Αχτσιόγλου: Προωθούμε την αύξηση στον κατώτατο μισθό

Η ελληνική κυβέρνηση προωθεί την αύξηση του κατώτατου μισθού επισήμανε η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου προσθέτοντας ότι η Ν.Δ. έχει ψηφίσει τη μείωση του κατώτατου μισθού και την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων.

5a3acc431dc52453198b467a

Επιπλέον επισήμανε πως η επαναφορά των Συλλογικών Διαπραγματεύσεων και η μείωση της ανεργίας θα συμβάλλει στην θετική στροφή στα ζητήματα της εργασίας.

Όπως είπε η κυρία Αχτσιόγλου μιλώντας στο ΣΚΑΙ η ανεργία μέσα σε τρία χρόνια έχει πέσει έξι μονάδες δηλαδή περίπου στο 20% ενώ τα τελευταία τρία χρόνια έχουν δημιουργηθεί 300.000 νέες θέσεις εργασίας ενώ από αυτές το 70% είναι μόνιμες και το 30% μερικής απασχόλησης.

Ωστόσο, πρόσθεσε ότι «είναι πολύ σημαντική η δουλειά που γίνεται στην αντιμετώπιση της παραβατικότητας στην εργασία δηλαδή ενώ δεν είναι τόσο μεγάλη η αδήλωτη εργασία έχει μετατραπεί σε υποδηλωμένη».

Όσον αφορά τους ελεύθερους επαγγελματίες δήλωσε πως το 80% πληρώνει λιγότερο από πριν κατά 200 ευρώ.

«Το 80% των ελευθέρων επαγγελματιών πληρώνουν λιγότερο από πριν κατά 200 ευρώ. Υπάρχει όμως ένα μικρό ποσοστό επαγγελματιών που έχει μεγάλη εισφοροδότητη. Μετά την έξοδο από το πρόγραμμα και τα θετικά οικονομικά του ΕΦΚΑ θα επιτρέψουν διορθωτικές παρεμβάσεις σε αυτή την κατηγορία» εξήγησε η κ. Αχτσίογλου.

Αναφορικά με τις εκκρεμείς συντάξεις η υπουργός Εργασίας ανέφερε ότι «ο ΕΦΚΑ πληρώνει πολύ περισσότερες συντάξεις από ότι στο παρελθόν»  καθώς όταν παρέλαβε η κυβέρνηση οι απλήρωτες συνταξιοδοτικές παροχές ήταν 400.000, ενώ σήμερα 85.000. Μέχρι τον Αύγουστο του 2018 θα πρέπει να έχει αποδοθεί όλος ο όγκος των ληξιπροθέσμων.

Επίσης ανέφερε πως «πάντα υπήρχε απομείωση στο ποσό της σύνταξης που ελάμβαναν οι συνταξιούχοι που παράλληλα εργάζονταν».

Οι εργαζόμενοι συνταξιούχοι αυξάνουν τη σύνταξή τους μετά εξήγησε η υπουργός προσθέτοντας ότι υπάρχουν διορθωτικές παρεμβάσεις κυρίως στους συνταξιούχους αγρότες.

«Πολύ σημαντικό είναι ότι οι αυταπασχολούμενοι συνταξιούχοι ενώ έπρεπε να δίνουν 50% πάνω εισφορές όσο δούλευαν αυτό δεν θα ισχύει πια» τόνισε.

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Κυριακή

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Στη μήνυση, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star παρουσιάζεται ένα άγνωστο στοιχείο, αφού…