Newsroom

Newsroom

Αυστηρή προειδοποίηση Σταϊνμάγερ: Η Άγκυρα κινδυνεύει να καταστρέψει όλα όσα έχει πετύχει

Αυστηρή προειδοποίηση προς την Άγκυρα έστειλε ο πρόεδρος της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ στην πρώτη του ομιλίας ως πρόεδρος, λέγοντας πως η Άγκυρα «κινδυνεύει να καταστρέψει όλα όσα έχει επιτύχει η χώρα του τα τελευταία χρόνια και να βλάψει τις σχέσεις με τους εταίρους της».

58d274a91dc524f3088b48a6

«Ο τρόπος που βλέπουμε (την Τουρκία) χαρακτηρίζεται από ανησυχία, ότι όλα όσα έχουν δημιουργηθεί όλα αυτά τα χρόνια και όλες αυτές τις δεκαετίες καταρρέουν», επισήμανε ο Σταϊνμάγερ, σύμφωνα με το Reuters.

«Πρόεδρε Ερντογάν, θέτετε σε κίνδυνο όλα όσα έχετε κατασκευάσει μαζί με τους άλλους», είπε, προσθέτοντας ότι θα μπορούσαν να παρουσιάσουν «αξιόπιστες ενδείξεις» για να διευκολύνουν την κατάσταση.

Η σύμμαχος του ΝΑΤΟ, η Τουρκία, έχει επανειλημμένα κατηγορήσει το Βερολίνο ότι χρησιμοποιεί «τακτικές των Ναζί» για να απαγορεύσει εμφανίσεις Τούρκων υπουργών στη Γερμανία, ενώ έχει προκαλέσει οξείες αντιδράσεις στη Γερμανία, με τη σύλληψη του γερμανοτούρκου δημοσιογράφου Ντενίζ Γιουτζέλ.

«Αλλά δώστε ένα τέλος στις ανείπωτες ναζιστικές συγκρίσεις!» δήλωσε ο Στάινμαγιερ. «Μην κόβετε τους δεσμούς με εκείνους τους ανθρώπους που θέλουν εταιρική σχέσης με την Τουρκία! Σεβαστείτε το κράτος δικαίου και την ελευθερία των μέσων ενημέρωσης και των δημοσιογράφων! Και αφήστε τον Ντενίζ Γιουτζέλ» πρόσθεσε.