Αχτσιόγλου: Συμφωνία που δίνει λύση στα κύρια ζητήματα με θετικά και αρνητικά στοιχεία

H υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, έκανε λόγο για συμφωνία που δίνει λύση στα κύρια ζητήματα, με θετικά και αρνητικά στοιχεία, ενώ επανέλαβε ότι μέτρα και αντίμετρα θα ψηφιστούν ταυτόχρονα στη Βουλή.

58e7cd761dc52495798b46a7

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 το βράδυ της Παρασκευής, η κ. Αχτσιόγλου σημείωσε ότι «καταφέραμε να σταματήσουμε την περαιτέρω απορρύθμιση του θεσμικού πλαισίου στα εργασιακά».

Διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξει αλλαγή στο όριο των ομαδικών απολύσεων, προσθέτοντας ότι το ΔΝΤ μιλούσε για διπλασιασμό αυτού του ορίου, ενώ τόνισε ότι δεν θα αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο που απαγορεύει το λοκ άουτ.

Η κ. Αχτσιόγλου σημείωσε ότι θα υπάρξουν περιορισμένες αλλαγές στα συνδικαλιστικά προνόμια, ενώ επέμεινε ότι με τη λήξη του προγράμματος επανέρχεται το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Πρόσθεσε ότι η παρέμβαση ύψους 1% του ΑΕΠ στη συνταξιοδοτική δαπάνη θα συμβεί το 2019, ενώ είπε ότι η περικοπή θα αφορά τις προσωπικές διαφορές, χωρίς πάντως δώσει περισσότερες διευκρινίσεις. Έκανε επίσης λόγο για θετικά μέτρα στήριξης οικογένειας και νέων.

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…