάνδας και λένε πως έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο να δημιουργηθεί η σύνδεση μεταξύ του αδελφού της και του παππού τους, Κιμ Ιλ Σανγκ, ιδρυτή της Βόρειας Κορέας, κάτι που αποτέλεσε δική της ιδέα.


Η ίδια άλλωστε, όπως υποστηρίζουν οι παρατηρητές, είναι ο λόγος που ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας επισκέπτεται θεματικά πάρκα, σχολεία και σπίτια απλών ανθρώπων και πως σε εκείνη οφείλεται ακόμα και η «παράξενη» φιλία με τον πρώην σταρ του ΝΒΑ, Ντένις Ρόντμαν.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν και η αδερφή του γεννήθηκαν από την Κο Γιονγκ Χούι (Ko Yong-hui), τρίτη σύντροφο του πρώην ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ιλ.

Η προαγωγή αυτή που έδωσε στην αδερφή του δείχνει τις προθέσεις του Κιμ Γιονγκ Ουν πως θέλει να κάνει ένα ξεκαθάρισμα στο προσωπικό που είχε ο πατέρας του, σύμφωνα με ορισμένους ειδικούς.


Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…