Αυτά είναι τα e-mail που αποδεικνύουν τον χρηματισμό του τ. κεντρικού τραπεζίτη της Κύπρου από τον "αχυράνθρωπο" του Βγενόπουλου

Την ηλεκτρονική αλληλογραφία από την οποία προκύπτει ότι ο εφοπλιστής Μιχάλης Ζολώτας υπήρξε «αχυράνθρωπος» του Ανδρέα Βγενόπουλου και είναι εκείνος που κατόπιν εντολής δωροδόκησε τον τ. κεντρικό τραπεζίτη της Κύπρου Χριστόδουλου Χριστοδούλου ώστε να μην προχωρήσει στους απαιτούμενους ελέγχους για την αγορά της Λαϊκής Τράπεζας από τον αποθανόντα επιχειρηματία, αποκαλύπτει η κυπριακή εφημερίδα «Πολίτης».

589450ad1dc5245e238b477c

Από τα e-mail προκύπτει ότι ο πρώην στενός συνεργάτης του Βγενόπουλου, πρώην στέλεχος της MIG και πρώην στέλεχος της Λαϊκής Τράπεζας Κυριάκος Μάγειρας, έδωσε εντολή στον Ζολώτα ώστε να καταθέσει ποσό σχεδόν 1 εκατ. ευρώ σε λογαριασμό της κόρης του Χριστοδούλου.

Το επίμαχο e-mail εστάλη το πρωί της 27ης Ιουλίου 2007 (ώρα 10:19 π.μ.) από τη διεύθυνση [email protected] προς τον Μιχάλη Ζολώτα (στη διεύθυνση [email protected]) με την ένδειξη FOCUS TRANSFER παραθέτοντας τον αριθμό λογαριασμού και το ΙΒΑΝ της Α. C. Christodoulou Consultants καλώντας τον να πληρώσει, χωρίς περαιτέρω διευκρινίσεις, το 1.000.000 ευρώ.

Αναλυτικά το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Σωτήρη Παρούτη για τον «Πολίτη»

Πρωταγωνιστικό ρόλο, τουλάχιστον ως προς τη διαδικασία της καταβολής του 1 εκατ. ευρώ στην εταιρεία της θυγατέρας του πρώην διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Χριστόδουλου Χριστοδούλου, Α. C. Christodoulou Consultants Ltd, το καλοκαίρι του 2007, είχε, σύμφωνα με αδιάσειστα στοιχεία, ο εκ των στενών συνεργατών του Ανδρέα Βγενόπουλου Κυριάκος Μάγειρας.

Ο «Π» προχωρεί σήμερα στη δημοσιοποίηση αυτών των στοιχείων, γιατί επιχειρείται τόσο από τους γνωστούς κύκλους στην Αθήνα, οι οποίοι κάλυπταν μέχρι πρότινος τον πάλαι ποτέ ισχυρό άνδρα της Marfin-Laiki, όσο και από τους δικηγόρους οι οποίοι ανέλαβαν να υπερασπισθούν τους συνεργάτες του Βγενόπουλου (του Κ. Μάγειρα συμπεριλαμβανομένου), στο να υποβαθμισθεί ο ρόλος των τελευταίων στην υπόθεση διαφθοράς που έχει καταχωρισθεί από τον περασμένο Σεπτέμβριο στο δικαστήριο και μέχρι σήμερα δεν κατέστη δυνατή η έναρξη της εκδίκασης.

Ήδη, όπως μεταδίδεται από την Αθήνα, ο Κυριάκος Μάγειρας, ο οποίος παραδόθηκε αυτοβούλως προχθές, αφέθηκε ελεύθερος υπό όρους, αφού προηγουμένως δεν είχε συναινέσει στην έκδοσή του στην Κύπρο. Μάλιστα οι δικηγόροι του ετοιμάζουν, όπως μαθαίνουμε, σειρά ενστάσεων προς υποβολή και επί αυτού θα κληθεί να αποφασίσει το Συμβούλιο Εφετών.

Όμως με βάση αδιάσειστα στοιχεία, τα οποία μετά την πρόσφατη τροποποίηση της νομοθεσίας μπορούν να κατατεθούν και ως τεκμήρια στο δικαστήριο, ο Κυριάκος Μάγειρας είναι αυτός ο οποίος απέστειλε το πρωί της 27ης Ιουλίου 2007 (ώρα 10:19 π.μ.) email από τη διεύθυνση [email protected] προς τον Μιχάλη Ζολώτα (στη διεύθυνση [email protected]) με την ένδειξη FOCUS TRANSFER παραθέτοντας τον αριθμό λογαριασμού και το ΙΒΑΝ της Α. C. Christodoulou Consultants καλώντας τον να πληρώσει, χωρίς περαιτέρω διευκρινίσεις, το 1.000.000 ευρώ.

Σχεδόν αμέσως απαντά στο ηλεκτρονικό μήνυμα του Μάγειρα ο Μιχάλης Ζολώτας με το «done» και την προσθήκη ότι μόλις γίνει η μεταφορά θα επανέλθει τηλεφωνικώς. Όπως έγραψε εδώ και πολλούς μήνες ο «Π», η μεταφορά του 1 εκατ. ευρώ από τον περιβόητο τραπεζικό λογαριασμό 0129948420 που διέθετε η Focus στη Marfin-Laiki στο Μαρούσι πραγματοποιήθηκε αυθημερόν. Τα χρήματα εισήλθαν στον λογαριασμό της εταιρείας της θυγατέρας του πρώην διοικητή της Κεντρικής, με αριθμό 0231104421 (ο οποίος ανοίχθηκε από τον κ. Χριστόδουλο Χριστοδούλου ως authorised signatorie λίγες μέρες νωρίτερα και συγκεκριμένα στις 12 Ιουλίου 2007).

Θυμίζουμε μόνο πως όταν η εφημερίδα μας δημοσιοποίησε στις 21 Ιουνίου 2013 την υπό διερεύνηση υπόθεση, ο Α. Βγενόπουλος απάντησε τότε ως εξής:«…Πληροφορήθηκα ότι σήμερα δημοσιοποιήθηκε κάποια προς έρευνα υπόθεση που χρονολογείται από το 2007 που εμφανίζεται να αφορά έναν τέως διοικητή της ΚΤΚ και έναν πελάτη της τράπεζας που δεν είναι ούτε φίλος μου ούτε στενός συνεργάτης μου όπως ψευδώς αναφέρεται».

Μέσα από την ηλεκτρονική αλληλογραφία, μεταξύ Μάγειρα και Ζολώτα, το πρωί της 27ης Ιουλίου 2007, την οποία παραθέτει σήμερα ο «Π», είναι εμφανές ότι ο εφοπλιστής και ιδιοκτήτης της περιβόητης Focus ιδέα δεν είχε για την εταιρεία της θυγατέρας του Χριστόδουλου Χριστοδούλου. Απλούστατα ενετάλη να πληρώσει σε ένα αριθμό τραπεζικού λογαριασμού που ανοίχθηκε πρόσφατα το ποσό του 1 εκατ. ευρώ. Συνεπώς όλα τα υπόλοιπα που ακούστηκαν, μετά την αποκάλυψη της ύποπτης συναλλαγής, περί συμβολαίου για παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών και προκαταβολική πληρωμή για τα επόμενα 10 χρόνια δεν είναι τόσο πειστικά.

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

6167427

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

Στο μαζικό συλλαλητήριο για την ΛΑΡΚΟ συμμετέχουν και άλλα σωματεία, φορείς, συνδικάτα αλλά και φοιτητικοί…

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

5860197

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

Τον αυτόχειρα εντόπισαν οι οικείοι του. Λίγες ώρες αργότερα, ένας 84χρονος, έκοψε το νήμα της…

Μυστήριο με την αιτία θανάτου της Χρονοπούλου: «Κανείς δεν μας έχει απαντήσει πώς έπεσε και έσπασε το κεφάλι της» (Video)

χρονοπουλου10

Μυστήριο με την αιτία θανάτου της Χρονοπούλου: «Κανείς δεν μας έχει απαντήσει πώς έπεσε και έσπασε το κεφάλι της» (Video)

«Υπάρχουν πολλά ερωτήματα και σκοτεινά σημεία σε αυτή την υπόθεση - Η ιατροδικαστική έκθεση δεν…

Σκληρή απάντηση από τον Ιάσονα Αποστολόπουλο στον Πύρρο Δήμα: «Τι σημαίνει ξεφτίλα μαμά;»

252295075 10165879121585385 8369428181626529769 n

Σκληρή απάντηση από τον Ιάσονα Αποστολόπουλο στον Πύρρο Δήμα: «Τι σημαίνει ξεφτίλα μαμά;»

Επίθεση στον Πύρρο Δήμα έκανε ο Ιάσονας Αποστολόπουλος σχετικά με τα σχόλια του πρώην αρσιβαρίστα…