Newsroom

Newsroom

Αυστηρό μήνυμα από την Ιαπωνία έστειλε ο Τραμπ

Προειδοποίησε ότι κανένας δεν πρέπει να «υποτιμήσει» την αποφασιστικότητα της χώρας του.

59feaa6e1dc5248b6c8b4567

Ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος έφθασε σήμερα στην Ιαπωνία, τον πρώτο σταθμό της δωδεκαήμερης περιοδείας του στην Ασία, υπερασπίστηκε την επιθετική γραμμή της Αμερικής….και ειδικά εναντίον της Βόρειας Κορέας, υπό την απειλή που εγείρει το πυρηνικό της πρόγραμμα και την προειδοποίησε ότι δεν πρέπει να «παίζει» με την αποφασιστικότητα της χώρας του.

«Ουδείς, κανένας δικτάτορας, κανένα καθεστώς και καμιά χώρα δεν πρέπει, ποτέ, να υποτιμήσει την αποφασιστικότητα της Αμερικής», διεμήνυσε ο αμερικανός πρόεδρος μιλώντας σε αμερικανούς και ιάπωνες στρατιώτες στη βάση Γιοκότα, περίπου σαράντα χιλιόμετρα δυτικά από το Τόκιο, όπου τον υποδέχθηκε ο ιάπωνας υπουργός Εξωτερικών Τάρο Κόνο.

«Η Ιαπωνία είναι ένας πολύτιμος εταίρος και ένας κρίσιμος σύμμαχος» των ΗΠΑ, ανέφερε και τόνισε ότι οι συνομιλίες για τα εξοπλιστικά προγράμματα της Πιονγκγιάνγκ θα κυριαρχήσουν στις επαφές που θα έχει με τους ηγέτες άλλων κρατών της Ασίας.

Νωρίτερα, μιλώντας σε δημοσιογράφους επί του προεδρικού αεροσκάφους, ο Τραμπ είπε πως θα αποφασίσει σύντομα εάν θα προστεθεί η Βόρεια Κορέα στον κατάλογο των κρατών στα οποία η Ουάσινγκτον επιβάλλει κυρώσεις επειδή θεωρεί πως υποστηρίζουν την τρομοκρατία.

Πρόσθεσε ότι η κυβέρνησή του θα υιοθετήσει διαφορετική προσέγγιση για την αντιμετώπιση του ζητήματος, υποστηρίζοντας ότι για δεκαετίες η Ουάσινγκτον επεδείκνυε «απόλυτη αδυναμία».

Δήλωσε παράλληλα ότι πρόκειται να συναντήσει τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στην Ασία, (την πιο μακρά που έχει κάνει αμερικανός πρόεδρος στην περιοχή έπειτα από εκείνη του Τζορτζ Χέρμπερτ Ουόκερ Μπους το 1992).«Θέλουμε τη βοήθεια του Πούτιν για τη Βόρεια Κορέα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μετά το Τόκιο, τη Σεούλ και το Πεκίνο, ο Ντόναλντ Τραμπ πρόκειται να συμμετάσχει τόσο στη σύνοδο κορυφής της Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού (APEC) στο Βιετνάμ, όσο και στη σύνοδο κορυφής της Ένωσης Κρατών της Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN) στη Μανίλα.

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

σεισμός

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν στην Ηλεία - Οι πρώτες εκτιμήσεις από τους σεισμολόγους

Απάντηση Φαραντούρη σε Μητσοτάκη: «Έτσι λειτουργεί η δικαιοσύνη στα δημοκρατικά ευρωπαϊκά κράτη»

ΝΙΚΟΛΑΣ ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗΣ

Απάντηση Φαραντούρη σε Μητσοτάκη: «Έτσι λειτουργεί η δικαιοσύνη στα δημοκρατικά ευρωπαϊκά κράτη»

Η απάντηση του συμβούλου Ευρωπαϊκής Πολιτικής του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον πρωθυπουργό

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

ap briths

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

Το αεροσκάφος βρέθηκε σε απόσταση μόλις 1,5 μέτρου από... αδέσποτο drone που πετούσε σε υπερβολικά…