Newsroom

Newsroom

Αυλαία για την 82η ΔΕΘ

Ξεκινά σήμερα η 82η ΔΕΘ, με 1.500 εκθέτες, 18 διεθνείς συμμετοχές και τιμώμενη χώρα την Κίνα. Πάνω από 3000 αστυνομικοί στους δρόμους της Θεσσαλονίκης. Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού.

59b37c0d1dc5242e4d8b4569

Την έκθεση, που θα διαρκέσει μέχρι τις 17 Σεπτεμβρίου, θα εγκαινιάσει στις 8 το βράδυ ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ενώ η κινεζική συμμετοχή των 167 επιχειρήσεων έχει αναπτυχθεί στο περίπτερο 13.

Καθημερινά, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο περίπτερο 15, θα πραγματοποιούνται b2b συναντήσεις μεταξύ ελληνικών και κινεζικών επιχειρήσεων. Στις 10:00 σήμερα θα ξεκινήσει στην αίθουσα του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης το πρώτο φόρουμ με την αφορμή της κινεζικής παρουσίας, το Greek-Chinese Cooperation Forum, με θέμα: «Investment Οpportunities in Southeastern Europe: Trends and Challenges in the Energy Sector», το οποίο αποτελεί συνδιοργάνωση της ΔΕΗ και του Ινστιτούτου Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (ΙΕΝΕ).

Πέραν των διεθνών συμμετοχών, στην 82η ΔΕΘ συμμετέχουν και 43 Επιμελητήρια από όλη τη χώρα με 360 επιχειρήσεις.

Φέτος η ΔΕΘ-Helexpo ενώνει τις δυνάμεις της με την Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών «Όραμα Ελπίδας», στέλνοντας μήνυμα κοινωνικής αλληλεγγύης. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης οι επισκέπτες θα μπορούν να ενημερώνονται και να εγγράφονται ως εθελοντές δότες μυελού των οστών.

“Φρούριο” η Θεσσαλονίκη 

Πάνω από 3000 αστυνομικοί στους δρόμους της Θεσσαλονίκης θα έχουν την εποπτεία των κινητοποιήσεων. Ηδη στην συμπρωτεύουσα έχουν ξεκινήσει από το πρωί του Σαββάτου οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και ο αποκλεισμός σχεδόν όλου του ιστορικού κέντρου

Μπορεί οι αστυνομικοί που θα επιστρατευτούν για τα φετινά εγκαίνια της ΔΕΘ να είναι λιγότεροι σε σχέση με πέρσι -προσεγγίζοντας τελικώς τους 3.000 με 3.500 χιλιάδες- εντούτοις τα μέτρα θα είναι το ίδιο αυστηρά, όπως συμβαίνει άλλωστε κάθε χρόνο την ίδια μέρα.

Επιτελικά στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. θα συντονίζουν την κινήσεις των αστυνομικών δυνάμεων από το κέντρο επιχειρήσεων, που θα λειτουργήσει στο αστυνομικό μέγαρο επί της οδού Μοναστηρίου, ενώ εισαγγελικοί λειτουργοί θα επιβλέπουν την επιχείρηση.

Ήδη τροχονομικά μέτρα και αυξημένες περιπολίες αστυνομικών ξεκίνησαν τα προηγούμενα 24ωρα. Στο πλαίσιο αυτό έχει απαγορευτεί στους περισσότερους δρόμους του κέντρου η στάση και στάθμευση των οχημάτων, ενώ από το μεσημέρι του Σαββάτου (και σταδιακά ενόψει των διαδηλώσεων) θα απαγορευτεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στο ιστορικό κέντρο της πόλης.

Το πρόγραμμα του Αλέξη Τσίπρα 

Το πρωί του Σαββάτου, στις 10.00, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, θα συναντηθεί με τη διοίκηση της ΔΕΘ και το σωματείο εργαζομένων. Στη συνέχεια, συνοδευόμενος από υπουργούς, θα περιοδεύσει σε Περίπτερα της Έκθεσης. Στις 11:30, ο πρωθυπουργός θα παραστεί στα εγκαίνια του Περιπτέρου της Κίνας, τιμώμενης χώρας και στις 20.00 θα πραγματοποιήσει ομιλία στους Παραγωγικούς Φορείς στο Συνεδριακό Κέντρο Ι. Βελλίδης. Την Κυριακή, στις 13:00, ο κ. Τσίπρας θα δώσει συνέντευξη Τύπου στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης».

 

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

5754833

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

Τα παράπονα της προς το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε σε συνέντευξη η Εύα Καϊλή

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ